Latest News


Haku

November 9, 2012

MacBook Pro Retina

Syksy 2012 - iALEC
Apple MacBook Pro Retina
Mietin jo kesällä tosissani luopumista perinteisestä PC-koneestani. Pysyvästi. Korvaajaksi ajattelin tehokannettavaa. Minulle ei käy esim. MacBook Air, vaikka söpö se on. Jo pelkästään koulun takia koneeni pitää olla tehokas.

Päätin syksyllä suurista linjamuutoksista! Tässä on käynnissä muitakin muutoksia. Ei pelkästään teknolelujen osalta.

Onhan se suuri askel siirtyä pysyvästi MAC-maailmaan, kun on ennen sitä käyttänyt pääsääntöisesti Windows PC-koneita, joita olen koonnut täysin itse omalla kokoonpanolla. :) Elämäntilanteeni tällä hetkellä on erittäin hektinen. Kokoajan menossa. Pitkällisen päätöksen jälkeen päädyin Applen MacBook Pro Retinaan!
Apple MacBook Pro Retina
< 3 lahja
Retina-mallista on jätetty pois kaikki turha, myös DVD-asema. Mietin just että montakohan kertaa olen edes käyttänyt koko DVD-asemaa viimeisen 5 vuoden aikana? haha! Retinan ''15 malli on oikeasti tosi pieni ja painaa vain 2 kiloa. Koneen filosofia on mobiilius, eli ei mitään turhuuksia, kuten johtoja. Moni asia hoituu nykyään täysin langattomasti ja luotettavasti.

MBPr on tällä hetkellä kannettavien tietokoneiden ehdoton ykkönen. Mikään muu markkinoilla oleva kone ei vedä vertoja tälle noin pari kuukautta sitten julkaistulle laitteelle! En olisi välttämättä juuri nyt siirtynytkään ainakaan kokonaan kannettavaan varaan, mutta Apple modernisoi MacBook Pro -linjastoaan erittäin vakuuttavasti - koneessani on peräti 16GB keskusmuistia ja SSD-levy! En tee enää erillisellä keskusyksiköllä oikeasti mitään! On vain paljon kätevämpää napata kunnon kone kouraan ja lähteä lentokentälle, ilman että pitkillä matkoilla olisi tyydyttävä johonkin tehottomaan tilanviejään tai iPadiin. Mulla menee heti hermot jos laitteet eivät reagoi kuten pitää. Himaan ei siis enää jää muu kuin iso näyttö ja moniäänikaiuttimet. :p

Uudessa koneessani on siis iPhonesta tuttu Retina-näyttö, jollaista mikään muu valmistaja ei tarjoaa. Resoluutio ja värintoisto on oikeasti aivan uskomatonta. Läppärihän on suunniteltu pitkälti videoammattilaisia varten, niin kuin Applen esittelytilaisuudessa kommentointiin. Videoeditointiin kun ei mitään Aceria tai muuta pilipalivehkettä voi käyttää. Se vaatii aina tehoja, kunnon osat ja ennen kaikkea NÄYTÖN! Jokatapauksessa olen ollut aivan myyty tän koneen kaa! :) Tässä on kieltämättä vielä hiukan opettelemista! :) Välillä on ollut hieman turhautumisiakin kun ei vanhat tottumukset enää toimiikkaan MAC-maailmassa. XD Lisäinfoa Retinasta Applen sivuilta.

Koen että saan nyt enemmän vapautta kun kone on aikalailla sitä mitä sen pitää olla (= toimii kunnolla). Minun ei myöskään enää tarvitse säätää mitään järjestelmäasetuksia puhumattakaan että joutuisin parin vuoden välein päivittelemään tietokonekokoonpanoa! Apple hoitaa kaiken.
< 333 Apple MacBook Pro Retina
Apple MacBook Pro Retina
Apple MacBook Pro Retina 
En tarvitse enää mitään muita oheislaitteita. Lähinnä vain Magic Mousen ja piirtopöydän. Kotona on tietysti kivempaa käyttää isoa Dellin U2410 grafiikkanäyttöäni, vaikkakin koneen oma näyttö on paljon terävämpi! ''24 näyttö on vain kivempi kuin läppärin ''15. ;)) Siihen vain mahtuu enemmän tavaraa, ja kuvat/videot voi tarkastella isommassa koossa. Myös ääni kulkee kaiuttimistani täysin langattomasti Bluetoothia pitkiin. EI piuhoja. Ainoa pakollinen piuha jota täs joutuu käyttää on virtakaapeli... ja HDMI-kaapeli kun käytän Dellin näyttöäni. :p Mitään nettipiuhojakaan ei tarvitse katsella. Kultani aka. iPhone 5 jakaa 4G netin suoraan sekä Retinaan että iPadiin. ;)

En ihmettele miksi Apple on maailman arvokkain yritys. Kaikki vain toimii, ja asiakaspalvelu loistaa! Kone toimitettiin minulle reilussa viikossa suoraan kotiini. Kuriiri toi koneeni juuri ennen kuin olin muuttamassa Mikkeliin. Nappasin vain paketin pakattuna mukaani! Nyt on lähes kaikki teknohankinnat tehty. Vielä puuttuu järkkäri... luovuin järkkäristäni koska se oli liian iso! Siirryyn lähipäivien aikana mikrojärkkäriin. : >
< 3 Apple MacBook Pro ft. Dell U2410
X

3 comments:

Anonymous said...

Yks asia joka on mietityttänyt jo pitkään. On hienoa, että laitat paljon kuvia. Kiitos siitä. Mutta nuo SAMAT kuvatekstit joka kuvan alla ovat lievästi sanottuja turhia. Kyllä me näemme että kuvassa on MacBook Pro Retina, ilman, että sitä tarvitsee joka kuvan alle tunkea. Tämä koskee myös muita postauksia esimerkiksi ulkomailta. Tämän viestin ei ole mitenkään tarkotus loukata, vaan lähinnä tällainen pieni kehittämisehdotus.

Muuten blogisi on oikein hyvää luettavaa.

Alec A-style said...

Thx! Kuvatekstit on Googlen kuvahakuja varten, näin kuvat pääsevät oikeuksiinsa kun ne on helposti saatavilla! Ilman kuvatekstejä ei hakukone optioi niitä. Laitan kuvatekstit aina vain kun kyseessä on selkeästi jokin paikka/kohde, en toki jostain leivästä kuvatekstiä laita "leipä, helsinki" :--D haha!

Anonymous said...

Tää applehomous on niin mahtavaa :D puhuppa mielipiteesi applen katteista niiden tuotteesta ja kuinka painat massit noihin sun laitteisiin..