Latest News


Haku

June 4, 2011

The Return from Sweden

Paluupäivä Tukholmasta kului nopeasti! :) Olin Stadissa jo about 18 aikaan. :o

Heaven <3
Oli kerrassaan mielenkiintoinen matkapäivä. ;D Lentokoneet <3 Aikamme aikakoneita. ;D;D


Frendi ja sen porukat lähtivät aamulla duuniin, jäin yksin (koirien ja kissojen kanssa) asuntoon. Hmm sain nukkua pitkään. ;D Mulla jäi pari sidua vielä Vapusta, joten frendin mutsin tekemän aamupalan jälkeen kippasin sen, ;DDD haha... En juo kauheasti, esim. nytkään en ole Vapun muutaman siiderin jälkeen juonut lainkaan (ei kiinnostaa). Juon vain hyvässä seurassa ja fiiliksen mukaan. Hauskaa voi pitää ilman alkoholiakin:D! Muaha

Stockholm, Sweden
Ei siin, lähdin siitä suunnistaa lähempää Tunnelbanaa... Öö en tajua miten eksyin taas kerran vaik frendi sano et se on ihan vieressä. :DD Kiersin siel jotain ympyrää! Noh, löytyi se loppujen lopuksi.
Stockholm C-Centralen
Kävin Stadissa tekemässä viime hetken shoppailut, eli ostin kahet farkut.;D Ehdin vielä ennen kentälle lähtöä käydä moikkaamassa jälleen Essiä Södermalmilla!

Stockholm Central Station
Ajattelin olla tällä kertaa ihan ajoissa kentällä, koska mulla on taipumusta myöhästellä.;o Olen viime vuonna myöhästynyt mm. laivalta kolme kertaa =D ja tänäkin vuonna kerran! Junistakin olen myöhästellyt, mut niissä ei onneksi tarvitse uutta matkalippua ostaa. :D


Lentokoneesta myöhästyminen on jo vakavampaa... Ei tosin näin lyhyillä lennoilla, mutta jos esim. paluumatkalla Yhdysvalloista myöhätyy koneestaan tsaiijaijaija, siinä voi olla jopa $ 1500 lisälasku. =D Että en suosittele edes kokeilemaan! ;D Näin ollen oon ollut kentillä aina nipin napin ja noudattunut aikarajaohjeita!

Tukholman päärautatieasema, C-Centralen. Muistuttaa Lontoon Liverpool Stationia!
Lentokentillä, etenkin maailman isoimmilla kannattaa varata aikaa koska pelkästään kentälle voi mennä yli tunti kun sinne ajaa + ruuhkat, ja sitten vielä kentällä erikseen menee aikaa kun on lukuisia terminaaleja, joissa on kymmenniä lähtöportteja!! =D hihih + turvatarkastus + matkalaukun jättö...

No mut tällä reissulla ei ollut mitään tollasiiii, mulla oli vain käsimatkalaukku ja that's it. Turvatarkastus meni minuutissa, passia ei edes kysytty ja Arlanda Express on todellakin kätevä! Sitä Helsingin lentokenttä-junaa odotellessaan 2030...


Seikkailin siis keskustassa ja onneksi löysin kahdet ihan ok farkut! Tosin en täysin sellaisia millaisia olin ajatellut... Sovittamisessa meni sika kauan. =D Jouduin lopulta juoksemaan C-Centraleniin, sillä päätin kokeilla Ruotsin mainekasta Airport Trainia, Arlanda Expressiä!

Kyseinen juna kulkee pikavauhtia suoraan keskustasta kentälle asti. Matka-aika on vain 20 minuuttia! Ja sillä on lentokentällä kaksi pysäkkiä.


Päätin säästä aikaani, sillä rautatieaseman lippuluukuissa oli ruuhkaa. =D Menin tommoisen lippusydeemiautomaatin luo, josta ostin lipun! Maksu hoitui kätevästi kortilla. Hinta ei ole edes paha, nuoret ja opiskelijat saavat -50 % alennuksen, eli maksoin yhdestä suunnasta about 14 euroa! Arlanda sijaitsee kuitenkin monta kymmentä kilometriä keskustasta ja on Helsinki-Vantaa-asemaa paljon isompi. Pariisin RER-juna on hiukan halvempi, mutta sillä kestää keskustaan lähes tunti.D=


Yleensä maailman lentokentät on rakennettu niin, että niihin on jonkinlainen kätevä julkinen kuljetushässäkkä. Pietari on tästä tosin surullisen huono esimerkki - lentokentällä ei ole mitään kuljetuksia=D Siellä on vain taxeja, jotka rahastaa turisteja... Niilläkin kestää yli tunnin ennen kuin on itse Pietarissa, eli joku tuttu sinnekkin vastaan! Outoa etteivät he voi vetää jonkun lähijuna/metrosydeemin sinne, kun Pietarin metrojärjestelmä on maailman parhaimpia.

Lippu tulostui automaatista hetkessä, ja huomasin et junani oli lähdössä 3 min. kuluttua=DD muaha. Siinä juoksujalkaa taas! Juoksin aluksi väärälle laiturille, ja juna lähti kirjaimellisesti suoraan nenäni edestä.=D Koitin vielä painaa sitä avausnappia, mut eii. Jos olisin 15 sek. nopeampi olisin ehtinyt kyseiseen junaan.=D


No panic! Kävin kysymässä Infosta, että myöhästyin ja että voisinko mennä samalla lipulla seuraavalla junalla, sieltä vastattiin että kyllä voin, jee. :D Ei silleen paha. :) Oisin vain halunnut olla hiukan aikaisemmin kentällä... Ja olinkin itse asiassa, koska junat kulkevat about vartin välein! Olisin voinut missata vielä pari junaa ennen kuin olisi ollut vaarana myöhästyä lennolta. ;D Heh

Arlanda Express @ Stockholm

Jep näin.:D Korkkasin junassa sidun, ja join sitä salaa. xD Laitoin tölkin aina jokaisen huikan jälkeen laukkuun. =D Ruotsissa ollaan Suomea tiukempia alkoholin suhteen... Btw junassa oli hauskat sisäovet. :'D Olin ihan avuton kun en osannut käyttää niitä. XD Niis ei ollut mitään nappeja etc... Olin wtf, kysyin vieressä istuvalta mieheltä että onkohan ovi rikki tjs... Se oli vaan "lol, tee näin" ja kaboom ovi aukes. =D Eli ovea piti vain huitasta kädellä, ja se aukes. :DD Samalailla siis kuin jotkut käsienpesuraanat etc! Jännää.


Mulla jäi laukkuun vielä yksi sidu, ja olin aika varma et siit tulee sanomista turvatarkastuksessa. Tosin olin muistaavinani, että viime vuonna uutisissa oli juttu, että vuodesta 2011 lähtien nesterajoitukset poistuisivat lentokoneista? Noh, ei näköjään... rajoitus on edelleen voimassa, eikä laukkuun voi ottaa esim. lakkaa etc.

Junan sisäpuolella
Huippunopeus oli yli 200km/h
hmm
Laitoin laukun iha normisti liukuhihnalle ja kävelin skannerista läpi, noh kaikki meni hyvin... Kunnes nuorehko bitch, joka tarkkaili laukkuja sanoi på svenska turvatarkastajajäbälle jotain, niin se kysyi sit et "onko tämä sinun laukkusi?" Olin "ja!". Niin sit se pyys avaamaan sen, avasin. :D Niin jaha se oli heti ekana mun Systembolaget-pussin kimpussa ja otti sielt sen sidun. xDDD


Se sano "koneeseen et voi sidua ottaa, mutta voit juoda sen tässä", olin vaa wtf. :DD Olin et ihsm, et jätän sen. :D Sit se oli okei.:D Sanoin sille et se voi juoda sen työpäivän jälkeen. ;DDD; Mut se oli et hehe, et se menee hävitettäväksi. :( Ja se kävikin heittämässä sen roskikseen  XDD lol!
Stockholm Arlanda Airport
Menomatkalla lensin SAS:lla, joka osoittautui kyllä pettymykseksi, sillä edes tee ei kuulunut hintaan! Lol. Kokeilin paluumatkalla Norwegianin Boeing 737 konetta, ja hmm ei paha! Halpalentoyhtiöksi oli kyllä luxus lentoyhtiö.:D Koneet ovat B-737 tilavia 3+3 istuttavia, käsimatkatavara kuuluu hintaan ja koneissa on ilmainen WiFi-yhteys. En tosin osannut käyttää sitä.=D Mun iPhone 4 ei vain toiminnut sillä, vaikka se näytti et verkko oli käytössä.

Norwegian Boeing 737
Norwegian Boeing 737
Mulla oli jälleen hyvä tuuri istuinpaikkojen suhteen, sillä sain ikkunapaikan ja vieressäni ei istunut ketään! Ei istunut menomatkallakaan :---D haha. Jäi hyvä maku Norwegianista. Ainoa miinus ettei heillä voi tehdä Check-In:iä netissä, vaan sen pystyy tekemään vasta 2 tuntia ennen kuin kone lähtee. "Normaaleissa" lentoyhtiöissä Check-In:in voi tehdä 20-24h ennen lentoa netissä tai jopa vain tekstarilla.


Helsinkiin!

Esim. SAS lähetti minulle tekstarin, jossa luki "tehdääksesi Check-In vastaa tähän viestin lähettämällä YES" =DDD hehe, sit sain Boarding Passin suoraan kännykkääni, eli en tarvinnut mitään paperilappusia, kun virkailija luki sen suoraan iPhonestani. <3 


Tällainen shoppailu/ilmailupäivä/reissu. ;D Päätin testata miten Helsingin lentokenttädösä toimii, noh ihan kätevää, mun HSL-kortin arvolla maksoi 1,70e/suunta himaan asti. XDD Taxi ois ollut yli 50e :D haha! Ainoa vain että dösäl kesti pelkästään Itikseen 50 min! Siitä sit viel Vuokkiin, eli meni kauemmin mitä mulla meni lentää Tukholmasta Helsinkiin. ;D;D!

airberlin. Pikkuruinen. Meijän jumbo oli ainakin kolme kerta isompi=D Vaikka molemmat ovat halpalentoyhtiöitä. Haha!
"Maailman vihatuin halpalentoyhtiö" easyJet xD Ei oo kokemuksia tosta :D

Bussi on ihan hyvä vaihtoehto, jos ei ole kovin väsynyt, eikä ole paljon tavaraa mukana. Muuten on ehdottomasti mentävä autolla, vaikka niin että joku frendi tulis vastaan etc.

Stockholm Arlanda Airport
Stockholm Arlanda Airport
Nyt on tämän vuoden Turut ja Tukholmat nähty! Luvassa on suuria muutoksia. Niistä myöhemmin lisää...
Ruotsi ilmakuvasta
Btw pääsin sen ekan matikan läpi!!! I'm happy. :)

Taas tuo sama mystinen laiva, jonka nappasin myös menomatkalla!! Mikähän laiva toi on =D lol
Mut eihän tässä taaskan ilman draamoja vältytty - koetta laati ja arvosteli kaksi eri opettajaa, arvosanani on vielä hakusessa, vaikka se on annettu.

Helsinki <3 Oon kelannut jo koneessa että mikähän alue toi on :o Luulin sitä aluksi Vuosaareksi, mut eihän se voi kai olla ;o
 Vasemmalla joku Ghetto:D Näyttää Myllikältä

Sain toiselta opettajalta epäilyttävän vähän pisteitä verrattuna toisen maikan antamiin pisteisiin. Lisäksi tää yks on vähentänyt mun poissaoloista kaksi pistettä!! Tähän ei ollut edes perusteita, koska näistä kahdesta poissaolosta on viralliset todistukset.

Tadaa! Perillä. Helsinki-Vantaa Airport
Blue 1
Huhuh, varmaan matikassa tehdään näin? Uskomatonta. Matikassa pointtina on että hahmottaa sen laskemisen.=D Vihaan sitä maikkaa ehk eniten. En todellekaan ota yhtäkään matikan kurssia enää jossa hän "opettaa". Oon yrittänyt koko viikon saada tätä maikkaa kiinni, selvisi tänään, että hän on saikulla, eikä vastaa edes meileihini. Että näin, siinä on ihana opettaja. :))) Eli keskusteltavaa ao. maikan kanssa riittää. Haluan jo ensinnäkin nähdä sen koepaperini.
Turkish Airlines
Spanair, ikinkuullutkaa tommosest?
Ahhh siinä mun lempilentoyhtiö KLM! Kuuluu samaan konserniin Air Francen kanssa <3 Delta Air Lines on niitten partneriyhtiö Yhdysvalloissa. Nämä kolme yhtiötä ovat mielestäni parhaita, joilla olen tähän menneessä matkustannut!
Eiköhän tämäkin selviää. Haluan vain yleensä hoitaa kaikki tommoiset asiat heti ja heti! :D En tykkää odotella.

IIh ja eilen oli Math Part. II :(( Joka oli sika vaikea... Laskin parhaani mukaan lähes kaikki tehtävät, katsotaan millainen tuomio siitä tulee... Esitin opettajalle toivomuksen että hän tarkistaisi sen jo viikonlopun aikana, jotta pääsisin vihdoinkin kesälomille! Kaikki muut kouluhommat on hoidettu jo. :)


Onnea hei kaikille niille, jotka valmistuvat tai pääsevät pois kouluista tänään :)! Itsellä vielä menee jokunen aika ennen kuin valmistun. xDD


7 comments:

Horrorfield said...

Olipas teinimäistä kirjoitusta. "sidu" "xD" "lol" "Wtf" .. huh huh

Alec A-style said...

So What?

alkuasukas97 said...

ihme muija lentokentällä ku hyvä juoma kelvannu :D

Alec A-style said...

yap, ;p kyl se ois sille varmasti kelvannut, mut ei työaikana voi oikein alkoholia juoda,;;D;

Ja olin varma et se ois otettu pois, et ei siin mitää:D Lentokentän turvatarkastukset on tosi tiukat. Pääsee helpoiten etenkin isoilla kentillä, kun jättää kaikki tommoset juomatölkit etc pois :D

Btw sen jälkeen kun on läpässy turvatarkastuksen, lähtöporttien luona on kauppoja, joista voi ostaa vaikka 100 litraa alkoholia koneeseen;D;DD haha!

Anonymous said...

Moderni kaupunkirata käytössäsi 2014

Kehärata on pääkaupunkiseudun tärkeä poikittainen raideyhteys.
Se on samalla raideyhteys lentoasemalle sekä kaupunkirata. Kehärata yhdistää Vantaankosken radan päärataan. Liikennöinti radalla alkaa vuonna 2014.

Alec A-style said...

Anonymous:
Jep tiedän, mutta luin että sen toteuttamisessa on ollut jotain vaikeuksia. Nuo raidehankkeet ja kaikki siihen liittyvä vie Suomessa aikaa : D esim. Vuosaaren metron laituriovet ovat vieläkin vaiheessa, kun niitten piti olla käytössä jo viime vuoden elokuussa=D Länsimetrokin on aikoinaan viivästynyt. Ja eikö tuo lentokonerata ole yhteydessä siihen Pisararataan, joka tulee joskus aikaisintaan 2020-luvulla. Idk!

Lentokenttäjuna olisi aidosti hieno juttu!

Anonymous said...

Great blog, how about links exchanging? Please contact me asap, Thanks.