Latest News


Haku

October 4, 2014

iPHONE 6 ★ Champagne Gold

Uusi uljas iPhone 6. Seurasin Applen lanseeraustilaisuutta Kaliforniasta livenä 9.9.2014. Yhdysvalloissa eli Applen kotikentällä iPhone 6:set ja Plus:sat tulivat myyntiin jo 19.9 ja Suomessa viime viikon perjantaina 26.9! Uudet mallit muistuttavat ensimmäisiä iPhoneja seitsemän vuoden takaa. Ne myös muistuttavat valitettavankin paljon Samsungeja, ja näin on ihan oikeasti moni luullutkin kun on puhelimeni nähnyt (#=!). Muoto on siis virtaviivaisen pyöristetty ja erittäin liukas käsissä. Ero vuosien 2010-2013 iPhone-malleihin on selkeä.
Apple iPhone 6 Champagne Gold
DNA Kauppa < 3 #1
Apple iPhone 6 Plus vs. iPhone 6. Se oli ISO!
Apple iPhone 6 Plus vs. iPhone 6. Se oli valtava!
Pienen jonottamisen jälkeen sain oman kappaleeni heti aamukahdeksalta! Olin taas vaihteeksi liikkeen ensimmäinen asiakas. YAYA! Onneksi olin näin ajoissa liikkeellä, sillä haluamiani iPhone 6 Champagne Goldeja 64GB:na oli DNA kaupassa vain kaksi kappaletta! Puhelimia on tälläkin hetkellä joka paikassa tosi rajoitettu määrä. Huonoin saatavuus on erityisesti Plussissa sekä 64GB ja 128GB -malleissa.

Päädyin tänä vuonna DNA kauppaan, sillä Elisa on ilmeisestikin päättänyt ajaa maksavat asiakkaat pois huonontamalla palveluitaan. Olen muutoin jo vuodesta 2010, eli ensimmäisestä iPhonestani lähtien ostannut uudet omenani vain ja ainoastan Elisalta! Tälle perinteelle tuli tänä syksynä täyskäännös.

Vaihdoin samalla käynnillä myös liittymääni DNA:lle! Pääsin tänään käyttämään ensimmäisen kerran elämässäni DNA:ta. Ei hullumpi pakkaus! Skulaa ku junan vessa, ja millä vauhdilla! Saunalahdesta on tullut järkyttävän huono. Verkot häviävät, kuuluvuudessa on ollut ongelmia ja LTE:sta on saanut vain haaveilla! Hyvä jos 3G:ta on näkynyt. Asiakaspalvelu vastaa viesteihin about neljän viikon viiveellä (!!). Tuossa seisoo edelleen syyskuun alussa lähettämäni viesti, johon eivät ole edelleenkään vastanneet! ::: D Noh, sitä saa mitä tilaa, muaha. Minä en shitistä maksa. Viesteihin kuuluu vastata heti, eikä kuukauden päästä! Puhumattakaan, että itse palvelu ei toimi.
Lähdin jonottamaan ekalla aamumetrolla 5:30AM! Olin joku 1,5h ainut jonottaja, kunnes 7AM jälkeen alkoi lössiä valumaan paikalle.
McDonald's Hakaniemi
Mietin jonkun aikaa ennen kuin kaupat syntyivät... siinä meni about puol tuntia ennen kuin seuraava asiakas pääsi tiskille! XD
Apple iPhone 6 Plus vs. iPhone 6 @ DNA kauppa.
Anyway, päädyin pienoisen hiplaamisen jälkeen iPhone 6:een, koska Plussa on minusta liian iso puhelimeksi. Se vaan on liian epäkäytännöllinen. Puhelimen kuuluu olla näppärä ja nopeasti taskuun sujautettava. Jos kaipaan isompaa näyttöä, sitä varten minulla on iPad Mini! Vertailun vuoksi: iPhone 5 ja 5S ovat 4-tuumaisia, iPhone 6 taas jo 4,7-tuumaa ja iPhone 6 Plus 5,5-tuumaa! iPad Mini on siis 7,9-tuuman näytöllään sopiva esim COC'n pelailuun, lukemiseen etc!

Eli näytöstä on tullut jälleen isompi ja raudasta tehokkaampa uuden A8 -prosessorin sekä M8 -Motion tekniikan myötä. Wifi:stä on tullut entistä nopeampi puhelimien AC-standardituen myötä. iSight kameran linssiä ja ominaisuuksia on hiottu toimivammaksi, vaikka pikseleitä on yhä 8 MPX. Kutosesta löytyy nyt myös NFC-siru lähimaksamiseen ja -tunnistamiseen. iPhone on tällä kertaa salattu niin, ettei sitä saa edes viranomaisetkaan auki ilman käyttäjän salasanoja. Yksityisyyteen on siis satsattu viime aikaisten NSA-skandaalien myötä. Siinäpä ne tärkeimmät uudistukset, loput löytyvät "softaparannuksissa".
Apple Live September 2014 Special Event.
Apple iPhone 6 iSight.
Apple iPhone 6.
Apple iPhone 6 Plus.
Apple iWatch !
Apple iWatch 2015
Applen uusi hinnoittelustrategia on mielenkiintoinen, koska 16GB-malleista seuraava on jo 64GB! 32GB-mallit jäivät siis tällä kertaa kokonaan pois. Satasella sai siis neljä kertaa tilavamman kännyn, kun ennen samalla hinnalla sai vain 32GB! Päädyin luonnollisestikin 64GB. :P Kun tuo 16GB on alkannut käydä paikoin ahtaaksi... No hinta nousi tänä vuonna sitten taas satasella lisää, kun vielä pari vuotta sitten Applen halvin lippulaivamalli maksoi 589 euroa. Lol.

Eniten harmittaa että vain Plussassa on optinen kuvanvakain. Sen näyttö on myös tarkempi kuin kutosen. Ihmettelen tosin miksi Apple säästä näytönlaaduissa. Esim. kilpailijoiden uusimmissa lippulaivamalleissa on peräti 4K-näytöt ja 4K-videokuvaus! En myöskään tykkää yhtään uuden iOS 8:n kuva-albumin uudistuksesta! Apple päättii poistaa All Photos -albumin ja korvasi sen tällä Recent-albumilla (!!!), joka näyttää vain viimeisimmän 30 päivän aikana otetut kuvat. Myös tämä typerä roskakori-albumi on niin turha! Ennen kun kuvia poisteli, poistuivat ne välittömästi puhelimesta, muttei enää! Nyt kuvat pitää poistaa kahteen kertaan, jos niistä haluaa päästä heti eroon. Sammutusnäppäimen siirtäminen ylhäältä rungon sivuun on sekin aiheuttanut ongelmia. Kun olen pelannut yms. ja kääntänyt Phonea sivuuttain, niin näppäin on painautunut vahingossa, jolloin olen poistunut esim. pelistä kesken tärkeää kohtaa. Ei TOD. näin!

Apple on kaikesta huolimatta panostanut viime vuosina erittäin paljon softapuoleen, ja hyvä niin, koska vaikka miten kauniista, ihanasta ja tehokkaasta laitteesta olisi kyse, niin jos sen käytettävyys kärsisi, eihän sellaista käyttäisi Rovaniemen Jormakaan. Uusimmat iPay ja Health -sovellukset vaikuttivat mielenkiintoisilta. Jää nähtäväksi miten ne sitten käytännössä tulevat toimimaan. :P Jään myös mielenkiinnolla odottelemaan ensi vuonna ilmestyvää ja 9.9 esiteltyä iWatch-kelloaUusia innovaatioita siis odotellessaan, ja niitä Applen luulisi pystyvän luomaan.
Uusi kultani < 3
xX

1 comment:

Anonymous said...

Taitaa itseltä jäädä 6:nen väliin, kun niin moni uudistus on hanurista. Päällimmäisenä häiritsee koko, sillä olen pienikätinen ja 5:nenkin sopii käteen nipinnapin. Sen lisäksi ulkoneva linssi, jonka takia ei voi enää pitää pöydällä ja näppäillä. Taipumisesta ei ole vaaraa, sillä en säilytä taskuissa. Eniten taas houkuttaa parempi kamera... Mutta pysyttelen nyt ainakin toistaiseksi tässä vitosessa ja palaan asiaan jos hajoo.