Latest News


Haku

June 13, 2011

★ MOVING TO FRANCE ★

Alkuvuoden armeijan kotiutuksen jälkeen piti keksiä uuttaa elämänsuuntaa syksylle.
Tämän kesän suunnitelmathan minulla oli suunniteltu valmiiksi jo viime kesästä asti.Päätin hakea korkeakoulumme kautta opiskelijavaihtoon - minut valittiin hakuprosessiin! (: Tämän takia olen puskennut hikeä, vertaa ja kyyneleitä läpi kevät-talven aina kesän alkupäiviin asti.
So True! (; @ Koulumme oma sisäinen mainos
Koulun tiukan seulonnan eli valinnan jälkeen (koulussamme opiskelee noin 16 000 opiskelijaa) minun piti vielä saattaa kevään opintoja loppuun. Suoritin opinnot kiitettävillä 4 ja 5 arvosanoilla. Pääsin lisäksi kaikki matematiikat läpi. o/\o Ylitin jopa omat odotukseni! Osassa kursseista oli englannin kielinen luennoitsija eli osa kokeista oli englanniksi - tämä oli minulle uuttaa. :)

★ Koin viime viikolla ihanan hetken, kun luukusta kilahti virallinen hyväksymiskirje Ranskasta !!!! He hyväksyivät minut opiskelemaan yliopistoon, joka kuuluu maailman parhaimpiin TOP300 yliopistoihin! Hiukan paineita. XDDDDDD Olen niin onnellinen! :) 
Virallinen hyväksymiskirje
Iloisia uutisia pitkästä aikaan. Ihmissuhderintamalla ei Suomessa mene tällä hetkellä kovin ruusuisesti, mutta enpä murehdi sitä. Asioilla on tapana järjestyä, ja minun kanssani pystyy aina sopimaan.

FRANCE
Korkeakoulutus on tärkeä asia nyt ja tulevaisuudessa. Opiskelu ulkomailla on erityisen arvostettua. Yliopiston lukukausimaksut ja muut kulut ovat aika korkeat, mutta minun ei niitä tarvitse maksaa, koska vaihto-ohjelman puitteissa kulut maksaa koulumme.


Yap, eli nyt on menossa suuret muuttosuunnitelmat. Nykyinen asuntoni menee vuokralle koska lähden kuitenkin noin puoleksi vuodeksi asumaan Ranskaan. xDDD Hain alun perin Yhdysvaltoihin, mutta siellä ei ollut minun alaani vastaavia ohjelmia tämän vuoden haussa - ja koska hain USA:aan - kaikki Britannian ja Kanadan kohteet oli ehditty jakaa. Päätin ehdottomasti ottaa Ranskan! Vaikka tarjolla olisi ollut mm. Belgia.

Moni varmaan muistaa tämän kuvan niin peruskoulun, kuin lukionkin historian tunneilta. @ Ranskan vallankumous.
Olen aina rakastanut Ranskan kulttuuria, kieltä ja ylipäätänsä olen aina ollut positiivinen Ranskan suhteen, vaikka kävinkin siellä ensimmäisen kerran viime syksynä. :)

Ranskassa on valtavasti linnoja
Ranskassa opiskelu on haastaavaa, sillä lähes kaikki partneriyliopistomme vaativat ranskan kielen taidon. Opiskelu näissä oppilaitoksissa tapahtuu ranskaksi. Esim. kaikkien Pariisien yliopistojen koulutusohjelmat ovat ranskan kielisiä... Pariisihan on aina heti se "ykkösvaihtoehto" kun ajattelee Ranskaa. :]

Grenoble
Valitsin Jospeh Fourierin yliopiston, koska se sijaitsee mukavalla alueella ja siellä oli alaani liittyvä koulutusohjelma! Kyseinen yliopisto sijaitsee Grenoblessa! Kaupungista on tosi hyvät yhteydet Sveitsiin, Pariisiin, Pohjois-Italiaan ja Lyoniin (Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki). Siellä on muistaakseni myös oma lentokenttäkin.

Cable Car @ Grenoble
Olen ottanut kaupungista selvää. Grenoble on bueno mesta asua ja opiskella! Aivan huikeeta :p Jännää kun miettii, että Kaliforniaa ympäröi myös vuoret, mutta siellä on lämmin ilmasto! Grenobleta kutsutaan Alppien sydämmeksi, koska se on aivan Alppien tuntumassa eli kaupunkia ympäröivät myös vuoret. XDD Kaiken lisäksi vaikka ilmasto ei ole Kaliforniantyyppistä, niin siellä on paljon Helsinkiä keskimääräistä lämpimämpää! Esim. syys-lokakuun korkeimmat keskimääräiset lämpötilat ovat ~ +20 C :ppPP hihi

Ranska on linnojen luvattu maa! Niitä on käytetty monissa Hollywoodissa tuotetuissa leffoissa.
Oon ihan haltioissani, enkä voi vieläkään uskoa että tämä on totta... siellä sitten asustelen ja chillaan tuttuun Alec-tapaan. ;P


Olen käynyt nyt vajaan kuukauden ajan ranskan kielen kurssilla, koska en osaa kunnolla ranskaa. =D Yritin syksyllä 2009 käydä ranskan kurssia, mutta se jäi kesken, koska tutustuin tuolloin erääseen ihmiseen, jonka kanssa se aika menikin sitten enimmäkseen! :]

Aurinkokuninkaan Ludvig XIV itselleen rakentama koti. Valtio menikin konkurssiin, kun tämä pikkuhuudi vihdoin valmistui ;) 
Ranska <3 Sivistyksen kehto, Aurinkokuningas, joka korosti aina sääriään... shamppanjaa... viiniä... Alpit... laskettelu... muoti, kaikkea tätä on Ranskaa!

Ludvig XIV aka. Aurinkokuningas. "Valtio. Se olen minä."
Olen ollut yhteydessä kohdeyliopistoon ja he lupasivat huolehtia asunnostani. Saan todennäköisesti yhden huoneen Campuksesta... vaikka on mahdollisuus että saan oman asunnonkin, mutta en usko siihen. :) Tommoisessa solussa tutustuu sitten nopeasti muihinkin tyyppeihin etc. :] Eiköhän se ranskakin ala taipua kun chillaa siellä paikallisten kanssa, ja juo shamppanjaa ruokajuomaksi;D;DD hahaha!


Näin. :) Olisi ihanaa nähdä ennen muuttoani joitakin vanhoja frendejä, joihin en ole pitänyt mitään yhteyttä. Jos tunnet pistoksen sydämessäsi let me know! Tämä on vasta alku elämänsuunnanmuutoksessani. Kun palaan helmikuussa 2012 takaisin - kaikki on silloin toisin. Minulla on erittäin todennäköisesti silloinkin ulkomaanpainoitteisia suunnitelmia seuraavaksi kesäksi ja syksyksi [2012]. For real, on aika haudata sotakirveet ja lopettaa kaikki vihoittelut. :)


Nyt nuksimaan, huomenna (tänään) ranskan kurssille, ja tiukkaa opiskelua, että opin kaikki perusasiat; osaan numeroita, muodostaa tärkeimmät lauseet, ja kertoa itsestäni RANSKAKSI!! XD Ranskan kurssi päättyy pari päivää ennen Juhannusaattoa. :) Oon jo tähän asti oppinut lausumaan sujuavasti Je t'aime ;D ♥

22 comments:

iines said...

Woww siistii :o!
Mua on aina kiinnostanu Ranskan kulttuuri ja kieli ja muutenkin koko maa >8)

Anonymous said...

Woooou ONNEKS OLKOON! :D:D must ranskan kieli kuulostaa ihan sairaan vaikeelta nii en varmaa ite ainaka oppis ::) mut kui siistii et pääset tonne :DD

Alec A-style said...

Kiitti!:) oon itekkin vielä alkushokissa et tää on nyt ihan virallista ja tässä yritän löytää kunnollisen asukin mun kämppään siks ajaksi etc xD

Jep, Ranska on ehdottamasti mieleenkiintoinen kohde:) Katsotaan millainen se arki siellä sitten onpi;D

Olet oikeassa, kieli on vaikea, koska sanat lausutaan aivan erilailla kuin mitä ne kirjoitetaan=D Ja ranskan nasaalit <3 ahh Kai sitä jotain oppis puolen vuoden aikana kun asuu siellä:]

Anonymous said...

Mites blogin käy kun lähdet Ranskaan? Päivitteletkö vähän harvemmin vai?

Alec A-style said...

Anonyymi2:
Blogin ei käy kuinkaan! Sama tahti jatkuu :) Näkökulma muuttuu tietysti, kun maisemat vaihtuu :]

Jani Lampinen said...

Vähänkö siistiä!!
Oon iloin sun puolestas, siit tulee varmasti mahtavat puol vuotta ;)

Anonymous said...

Oon seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa, kiitos mielenkiintoisesta luettavasta. :)

Ja onnea vaihtoonpääsemisen johdosta, oot varmasti ansainnut sen - kova työ palkitaan aina.

t: Blogiasi seuraava :)

Alec A-style said...

Ahhh kiitos kaikille <3 :]

Anonymous said...

tää ei liity mitenkää aiheesee mut sun vaattee on upeita! :DD JA ONNEA MULTAKI! ranskaa haluisin itekki mennä : )

Alec A-style said...

Iso kiitos! :] thankie <3

Anonymous said...

onnea onnea! pidä hauskaa siellä!
mitäs alaa opiskelet vai onko se salaisuus?

t:apina

Alec A-style said...

Kiitti! Postauksessahan se lukee :) Media & Communication.

Ei ole salaisuus, kirjoitin siitä myös kuvauksessani ALEC-sivulla http://www.vanitybackstage.com/p/profiili.html . Suomeksi sanottuna viestintätekniikkaa opiskelen :]

Anonymous said...

"nyt on aika haudata sotakirveet" , "minun kanssani voi aina sopia"

Oletko alec miettinyt että ehkä sinäkin olet syypää ystäviesi välien rikkoutumiseen?
Ihmiset on elämässä tärkeitä ja koskaan et tiedä kuka rinnallasi seisoo pahan paikan tulle. Saattaa olla yllättäväkin ihminen.

Ota itseäsi niskasta kiinni ja tee aloite ihmisten kanssa sopimisessa... Tuskin kukaan luoksesi itse tulee jos olet antanut kuvan että sinulla on heitä jotain vastaan ja välit olet pistänyt poikki ilman mitään syytä.

En siis puhu itsestäni, sillä sinun ystävyytesi minulle ei ole tärkeä.

Alec A-style said...

Toki olen itsekkin syypä varmasti, toisaalta he jotka ovat minusta peräättömästi jauhanneet kakkaa, voisivat miettiä oliko se nyt järkevää, kun tuntevat reaktioni, ja minulla on korvat joka puolella. Noista ei ole mukavaa kuullaa.

Olen tehnyt aloitteen muutaman henkilön suhteen - mutta en minäkään ihmeisiin pysty, elleivät he ole valmiita sopimaan. Tiedän myös että moni kavereistani/tutuistani lukee blogiani - ainakin silloin tällöin, niin siinä oli vink vink.

Yap yap, tuskin edes tunnen sua yhtään, kun kirjoitat kommenttisi anonyymina. Kaverit ja tutut eivät kirjota minulle tänne anonyymisti.

Anonymous said...

Vau, oon tosi iloinen sun puolesta :)

Alec A-style said...

Kiitti:)

astralb3rry said...

Ooo, helmee! Mää aion kyllä sitten itsekin ajan tullessa hakea ulkomaille opiskelemaan. Ei sillä, etteikö tämä Suomi olisi kuitenkin hyvä paikka opiskella, mutta on se silti väärä maa ihmiselle, joka haluaa nähdä maailmaa. Mulla toi ny on ihan mahottoman kaukasta vielä ja mieli saattaa muuttua. Sitä helposti saattaa jopa jänistää sitten, kun se aika tulee. Pitää vaan toivoa ettei niin käy.

Mutta hei hienoo! Onnee kouluun pääsyn johdossa. Ranska... Se on... No, se on kaikkea! (::

Alec A-style said...

Kiitoksia :) Kannattaa yrittää hakea! Vaihtoehtoja on paljon, ja voi koittaa hakea just sinne maailman kolkkaan minne on aina halunnutkin:)

Anonymous said...

ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEC <3 laita jo uus postaus :33

Alec A-style said...

Tänään tulee:) onollu nyt pitkii aikoihi chilll, en oo ollu ees himas XD + ranskan vikat tunnit! :]

Anonymous said...

Kaverit ja tutut eivät kirjota minulle tänne anonyymisti.

En ole kaverisi tai tuttusi enään. Mutta kyllä blogiasi on joskus kiva seurailla kun on tylsää eikä youtuben kissa videot enään viihdytä.

Mutta huolimatta siitä kuinka paljon itse sinusta en pitäisi... tiedän ihmisiä jotka olisivat valmiit kanssasi sopimaan jos aloittaisit itse pyytämällä anteeksi (vaikka yleisesti että olet pahoillasi välienne rikkoutumisen suhteen). Tiedän että se saattaa olla iso kolaus egollesi, mutta eikö se olisi sen arvoinen että saisit ystäväsi takaisin?

Alec A-style said...

Olen edelleen valmis sopimaan, kerro toki nimiä voin ottaa näihi heeboihin yhteyttä:D Mun "ego" its not a problem:D Olen itse koittanut ennen matkaa sopimaan tosi monen kanssa tyhmät riidat, sainkin sovittua monen tyypin kanssa! Se on eri asia sitten, pystyvätkö kaikki egonsa kanssa sopimaan mun kanssa, todennäköisesti ei:D Anyway mun tutuille ja kavereilleni ovi on joka tapauksessa aina auki, en jaksa mitään riitoja enää, mulla on kaikkea muuta nyt mihin on pakko keskittyä. So thx for advice!