Latest News


Haku

April 30, 2014

HAUTAJAISET ┼

R.I.P. JULIA TUKIAINEN
Ystäväni Julia Tukiainen menehtyi puoli vuotta sitten joulukuussa 2013. Tämän johdosta Helsingissä pidettiin tammikuussa 2014 hautajaiset.
Julia Tukiaisen muistopöytä
Hautajaiset. @ Malmin Iso-Kappeli
Johanna Tukiainen hyvästelee Julia Tukiaisen. Taustalla edessä paparazzi.
Sain kunnian olla paikalla ja nähdä Julian viimeisen matkan Malmin kappelista kohti hautausmaata. Sää oli poikkeuksellisen kylmä, jaa aamulla taisikin olla  peräti yli -20 C! Yritin ostaa Julialle hautajaiskukkia, mutta koska oli lauantaiaamu kaikki kaupat olivat kiinni. Edes itse hautausmaa-alueella ollut mitään kukkakauppaa! No, viereisestä Nesteestä löytyi viimeinen kukkakimppu, joka oli tosin säälittävän pieni ja ylihintainen. Mutta ajatushan on se tärkein!

Keskityin suurimmaksi osaksi hautajaisiin. Jaan postauksessani hautajaisten kannalta olennaisimmat kuvat Julian muistoa kunnioittaen. En julkaise tässä vaiheessa videota tai yhteiskuvia ulkopuolisista henkilöistä (minä mukaan lukien). Media on yrittänyt ostaa hautajaismateriaalini, ja se jäikin yritykseksi.
Johannan pitämä puhe sai suurimman osan Tukiaisista itkemään.
Juliasta kerättiin paljon erilaista materiaalia muistotilaisuuteen.
Ruokatarjoilu.
Olen pienenäkin aka. skidinä ollut muutamissa hautajaisissa, mutta en muista niistä juurikaan mitään. Sen tietysti että kaikki itkivät ja olivat mustissa. Tämä kaava piti myös näissäkin hautajaisissa. Oli kaiken kaikkiaan raskas päivä, vaikken ollut edes perheenjäsen. Voin vain kuvitella miten Marjasta, Johannasta, Markusta, Joelista ja Jasminesta tuntui!
Julia Tukiainen saatettiin hautaansa hyisessä tammipakkasessa.
Viimeinen metri hautaan.
Ennen arkunlaskun, jokainen sai kirkkoherran mukaan heittää Julian hautaan kiviä, kukkia, hiekkaa tms. muistoksi! Oli minullekin hieman yllättävää, että arkun päälle sai heittää hiekkaa tai kiviä.
Hyvästi Julia Tukiainen! Sielu lepää.
Julia Tukiaisen kaunis hauta. Taustalla lehdistön paparazzit.
Paikalla oli about 50-70 ihmistä. Lähes kaikki Tukiaisten perheenjäseniä. Julian ystäväpiiristä paikalla oli ehkäpä reilu 10 henkilöä. Lehdistöä tai muuta mediaa paikalla ei ollut, paitsi tietysti hautausmaalla, sillä se on julkista aluetta. Olin yllättänyt miten paljon ihmiset kuvasivat hautajaisissa. Kuvauskieltoa ei luonnollisestikaan ollut. Vielä yllätyneempi olin miten moni halusi kuvata Johannaa tai yhteiskuvan hänen kanssaan.

Muistotilaisuus oli hyvin järjestetty, mitä nyt oli hieman teknisiä ongelmia videotykin kanssa. Katsoimme siitäkin huolimatta Julian muistomateriaalin Joelin läppäristä. Emmy Richin muistobiisit, jotka oli tarkoitus soittaa kirkossa, olivat kuulemma mystisesti kadonneet kun porukka oli poistunut kappelista. En tuntenut paikalla olijoista kuin vain ydinperheen ja Jassun poikaystävän Kallen.

Hautajaiset olivat kaiken kaikkiaan onnistuneet. Kiitän kutsusta sekä Jassua että Marjaa!
Johanna Tukiainen oli surun murtama, mutta ei hysterisesti.
Julia Tukiainen 1983 - 2013
xX

10 comments:

Anonymous said...

Kaunis kirjoitus ja tyylikkäät kuvat. Yllätit todella positiivisesti!

Anonymous said...

Seuraavia hautajaisia varten vinkkinä: kukat on tapana TILATA kukkakaupasta etukäteen ja ne noudetaan sovittuna aikana. Useat kukkakaupat jopa toimittavat kukat siunaustilaisuuteen pientä maksua vastaan, joten kenenkään ei todellakaan tarvitse käydä ostamassa huoltoasemalta "ylihintaista" kukkakimppua jos ei tahdo ja jos vähänkin viitsii nähdä vaivaa asian eteen.

Ei ole ylivoimaista hankkia vainajalle persoonallista, vainajan "näköistä" kimppua. Jo parillakympillä saa kauniin, esim. kallasta, liljasta yms.

Itse kukkakauppa-alalla työskentelevänä harmittaa kun ihmiset eivät tiedä miten toimia tai eivät tunne tapakulttuuria. Esim. kenenkään muistopöytään EI todellakaan kuulu kahvipannua ja puoliksi syötyä kakkua!!!

Alec A-style said...

Kiitos! :) Tällaiset tilaisuudet ovat minulle aika uusi juutu, eikä kukaan ohjeistanut kukkien suhteen missään vaiheessa. Olin jotenkin varma, että hautausmaalla olisi ollut joku kukkakauppa. Itse opin ainakin viimeistään kantapään kautta.

Hautajaisjärjestelyihin en luonnollisestikaan ota kantaa, koska minulla ei ollut vieraana vaikutusta niihin.

Olin taannoin eräiden häiden jatkoilla (postaus tulossa), jonne hankin kukkakaupasta kukkakimpun. Sekään ei kyllä ollut mikään erityisen upea, ja mielestäni pienehkökin. Hintaa sillä kuitenkin oli suolaiset 50 euroa. Se oli myös liikkeen isoin kimppu, ja myyjä suositteli nimen omaan sitä hääkimpuksi. Nojoo, kiitti kuitenkin neuvoista ja vinkeistä! :)

Anonymous said...

Lisää vinkkiä kukista (samalta anonyymiltä) :-).
Saat ihan oikeasti juuri sellaisen kukkakimpun kuin haluat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen, kun varaat siihen aikaa pienen tovin. 10 min riittää hyvin. Marssit kukkakauppaan, kerrot mihin tilaisuuteen kimpun haluat, kerrot saajasta, kerrot millaisia kukkia haluat (vaikka vain värit tai esim. "keväinen") ja budjetin. Jokainen normikukkakauppias tekee sen sinulle vaikka odotellessasi, tai jos et jaksa odottaa, voit soittaa ja tilata kimpun ja käyt vain hakemassa sen.
50 euroa valmiskimpusta, joka on saattanut seistä kymäkaapissa monta päivää(usko minua, ne valmiskimput voivat olla viikonkin vanhoja...) on ryöstö.
Valmiskimput ovat ihan jees, jos olet menossa vaikka kylään ja haluat viedä jotain pientä ja on kiire, mutta vain jos valikoimasta löytyy jotain mieluista. Jos ei löydy, pyydä ett sinulle tehdään kimppu. Se kuuluu palveluun tai jos ei kuulu, vaihda kukkakauppaa :-)

Anonymous said...

Häihin taas ei yleensä ole tapana viedä kukkia ( ainakaan täälläpäin) ja tuo hääkimppu on kait yleensä morsiamella, morsiuskimppu siis :)

Anonymous said...

Malmin hautausmaan kupeessa on kukkakauppa.

Alec A-style said...

Kiitti tuosta hääjutusta! Eikö hääparille kuuluu antaa lahjoja ja kukkiakin? : D

Eräälle mieleensäpahoittajalle tiedoksi. Tämä ei edelleenkän ole äidinkielen opettajan blogi. Jos kirjoittaisin akateemisesti ja kieliopillisesti oikein etc. karkottaisin lukijani. Enkä itsekään lue (lifestyle)blogeja jotka o väännetty tylsällä kirjakielitekstillä. Kirjoitan tarkoituksenmukaisesti täysin omalla tyylilläni. Näin on ollut aina ja tulee olemaan jatkossakin. Olen pahoillani!

Kiitän vinkeistä ihmiset, ensi kerralla osaa suunnitella vähän paremmin! Tuo kimppukommentti oli mielenkiintoinen! :) Kukkakauppaa ei kyllä Kappelin lähettyvillä näkynyt, kyselin siitä, eikä kukaan osannut sanoa oliko siellä. Joka tapauksessa, se olisi tuskin ollut lauantaina aamuseitsemältä aukikaan.

XX

Anonymous said...

Ei kai se siunaus nyt noin aamusta ole ollut että jo seiskan maissa olet ollut menossa kappelille...?
Ja Suomessa ei ole tapana viedä hääparille kukkia, itänaapurimme sen sijaan vievät.
Kaunis postaus, RIP Julia!

Alec A-style said...

Itse asiassa kutsu oli 8.00, joten lähdin tietysti hyvissä ajoin (julkisilla) jo ennen seiskaa Malmillepäin. Osa oli kyllä häissäkin vienyt kukkia hääparille, erityisesti morsiamelle, mutta nimen omaan vain osa vieraista. :) Ja kiitos vielä kerran!

X

Anonymous said...

Eiköhän se muistopöytä ollut enemmänkin tuo, mihin oli koottu Julian kuvia ja muuta. Ei tuo kahvitarjoilupöytä, vaikka sillekin oli laitettu läppäriltä näkymään tuo koruton teksti Julian nimineen ja päivämäärineen. Sen paikka taas on ehkä ollut enemmänkin pistokkeen paikan määräämä juttu.