Latest News


Haku

February 25, 2016

Talviarki: luontoa & viherpeukalointia!

Kävinpä ensimmäisen kerran ikinä Sturenkadun Tropicariossa! Kyseessä on Pohjoismaiden suurin "trooppinen eläintarha". Eläintarhassa on lähinnä käärmeitä ja liskoja (mm. krokotiilit), mutta myös lintuja (mm. varaaneja), hämähäkkejä sekä muita hyönteisiä.
Varaani! Tropicario - Trooppinen Eläintalo @ Helsinki, Finland.
Yksi maailman myrkyllisimmistä käärmeistä! Tropicario - Trooppinen Eläintalo @ Helsinki, Finland.
Lisko, jonka lajia en merkannut ylös, mutta se oli kuulemma todella aggressiivista sorttia! Tropicario - Trooppinen Eläintalo @ Helsinki, Finland.
Aggressiivinen lisko! Tropicario - Trooppinen Eläintalo @ Helsinki, Finland.
Olihan tämä toki "hieman" erilaisempi kokemus kuin Dubain Aquariumissa, mutta Tropicariosta löytyy lukuisia suuria kuristajakäärmeitä ja varaani-liskoja, joiden näyttelykokoelma on yhtiön mukaan Euroopan suurimpia. Moni laji on myös todella harvinainen. Eli paikkana ihan käymisen arvoinen! Sijaintikin on ok (Vallila). Vaihtelua elämään. :)

Luonnosta puheen ollen, pari vuotta sitten ostamani huonekasveista suurin, on kärsinyt erityisesti viime vuoden jälkeen hyvin paljon naapurin aiheuttamasta vesivahingosta ja siihen liittyvistä kuivaustoimeenpiteistä! Käynnistinkin jo toistamiseen operaation "pelastetaan Alecin kukka"! XD Eli vaihdoin ensinnäkin kasvin mullan ja samalla myös muovisen sisäruukun keraamiseen, jotta kasvin juuret saisivat enemmän elintilaa! :') Tämä ilmeisestikin auttoi, sillä yläosan lehdet ovat nyt kaikki todella reippaasti ylhäällä! Valitettavasti yksi kasvin rungoista oli sen verran vahingoittunut (suurin osa juurista kuolleet), että jouduin hautaamaan sen. :/ Mutta toivottavasti kukkani saa nyt lisää elinvuosia! : 3
Virherpeukalointia! Uutta laadukkaampaa ruukkua ja tuoretta Biolan Mustaa Multaa.
Pelastakaa Alecin kukka -operaatiossa selvisi kolmannen rungon juuritila. Sitä ei voinut enää pelastaa.
Tässäpä lopputulos! :) Ja kasvi kiittää... :)(:
instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | Swarm | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
Mielestäni kasvit kuuluvat jokaiseen kotiin, sillä ne ovat ensinnäkin mahtavia sisustuselementtejä, mutta ennen kaikkea eläviä olentoja, jotka piristävät jokapäiväistä arkeamme! :) Tällaista viherpeukalointia siis vaihteeksi. XD Haaveilen, että minulla olisi "isompana" oma valtava puutarha, joka toimisi kakkosolohuoneenani! Sitä siis odotellessaan... (:

Kotini, Kalasatama, muuttuu joka päivä. Miljöö elää kymmenien rakennustyömaiden ja torninostureiden voimin. Yritänkin aina silloin tällöin räpsiä kuvia alueesta, sillä kuvat tulevat olemaan tulevaisuudessa alueen valmistuttua korvaamattomia, vaikka juuri nyt Kalasataman työmaiden kuvaaminen tuntuukin "turhalta". Joka tapauksessa, jo kuukauden tai parin sykli näkyy kuvissa selkeinä muutoksina! Viime vuonna kauppakeskus Redin rakennustoimet käynnistettiin toden teolla, ja se on tällä hetkellä todella pitkällä, sillä pilvenpiirtäjiä on jo nyt rakenteilla neljä kappaletta! Vielä viime syksynä pystytettiin vasta ensimmäistä. :) Yhteensä niitä on tulossa 2020-luvulla kahdeksan. Eli on tää Kalis mahtava elinympäristö, kun saa koko ajan pysyä valppaana ja ihmetellä joka päiväistä insinööritaidetta!
Kalastama @ Helsinki, Finland.
Ensimmäinen pilvenpiirtäjä siintää. (Redin työmaatilanne marraskuussa 2015). Kalasatama @ Helsinki, Finland.
Tässä on jo huomattavaa edistystä marraskuun tilanteeseen! Toinen torni on jo rakenteilla. (Redin työmaatilanne tammikuussa 2016). Kalasatama @ Helsinki, Finland.
Ja tällä hetkellä torneja nousee jo neljä! Ja ensimmäisestä löytyy jo hieman pituuttakin. Tuo monttuhan on todella syvä, joten korkeutta löytyy! (Redin työmaatilanne maaliskuussa 2016). Kalasatama @ Helsinki, Finland.
Kalasatama | Suvilahti @ Helsinki, Finland.
Kalasatamaan kun yhdistetään vielä meidän suuren suuri kulttuuriylpeys eli Suvilahti ja sen ylväät historialliset rakennelmat, mm. Kaasukellot - on alue todellakin täydellisyyttä hipoava. Suvilahti on alueena urbaani kulttuurikeidas, ja sellaisenaan sen Helsingin kaupunki aikoo myös pitää ja kehittää: Kaupungin hallitus päätti vastikään kunnostaa Kaasukellon monitoimitiloiksi. Kyseiselle alueelle on myös tulossa 2020-luvun alussa Kalasataman keskuspuisto. Eli todella upeita suunnitelmia! Niin, unohtamatta tietenkään sitä ihan tärkeintä, eli ympäröivää meriluontoa. Luontoa kun näin kalasatamalaisena pitää hieman itsestäänselvyytenä, ettei sitä aina kaikissa yhteyksissä edes muista mainita. :D Pääsemme btw kesäkuun ensimmäisenä (vihdoin ja viimein) käyttämään rakenteilla olevaa Isoisän siltaa, josta pääsee suoraan Mustikkamaalle! Eli luonnon helmaan pääsee aiempaa rivakkaammin. : 3
Näkymä suvilahdelle talvisena maaliskuuna. Suvilahti @ Helsinki, Finland.
Suvilahti on tunnettu laillisista graffitiaidoista sekä skeittipuistosta. Maukasta ja boheemia! Suvilahti @ Helsinki, Finland.
Suvilahden skeittipuisto. Taustalla Helsingin Energian eli Helenin voimalaitos, joka tosin sekin on katoavaa perinnettä, sillä kyseinen rakennus puretaan 2020-luvun alussa ja tilalle tulee asuntoja! Suvilahti @ Helsinki, Finland.
Boheemia Suvilahtea. Suvilahti @ Helsinki, Finland.
Mainitsemisen arvoinen ja arjen suuri helpottaja on Kalasataman uusi bussilinja 26, joka hujahtaa melkeinpä kotioven edestä suoraan Hakaniemen torille! Mahtava juttu kapungilta! Asukkaita on kuunneltu. Tosin tässä oli myös hieman onnea, sillä kyseessä ovat pikkubussit, jotka ovat entisiä Kutsuplus-busseja, joiden varsinainen kokeilu päättyi viime vuoden lopussa. Eli näitä autoja siis siirrettiin normaaleiksi HSL:n busseiksi matkustajien käyttöön. Olen kuukauden verran nyt näitä dösiä muutamia kertoja käyttänyt, ja kokemukset ovat olleet mahtavat! Olisin tosin toivonut, että dösä kulkisi myös esim. Steissille tai Kamppiin asti. Mutta todella kiva tämäkin. :)
Kalasatamassa riittää väliaikaisia alikulkutunneleita! Tässäpä niistä uusin "hobiittitunneli", josta pääsee Itäväylän uudelle dösäpysäkille. Kalasatama @ Helsinki, Finland.
Kalasatamassa on myös oma järvi. Josta tosin puuttuvat vielä kalat. Tätähän voisivat rakennuttajat markkinoida "talo järven rannalla"-periaattella. ;) Kyseessä siis massiivinen ja joka vuotinen lätäkkö joka korostuu erityisesti loppukeväästä ja syksyisin! Kalasatama @ Helsinki, Finland.
Kalasatama @ Helsinki, Finland. < 3
Pitkästä aikaa tällainen arkipostaus. :) Niistä nimittäin hyvin moni lukijoistani tykkää, ja ajattelinkin kirjoitella tämäntyyppistä päivitystä myös tulevaisuudessakin, vaikka vastikään muutinkin bloggauslinjaani. Pusut ja halit! Pysykää lämpiminä. < 3xX

No comments: