Latest News


Haku

January 21, 2012

133 Days

133 päivää Ranskan asukkaana. Uskomatonta! :) kahden viikon kirjoitustauko takana. Päivitin blogiani viimeksi Italian Milanossa. Pisin kirjoitustauko oli kolme viikkoa, jolloin kirjoitin viimeksi Yhdysvalloissa LA:ssa - siinä välissä kävin Helsingissä ja lensin Ranskaan, josta päivitin blogiani seuraavan kerran.


Olen viimeisten viikkojen aikana ollut matkoilla - monissa eri maissa ja kaupungeissa. Sen lisäksi olen viimeistellyt yliopistoni projektia, jonka olen neljän kuukauden aikana vääntänyt.


Minulla oli siitä presentaatio, joka kesti yli kolme tuntia! Arvostelemassa ja kuuntelemassa oli ranskalaisia professoreita. Projektiin ja siihen liittyvien raporttien hiomiseen menikin tosi nopeasti viimeiset päiväni Ranskassa!

Jopa niin, että jouduin tekemään projektia myös Milanosta käsin. Palasin nimittäin sunnuntaiyöllä Milanosta takaisin Grenobleen ja heti maanantaina oli presentaatio! Vaikka sen piti olla alun perin tiistaina... XD Perus Ranska! Asiat muutetaan tosta vaan ilman ennakkoilmoituksia:P
French Alps
Palasin samalla viikolla myös takaisin Suomeen! Lähdimme suomalaisen ystäväni kanssa samaan aikaan Grenoblesta TGV:llä Lyoniin, josta lensimme Helsinkiin. Tästä, Milanosta, Monacosta ja muista matkoista myöhemmin lisää... :) Palasin Suomeen vajaa viikko sitten!


Noin viisi kuukautta Ranskassa. Uskomaton saavutus. En ollut kuvitellut että tuo aika menisi juuri noin niin kuin se meni, kun saavuin aamuyöllä Grenobleen 1.9.2011...

Grenoblen upea Campus. Spora on vanhempaa 80-luvun kalustoa
Erittäin opettavainen kokemus - opiskelu ja asuminen vieraassa maassa ja kulttuurissa on todella haastellista. Etenkin kun puhuttu kieli on muu kuin englanti (ja suomi!). Ranska on siitä yleisesti kuuluisa, että ranskalaiset suorastaan vihaavat englantia. Harva siitä on oikeasti kiinnostunut. Hyvin sisäänpäin suuntautunut kulttuuri. Ranska on joka tapauksessa kokemisen arvoinen, vaikka se on haastellista, suosittelen sitä kaikille! Ranskan kielen kurssille ja siitä sitten pariksi viikoksi sinne asumaan ;D

Paris, France

Ranskalainen kulttuuri on mieleenkiintoinen ja täynnä upeita historiallisia käännekohtia. Ranskalainen ruoka on myös nimen omaan tunnettu "glamour" ruoasta. Itse en kauheasti ankan maksasta tai sammakoista välitä. Mutta omletista pidän! ;D Sitä ei tosin Etelä-Ranskasta oikein saa kovin hyvin... eikä Grenoblesta... Se on vissiin niin yleinen ruoka että ne kokkaa sitä himassa, eivätkä tilaa sitä ravintoloista! :D lol


Kaikkea on tullut Ranskassakin koettua (ja kokeiltua ;D). Arki + opiskelu = kuolema. Siinä sitten vielä yrittää suunnitella jotain vapaa-ajaksi... no mutta ehdinhän kuitenkin käydä monessa eri paikassa huolimatta tiukasta opetuksesta. Koulusta ei saanut olla lainkaan poissa nimittäin.
Täällähän minä asuin
Ensimmäiset päivät Ranskassa oli tuskaisaa aikaa. Ei kunnon elinolosuhteita, ei nettiä, ei keittiötarvikkeita... siihen tottui sitten, ja samalla asiat alkoivat pikkuhiljaa järjestyä.

Aika perus ruokaostokseni. Green Tea, noi rusinapullat YUM! Sit purkki Ratatoulle  yms ;D;D
Kun pääsi vielä tutustumaan uusiin ihmisiin ja avartamaan maailmankuvan matkustamalla muualle Ranskaan ja käydä moikkaamassa ranskalaisia kavereitani, olo ei ollut enää niin masentunut niin kuin se alussa oli ollut.

Upea glamourinen asuntoni. @ Rappukäytävä
Ranskassa pääse kätevästi paikasta toiseen junilla, jotka ovat etenkin opiskelijoille ja nuorille halpoja. Junat ovat tosin aina myöhässä. 

Marseille St. Charles, France
Pohjoisranskalaiset ja eteläranskalaiset ovat luonteeltaan täysin erilaisia. Etelässä asiat sanotaan suoraan, jopa niin että sanoman voisi tulkita vihamieliseksi tai todella ärsyttäväksi. Pohjoisessa ihmiset ovat enemmän "eurooppalaisia", ja rauhallisempia. Grenoble on näitten yhdistelmä, koska se sijaitsee siinä välissä. Professorini kuitenkin sanoi että siellä on enemmän etelästä tullutta vaikutusta (ja sen kyllä huomasi).


Viimeiset viikkoni Ranskassa olivat superkiireistä aikaa. Työstin projektiani.... lisäksi siinä oli vielä kaksi matkaakin! Lol. Kiirettä on pitänyt. Milano oli jälleen upea. Sain ostettua tällä kertaa lähes kaikki mitä olin halunnutkin! ;D Uusi käsiaukku tosin vielä uupuu, samoin farkut - jotka kelasin käydä hakemassa Tukholmasta.

Marseille, France ! Ranskan toiseksi suurin kaupunki ja Välimeren "pääkaupunki"
Pääsin kunnialla takaisin Suomeen, jossa tosin odotti ikävä yllätys koskien asuntoani ja asukasta joka siinä asui. Kerron niistä myöhemmin tarkemmin. Asia on poliisin käsittelyssä - minulta on törkeästi varastettu tavaraa! - Sen lisäksi että kyseinen ämmä sotki koko asunnon. Mistä näitä helvetin älyvapaita tulee. Helsingin rikospoliisi ja käräjäoikeus tekevät työnsä, jotta oikeus toteutuu. Kyseinen ämmä ilmeisestikin huijasi minut alusta lähtien. Käytti hyväkseen sitä ettei kukaan ollut valvomassa. Kaapeissa on käyty ja tavaroitani oli käytetty vastoin kaikkia kirjallisia sopimuksia.


Tässä siis yksi syy monista miksen ole päivitellyt blogiani. Sulattelen edelleen asiaa, sen lisäksi että yritän palautua takaisin Suomen arkeen Ranskan arjesta.. :) niin ja tähän päällee tavaroiden järjestelyä ja koulua...
Grenoblen asuntolasta. Tää kusinen läpimätä ex-vuokralainen pitäisi tunkea tuonne ja sulkea kansi!
Tällaista. Hengissä siis olen. Hoidan näitä asioita rautaisella otteellani. Ei yksi nisti mua kaada! Vaikka rankkaa tää kyl on. Yritän saada suunnittelusti kaikki tän jakson kurssit Suomessa, vaikka ajatukseni ovat kyllä tälläkin hetkellä ihan jossain muualla. Mä en saa kyseiseen henkilöön mitään yhteyttä koska numero ei toimii, ja hänellä on turvakielto. Toisaalta en jaksa edes vaivautua. Viranomaiset ja juristini saavat hoitaa asian niin hyvin kuin sen näissä olosuhteissa pystyy. Joudun ainakin kerran käymään tutkijan luona, ja hänen yhteydenottoa tässä ollaan odoteltu. Näistä myöhemmin lisää sit. Huh.

Cable Car. La Bastilleen ei tarvitse kävellä, kun pääsee vuorille köysirataa pitkiin ;D
Niin sain projektistani ja muista opinnoistani parhaat arvosanat! :) Asteikolla A, B, C, D, E, F=fail sain projektista A:n!! ;D Ranskassa käytetään lisäksi vielä arvosteluasteikkoa 0-20. 20 on kuulemma mahdoton (miks se sit on olemassa XD), sain projektistani 16. Mutta se vastaa siis tuon parhaan A:n, eli sama ku suomessa on 10 tai 5.


Mikä parasta, johtava professori kirjoitti minulle aivan käsittämättömän hyvän projektitodistuksen! Siinä oli eritelty kaikki mitä olen Ranskassa tehnyt ja osaamiseni arvioitiin. Hän oli laittanut minusta loppuun suosituksensa tulevia työpaikkoja ja opintoja varten! :) Olen tästä niin onnellinen... mut tosiaan asuntoni ryöstö on syönyt osan tästä "onnestani". No eiköhän se tosiaan siitä. Uskon yleensä kohtaloon ja teoista joutuu aina vastuuseen ennemmin tai myöhemmin.
Monaco, Monte Carlo
Kirjoitan ensi viikkojen aikana viimeisiä postauksia Grenoblesta, opiskelustani ja asumisestani Ranskassa :) Tarkoitus oli kirjoittaa ne kaikki jo Ranskassa, mutta kaikki ajatukseni olivat projektissa ja presentaatiossa kiinni. Julkaisen pian mm. Marseillen, Monacon, Nizzan (Nice) yms. postaukset ;D JA sitten VIHDOIN U.S-postaukset!

X

2 comments:

miia said...

huhuh oot kuuma ;> ja tykkäään kans täst blogist !

Jones said...

Onnea noista arvosanoista! :)