Latest News


Haku

November 13, 2015

PERJANTAI 13 @ pelipäivä!

YAY! Tällä hetkellä korkein liiga johon asti olen päässyt :) @ Clash of Clans Master I.
Näitä on aina kivaa keräillä niin Boom Beachissa (kuvassa) kuin Clash of Clansissa!
Hihi se tunne ku oot hetken offlinessa ja takaisin tullessaan olet voittanut kolmet hyökkäykset putkeen +69 pisteen potilla : 3.
Edellisen kerran perjantai 13. oli helmikuussa eli 9 kuukautta sitten. Pidin myös tuolloin "pelipäivän"! ;D Tänään kaikki siis pelaamaan! Turhaahan sitä on mihinkään lähteä virallisena tapaturmapäivänä! Haha.

Pelasin skidinä lähinnä strategiapelejä PC-koneilla. En oo koskaan ollut kovin innostunut pelikonsoleista. :D

Tällä hetkellä ja oikeastaan teknisen kehityksen myötävaikutuksesta pelaan käytännössä iPhonellani ja iPadillani vain kahta peliä: Clash of Clans eli Cläsäri eli COC sekä Boom Beach eli BB! Molemmat ovat siis strategiapelejä ja tosi kutkuttavia sellaisia! Boom Beachia aloitin pelaamaan joskus viime vuoden alussa ja Clash of Clansia vähän aiemmin, keväällä 2013 eli silloin kun asuin vielä viimeisiä kuukausia rakkaassa Aurinkolahdessa!
Pelikehityksen uutuksia on aina kivaa kokeilla! Tosin tuntuu välillä siltä, että kun on jo "tosi lähellä" että kaikki jutut ois maksimissaan niin aina tulee näitä uutuksia, eli ei noissa ikin pääsee olee ns. koko ajan huipulla. :D:D.
Ja tietysti heti kokeilemaan näitä uutushyökkäysvaunuja aka. Scorcherseja! Vastaavat Boom Beachissa vähän niinkuin Cläsärin Pekat!
Doom Cannon I @ Boom Beach Prototype Defenses.
Boom Beach julkaisi alkukesästä uudet Prototype Defenses -puolustusmekanismit, joka sai kolme viikkoa sitten uuden Shield Generator -päivityksen! Kyseessä siis kovanluokan puolustus, joka tosin kestää vain 7 päivää (alkuaikoina kesto oli 14 päivää, sitten se muutettiin 12 päiväksi, myöhemmin vielä 10 päiväksi ja lopulta nyt nykyiseen lukemaan). Puolustusrakennelmia ei edes voi rakentaa normaaleista resursseista, vaan erityisresursseista (Prototype Modules) joiden eteen pitäisi nähdä erityistä vaivaa, sillä niitä heruu tosi harvoin lähinnä hyökkäysbonusten yhteydessä.
Shock Blaster III @ Boom Beach Prototype Defenses.
Boom Beach on panostanut jatkuvaan pelikehitykseen. Tässäpä alkuvuodesta tullut Colonel Gearheart (War Factory), joka ilmestyy maailmankartalle kerran viikossa. Sen voittaminen on käytännössä mahdotonta, siksipä nykyään (muutos tullut kolmisen viikkoa sitten) jo kahden rakennuksen tuhoamisesta saa hyökkäysbonuksen (ennen vasta 10:sta, kuten tässä kuvassa näkyy). War Factoryn tukikohta on yksi parhaimpia mahdollisuuksia ansaita Prototype Modules'ja.
Taisteluiden voittamainen on aina yhtä palkitsevaa! Kuvassa erityisen suuri voittobonus! Taitaa olla yksi korkeimmista koskaan voitetuista rewardeista :).
Tässäpä todella upea tukikohta. Tällaisen murskaaminen onnistunee sekunneissa :D:D:D. Ei näin @ Boom Beach.
Nykyiset mobiililaitteethan vastaavat jo hyvin pitkälti takavuosien 2000-luvun huippupöytätietokoneita! Uusimmilla älylaitteilla pelaaminen on oikeasti tosi nautinnollista. Ja kun mobiilinettiyhteydetkin ovat jo LTE-tasoa eli peräti nopeampia kuin monien langallinen kotinetti! Homma siis yksinkertaisesti vain skulaa. :P

Civilization-sarjan pelit ovat edelleen sellaisia, joita voisin yhä edelleen pelata juurikin tietokoneella. Pienemmiltä ruuduilta tuontyyppistä peliä on tosi tuskaisaa pelata, vaikka miten tarkkaresoluutioinen supernäyttö laitteessa olisikin! En myöskään yksinkertaisesti vain enää ehdi istua himassa ja pelata tuontyyppisiä strategiapelejä, sillä niissä menee kokopäiväisiä viikkoja ihan tuosta vain ennen kuin ehtii edes luoda uutta valtakuntaa ja valloittaa kilpailevat valtiot! XDD

Niinpä Boom Beachin ja Clash of Clansin pelaaminen on yllättävänkin helppoa ja vaivatonta. Nykyisen mobiilipelaamisen ansaintalogiikka piilee juurikin ajankäytössä: pelejä voi pelata täysin ilmaiseksi mutta silloin niissä joutuu odottelemaan jopa kaksikin viikkoa että saa esim. päivitettyä jonkun talon, keskimäärin kuitenkin päivän tai pari. :D Pätäkällä saa sitten upgradettua heti mitä vain! Mutta se voi tulla aika tyyriksi. Itse en ole ainakaan vielä jäänyt sellaiseen koukkuun, että alkaisin mobiilipelaamisessa vinguttelemaan luottokorttiani. (;

Parasta mobiililaitteiden peleissä on tietysti se, että ne ovat aina mukana. Enää ei siis tarvitse istua kotona neljän seinän sisällä. Voit pelata nopeasti sporassa, lääkäriä odotellessaan tai vaikkapa kaupan kassajonossa!

Kirjoitin helmikuun pelipostauksessa tarkemmin Clash of Clansista ja Boom Beachista. Sieltä siis voi lukea kyseisistä peleistä lisää. Mutta kerron kuitenkin lyhyesti minkätyyppisistä peleistä tässä onkaan kyse - erityisesti teille jotka ette ole ikinä ennen kuulleetkaan näistä mitään!
Huh huh. TH 9 (Town Hall) on Level 37 ???? Ridiculous Rushed Base lmfao. @ Clash of Clans.
Katien upea kylä. @ Clash of Clans.
Another one Huh huh. TH 10 (Town Hall) on Level 60 ???? Ridiculous Rushed Base lmfao. @ Clash of Clans.
Tässä Cläsärin herkullinen hyökkäyskohde! Voittobonus on erityisen korkea, on niitä tosin korkeampiakin nähty, mutta niitä voi joutua metsästämään jopa 15-30 min. :D:D @ Clash of Clans.
Molemmat pelit kuuluvat yhden maailman arvokkaimman peliyhtiön tuotoksiin. Kyseinen pelitalohan on tietysti suomalainen Supercell. Se on myös Suomen arvokkain yritys! Valitettavasti suurin osa yhtiöstä myytiin viime vuonna Japaniin, mutta pääkonttori on yhä edelleen Helsingin Ruoholahdessa!

Kummassakin pelissä rakennetaan pikkuhiljaa omaa tukikohtaa, jonka myös pystyy tuhoamaan vihollisten hyökkäysten yhteydessä. Samaa päätee myös vihollisten tukikohtiin, joita tuhoamalla saa pisteitä sekä peliresursseja, joilla pystyy rakentelemaan ja parantelemaan oman tukikohdan rakennuksia ja taistelukalustoa.

Vaikka päällimmäinen idea on molemmassa pelissä sama, poikkeaa niiden pelilogiikka huomattavasti keskenään. Cläsärissä vain päivitellään juttuja ja hyökätään randomisti jonkun kimppuun. Boom Beachissa on taas sellainen "maailmankartta", jossa hyökkäyskohteita on erilaisia ja erityyppisiä ja niistä voi valita mieleisensä. Mutta en tässä nyt tämän tarkemmin ala selostaamaan, sillä postaus menisi romaaniksi. :DD Paras tapa tutustua näihin on vain ladata itse pelit, ja ruveta vain pelailemaan! Näin tein itsekin. Siinä pääse aika nopeasti jyvälle! :)
Clash of Clans - AlecAstyle @ Level 113
Clash of Clans - AlecAstyle @ Level 114
Clash of Clans - AlecAstyle @ Level 116
Clash of Clans - AlecAstyle @ Level 118
Clash of Clans - AlecAstyle @ Level 119 The latest screenshot of my Village from Today!
Pelit ovat ajanhengen mukaan yhteisöllisiä: Clash of Clansista löytyy Clans eli klaani, joihin pelaajat pystyvät liittymään. Yhdessä Clansissa on maksimissaan 50 jäsentä. Boom Beachissa on taas samaa ideaa ajava Task Force, joita on neljää erilaista: 5, 10, 25 ja 50 maksimipelaajatiimiä. Tiimejä voi tarpeen mukaan siis laajentaa 5:sta hengestä aina 50:een asti, mutta niitä ei voi jälkeenpäin enää kutistaa. Lisäksi suurempien Task Forcien ylläpito ja yhteisöllisten taisteluiden aloittaminen on paljon kalliimpaa. Pelaajat voivat myös jutella keskenään pelichatissa.

Olen tällä hetkellä tykästynyt enemmän Boom Beachiin, vaikka molempia pelaan päivittäin. Minulla on Boom Beachissa oma Task Force, jonka perustin heti kun se pelipäivityksen yhteydesseä tuli. Meillä on siellä tosi kiva ja aktiivinen suomalais-kansainvälinen pelitiimi! Tiimiimme mahtuu 25 pelaajaa, mutta tällä hetkellä siellä jillaa 14 vakkarijäsentä, mikä kyllä riittää meille! Tilaa on tosin yhä vielä, ja toivoisin mukaan juurikin suomalaisia aktiivipelaajia.
Boom Beach - AlecAstyle #QJ20JP @ Level 49
Boom Beach - AlecAstyle #QJ20JP @ Level 52
Boom Beach - AlecAstyle #QJ20JP @ Level 55
Boom Beach - AlecAstyle #QJ20JP @ Level 58
Boom Beach - AlecAstyle #QJ20JP @ Level 59
Boom Beach - AlecAstyle #QJ20JP @ Level 60
Boom Beach - AlecAstyle #QJ20JP @ Level 61 The latest screenshot of my Base from Today!
Eli jos pelaat Boom Beachia tai olet aloittamassa - liity ihmeessä joukkoomme! Löydät Task Forcen hashtagilla #QJ20JP tai nimellä Insiders. Kirjoita liittyeessäsi tiimin chattiin, että bongasit meidät blogini kautta! ;) Niin ollaan kartalla. :ppP Facebookissa on myös puolivirallinen Boom Beach Suomi Finland -ryhmä, jonne kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita!
Boom Beach - Task Force @ Insiders #QJ20JP
Maailmankarttanäkymä Boom Beachissa. Oikealla Task Forcen chattivalikko!
Boom Beach - Task Force @ Insiders #QJ20JP
xX

No comments: