Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

17 March 2011

Tämä toimii! -kilpailun tuomarointia

Olin tuomarina Tämä toimii! -teknologiakilpailussa, joka järjestettiin koulussamme. :) Minut valittiin tuomaristoon, ja olin arvioimassa kilpailutöitä yhdessä päätuomarin kanssa. Olin yllättynyt tuomarivalinnastani, sillä muut tuomarit olivat oikeita alan asiantuntijoita, ja tuhansista oppilaista tuomaristoon valittiin vain kaksi, joista toinen olin minä.

Tämä toimii! -teknologiakilpailu
Kilpailu oli kiva! Alakoululaiset 1-6 luokkalaiset esittelivät keksintöjään, jotka piti luoda valmiista materiaalipaketista 3-5 hengen ryhmissä. Töissä sai myös käyttää muutamia muitakin "raaka-aineita", mutta kielletyistä materiaaleista pisteet laskivat, ja pahimmassa tapauksessa sellaiset työt joudutaan loppukilpailussa hylkäämään. :(

Materiaalipaketti @ Tämä toimii! -teknologiakilpailu
Tämä oli siis semifinaali. Karsinnat olivat jo aiemmin ja itse finaali pidetään nyt kevään aikana Aalto yliopistossa.
Aamupalaveri, ennen tuomarointia :p

1-3 luokkalaisten tuotokset olivat mieleenkiintoisia. :) Niissä on käytetty tosi paljon mielikuvitusta. 4-6 luokkalaisten ryhmissä työt olivat jo edistykseellisemmät, mutta aika pitkälti kaikissa ryhmissä oli käytetty peruskeksintöjä, kuten katapulttia ja lentokonetta, eikä osa töistä osattu rakentaa toiminnollisesti kunnolla. Kysehän ei ollut mistään koristelukilpailusta :) Vaikka lelu olisi kuinka hieno, sillä pitäisi olla myös idea, joka toimii.

@ Tämä toimii! -teknologiakilpailu
@ Tämä toimii! -teknologiakilpailu
Taso vaihtelee päätuomarin mukaan tosi paljon, ja tässä kerran vuodessa järjestetyssä kilpailussa yleensä Pohjois-Suomen koulut ovat menestyneet paremmin kuin pääkaupunkiseudun koulut.
@ Tämä toimii! -teknologiakilpailu
Paikalla oli satoja ala-astelaisia :D Välitimme tapahtumasta live stream kuvaa nettiin. Kilpailun artikkeli
Luovuus ja innovaatio olivat avainasioita! Jos keksinnöissä oli käytetty materiaalipaketin raaka-aineita tehokkaasti, idea on ollut omaperäinen ja mieleenkiintoinen se kyllä näkyi loppupisteissä.
Musta tää oli makee :D Vaikka mitään "toiminnollista" siinä ei kauheasti ollutkaan, ja juuri tämän takia työ ei saanut hyviä pisteitä. Mun ansiosta annettiin 2p visualisuduesta. Päätuomari olisi antanut 0! :D
Hmm, olin päätuomarin (joka on koko kilpailun idean takana) kanssa pitkälti samaa mieltä kun arvioimme 4-6 luokkalaisten töitä, mutta olin vähän armollisempi. ;p Multa herui helpommin esim. kun tarkasteltiin  visuaalisuuspisteitä. :p Kun hän oli yleensä antamassa 0-1p, niin minä olin muutamassa tapauksessa antamassa vähintään kakkosen (0-3:sta) :p!

Kamera käy! :D @ Tämä toimii! -teknologiakilpailu
Maksimipistemäärä oli muistaakseni 75p, ja se koostui todella monesta eri osa-alueesta! Kilpailijoiden piti luoda mainos- ja päiväkirjan, jotka arvosteltiin myös erikseen. Keskityimme päätuomarin kanssa itse työtuotoksiin - päiväkirjat arvostelivat muut tuomarit.

@ Tämä toimii! -teknologiakilpailu
Anyway, tosi kiva päivä! Saimme koulumme puolesta - myös minä henkilökohtaisesti - erinomaista palautetta kilpailun hoidosta. :) On tosi mukavaa saada positiivista palautetta asiantuntijoilta.
Jakamassa diplomit 4-5lk sarjan voittajalle feat. päätuomari! Jooh tmeitsin inttitucca............ se on kasvannut btw aika paljon! ;D @ Tämä toimii! -teknologiakilpailu
1-3lk oli oma sarjansa ja 4-6lk oma. Molemmista palkittiin vain yksi työ. Nämä työt pääsivät siis finaaliin, joka järjestetään myöheemmin keväällä.

Jooo ooo. Lyhyt lyhyt tukka :D
Hmm, ei tässä muuta kuin taas kouluun! :D Luvassa erittäin kiireinen kevät koulun suhteen...
@ Tämä toimii! -teknologiakilpailu
XX

6 comments:

jomU said...

Meiän luokka osallistu tohon kans kutos luokalla :D Meil oli " CheerBussi" :DD

Elau said...

Näyttää hauskalta!:D

Voisitko tehä sellasen postauksen missä kerrotaan vähän noista sun opinnoista eli mitä opiskelet ja minkälaisessa koulussa ja onko kyseessä jonkinlainen tutkinto? Jos oot jo sellasen postauksen tehny (joka on sitten menny ihan totaalisen ohi meikäläiseltä) ni linkkaatko sen johonkin :)

A-style said...

Profile-sivulla löytyy kaikki tarvittavat tiedot minusta :) Tietenkin se on tutkinto. Kuten olet lukennut, opiskelen korkeakoulussa viestintäntekniikkaa.

En usko että koulupostauksia tulen tekemään :D Ehkä jostain projektista jotain, mut mitään erillisiä koulupostauksia en tule tekemään :] x

A-style said...

jomu: ihanaa ;) pääsikö se tähän finaaliin ja miltä luokalta se oli?:D
Mä arvostelin vain 4-6lk töitä! Voit kertoo et ilman mua pisteet ois ollu alemmat (; annoin reilut pisteet monille. TOsin siel oli pari paskaa, joille suosittelinkin nollaa :D ja päätuomari oli samaa mieltä :p heheh

Vici said...

Millä alla sä työskentelet ja mitä kouluja oot käyny? :D

A-style said...

Lue. www.vanitybackstage.com/p/profiili.html
Kuten ehkä huomaat, olen vasta ylioppilastutkinnon suorittanut, ja opiskelen korkeakoulussa viestintää.