Latest News


Haku

January 20, 2016

Wolt & Foodora : Ruoka 3.0

Pizzaa kotiinkuljetettuna? So 80'!

Itse asiassa pizzan tilaaminen on käytännössä ollut ainoa mahdollisuus saada jotain vatsantäytettä eli valmista ruokaa kotiin asti kuljetettuna. Näin siis vielä peräti muutamia vuosia sitten. Suomessa. Tilanteeseen ei onneksi enää tarvitse tyytyä! Kiitos digitalisaation. (;

Vielä 2000-luvun alussa pizzaa tilattiin tyypillisesti puhelimitse. Myöhemmin netti korvasi puhelimet. Tästä iso kiitos erityisesti Suomessa pizzaonline.fi:lleViime vuosi oli vallankumouksellinen monellakin perinteisellä alalla.
Foodora on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen käyttää. Pääosin olen palveluun tyytyväinen. Mitä nyt välillä toimittavat ruoka-annoksia miten sattuu. :) Myös 30 minuutin toimituslupaus on minusta vitsi, kun eivät siihen käytännössä koskaan kykene. :)
Avaan aiheeen Uberista, sillä siitä on tullut eräänlainen synonyymi puhuttaessa digitalisaatiosta ja moderneista liiketoimintamalleista.

Enää ei tarvitse Suomessakaan tyytyä vanhanaikaisiin ja kalliisiin takseihin. Taksin saa nyt tilattua paikoin edullisesti ja kätevästi mobiilisti Uberin välityksellä. Kukkaro kiittää, mutta myös aika säästyy, sillä näet reaaliaikaisesti mistä kuljettajasi on luoksesi matkalla aika-arvion kera. Olen juurikin viime vuonna omaksunut käyttämään Uberia tarpeideni mukaan. Uber ei sellaisenaan kuitenkaan sovellu täysin perinteisen taksin korvaajaksi, sillä se on tosiaan välillä (erityisesti baarien pilkkuaikoihin) erittäin hintava, mutta myös hieman epäluotettava, sillä kuskit voivat muutaman minuutin sisällä peruuttaa tilauksen, ja voit huomata tämän esim. vasta siinä vaiheessa kun olet ollut 10 minuuttia suihkuhuoneessa. Eli kuseesenhan sellaisessa tilanteessa joutuu, kun luottaa että auto saapuu luvatusti, eikä se edes ollutkaan tulossa ja samalla on vaikkapa polttava kiire johonkin tilaisuuteen tai lennolle!

Uberissa on kaikesta huolimatta monia negitiivisiakin piirteitä. Kirjoitin vähän aikaa sitten aiheesta Uber-postauksessani. Kannattaa lukaista ja valistua! (; Uberia voi kokeilla turvallisesti ja täysin ilmaiseksi
10 euron koodilla UberAlecAstyle.

Mutta nyt varsinaiseen ruoka-aiheeseen! Suomeen rantautui viime vuonna saksalainen ruokavälityspalvelu Foodora, joka toimii Helsingissä sekä nykyisin myös Tampereella. Sen ylivertaiseksi kilpailijaksi on niin ikään viime vuonna noussut kotimainen Wolt, joka laajensi viime vuoden lopussa Pääkaupunkiseudulta Turkuun ja kuluvan vuoden alkupuolella myös Tampereelle. Molemmilla yrityksillä on pääsääntöisesti käytössään omat lähetit (osalla rafloista on käytössään omat lähetit), jotka kuljettavat tilauksia autoillaan. Foodora sen sijaan panostaa pyörälähetteihin "ekologisuuden" nimissä. Olen kokeillut molempia palveluita useampaan otteeseen. Kokemukset ovat olleet hyviä.

Epic on kolmas mielenkiintoinen yritys, joka toimittaa ruokaa toisenlaisella konseptilla. He valmistavat safkansa itse, jolloin myös hinnatkin näyttäisivät olevan erittäin kilpailukykyisiä; annokset kotiinkuljetettuina alkaen noin 10 euroa. En ole tätä palvelua vielä kokeillut, mutta harkinnassa on! Kyseessä on kaiken lisäksi suomalainen yritys. Pyrin erityisesti näinä vaikeina taloudellisina aikoina tukemaan kotimaista yrittäjyyttä!

Foodoralla on Woltiin verrattuna suppeampi ravintolavalikoima. Heiltä tosin löytyy rafloja joita Woltilla ei ole. Foodora on myös paljon edullisempi kuin Wolt. Foodoran lähetit ovat käytännössä lähes aina myöhässä, välillä jopa kaksikin tuntia! Vaikka yrityksellä on 30 minuutin toimituslupaus... Lähetit eivät aina puhua suomea, ja ruoka on tullut välillä aivan sikisokin eli syömäkelvottomana. Foodoran mobiilisovellus on karvalakkimallia Woltiin verrattuna, mutta heillä on se etu, että tilauksia voi tehdä myös tavallisella selaimella vaikkapa kotitietokoneelta! Maksu tapahtuu tilausvaiheessa syöttämällä luottokorttitiedot (tai rekisteröitymällä, jolloin maksu hoituu automaattisesti), eli kuten tyypillisesti kaikissa muissakin nykyajan digitaalisissa palveluissa. Parasta näissä on juuri se, että lähetti tuo safkat kotiovelle, jolloin tarvetta millekkään ylimääräiselle maksuoperaatiolle ei ole!
Foodoran mobiilisovellus. Yksinkertaisen selkeä.
Foodoran aikataulut heittävät aina, vaikka tässä ne näyttävätkin kauniilta. Eivät ole koskaan todellisuudessa onnistuneet toimittamaan alle tunnissa.
Tässä otetta Foodoran kuljetuspalvelusta. En ole koskaan ennen saanut tällaista ruokatoimitusta...
Wolt on ahmaissut suuren siivun tästä uudesta markkinaraosta. Yhtiöllä näyttäisi pyyhkivän todella hyvin, sillä yritys kasvaa ja laajentuu kovaa vauhtia. Yrityksen toimitusjohtaja (Juhani Mykkänen) vaikuttaa erittäin pätevältä kaveriltaWoltin mobiilisovellus on visuaalisesti todella tyylikäs ja toimiva. Woltin heikkouksia ovat sen sijaan Foodoraa ja ravintolan listahintoja kalliimmat hinnat, jonka päällee tulee vielä 4-5 euron toimitusmaksu. Woltin toimitusajat ovat erittäin pitkiä. Välillä jopa useita tunteja, vaikka alun perin oltaisinkin luvattu "toimitus 22 minuuttia". Olen monesti sellaisessa tilanteessa kävellyt lähimpään raflaan tai käynyt vain kaupassa, sillä parin tunnin odotus ei oo ihan mun juttu. :D Pizzoissa, esim. pizzaonline.fi:ssa se toimitushan tapahtuu pääsääntöisesti noin 30 minuutin sisällä, ja ehdoton maksimi on yleensä ollut noin 50-60 minuuttia. Woltin erikoisuus on ruokien tilaaminen take away -periaatteella. Eli safkan voi tilata haluamastaan raflasta niin, että sen käy itse noutamassa, jolloin välttyy kuljetusmaksulta.
Woltin mobiilisovellus on Foodoraan verrattuna kuin tuliterä Ferrari! Se on tosin paikoin sekavakäyttöinen.
Wolt osaa. Onhan tällainen aika-arvionäkymä kivemmannäköinen kuin Foodoran karvalakkimallissa.
Ravintolavalikoima on molemmissa todella monipuolinen. On kiinalaista, kotimaista, afrikkalaista tai vaikkapa venäläistä! Blinien ja pelmenien tilaaminen pizzan sijaa kotiin on musta jotain aivan upeata! Lähinnä juurikin niitä olen alkannut tilailemaan silloin tällöin. :) Blinejä saa tällä hetkellä vain yksinoikeudella Foodorasta. Woltiin valikoimaan sellainen ei toistaiseksi vielä kuuluu. (vink vink Wolt!)

Kuluttajilla on tällä hetkellä todellakin valinnanvaraa mistä ruokansa tilaa! Tämä on mahtava uutinen ja suuntaus erityisesti laiskoille, darrasta poteville sekä vaikkapa sairaille toipilaille. Fiilikset ovat mahtavat! Vaikka tosin tykkäänkin käydä syömässä ravintoloissa fyysisesti paikan päällä! :) Mutta tällaiset palvelut ovat arvokas lisä kun ruokaa pitäisi saada toimitettuna. Esimerkkinä omakohtainen kokemus ollessani aikoinaan kantaluumurtumapotilaana himassa: en voinut poistua itsekseni kotoa ja silloin oli tyydyttävä vain jääkaappiruokaan tai välillä juurikin pizzaonlinen pizzoihin! Nythän tilanne olisi siis täysin toinen, kiitos 2k16! :) 
Pelmenit ft. Blinit < 333333 Sturenkadun BLINIt on kyllä mahtava mesta! Tällä hetkellä vain yksinoikeudella Foodoran kuljettamana.
Ainainen pizzan mussuttaminen nälkään on ihan oikeasti lamee. :D Tässäpä aidosti terveellisiä vaihtoehtoja pizzoille! Valitettavasti tämä valinnanvapaus maksaa hieman enemmän kuin perinteisen pizzan tilaaminen. Sillä annosten listahinnat ovat sovelluksissa keskimäärin 1-3 euroa kalliimpia kuin jos samat sapuskat tilaisi ravintoloissa paikan päällä. Siihen päälle vielä noin 4-5 euron toimitusmaksu. Näin esim. ravintolan kympin annoksesta voi tulla kotiin toimitettuna tuplasti kalliimpi. Eli aika sinkkuepäystävällistä kuten myös mm. taksienkin käyttö yksin matkustaessa. :D

Toivoisin että nämä kaksi kumppania saisivat pikavauhtia lisää kilpailijoita, jolloin hinnatkin laskisivat hieman. Mutta lisää uutuksia odotellessaan tyydyn Foodoran blineihin sekä Woltin Denniksen pizzoihin (kyllä! pizzaa, vaikka sieltä saisi myös esim. subeja :D) ja kiinalaiseen. : 3
Blini mädillä, sipulilla ja smetanalla. YUM! Kiitos Sturenkadun BLINIt-ravintola! Annos Foodoran toimittamana.
VanityBackstagen lukijani saavat nyt rahanarvoisia etuja kokeillessaan Woltin ja Foodoran palveluita! :) Huom! Tämä ei edes ole sponsoroitu postaus, enkä ole koskaan sellaisia harrastanut, kuten hyvin tiedätte. Musta vain on kivaa jakaa vinkkejä, joista mahdollisimman moni hyötyy! :)

Wolt tarjoaa 5 euron ruokarahaa koodilla BJ3T.

Foodoralla on monta rahanarvoista koodia, ja osa niistä toimii vain mobiilisovelluksissa ja osa selaimissa. En itsekkään ole noista varma. :D Listaan varmuuden vuoksi kaikki, niin voitte kokeilla teille sopivampaa koodia! :P
FOOD19HEL (5 euroa). FASHIONBEAUTY (5 euroa). PikkuNepal4d17 (8 euroa). KEMPPARI (8 euroa).


xX

1 comment:

eSIMS said...

Hi there I am so thrilled I found your website, I really found you by mistake, while I was browsing on Yahoo for something else esim estonia