Latest News


Haku

April 11, 2015

Hotellielämää

Glo Hotellin Ilves-unipehmolelu oli mahtava huoneen yksityiskohta!
Keskusta-asuminen on yhtä helvettiä, sen sain kokea Kampissa. Mutta Vanhakaupunkiasuminen Jugend-talossa on sellaista mitä voisi tulevaisuudessa tavoitella ihan oikeasti! Yläkerroksissa ei edes ole niin meluisaa, miljöö on puhdas ja vaihtuva ja mikä parasta kaikki on täysin lähellä!
instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
Moni varmasti kuvittelee, että hotellielämää on jotain tosi luksusta jota kannattaa tavoitella. Valitettavasti ei tämä nyt ihan näin oikeassa elämässä menee. Oma kotini kyllä voittaa hotelliasumisen menneen tulleen. Koska asuntoni on itsessään kuin viiden tähden sviitti. ;) Kun hotelleissa majoitun, ovat vaatimukseni yleensä hyvin korkeat - tämä on tosin riippuvaista kulloisestakin tilanteestani. Kolmen tähden hotellit ovat jo menneen talven lumia. Kun kerran pääsee 4-5 tähden hotelliin, ja erityisesti viiden tähden hotelleihin - paluuta vanhaan ei ole! Sain ainakin kokea Helsingissä turistifiiliksen ja -elämyksen - harvemmin sitä omassa kotikaupungissaan asuu hotelleissa!! :---D Oli jännä ns. perspektiivinmuutos!

Olen asiakkaana vaativaa ja haluan että mm. huoneeni ikkunanäkymät ovat hyvät - ei siis mitään sisäpihanäkymiä! Myös huoneen varustelutasolla ja sisältyvillä palveluilla on suuri merkitys, unohtamatta itse asiakaspalvelua. En odota enkä haluakkaan että kenkiäni jynsättäisiin 24/7. Minulle riittää aito, vilpitön ja omatoiminen ja -aloitteinen asiakaspalvelu. Olen itse hyväkäytöksinen ja kaikille aina mukava ihmistyyppi, siksi odotankin vähintäänkin samanlaista kohtelua myös itselleni. Valitettavasti Suomen ja jopa Helsingin hotelleissa asiakaspalvelu on ollut hyvin rahvasta - yllätyin että peräti GLO Kluuvi Hotellissa oli todella surkea asiakaspalvelu, eikä kehumista ollut myöskään Helsingin Radisson Blu hotellissa. Työntekijät välttivät silmäkontaktia, hymy oli teennäistä ja ilmapiiristä aistii että asiakaspalvelijat tekivät työn pakon edestä. Em. hotelleissa taisi tosin olla kaksi suhteellisen mukavaa respatytteliä. Tällaista kokemusta ei viiden eikä neljän tähden hotelleissa ole kyllä ainakaan ulkomailla ollut. Suomessahan ei virallisesti ole tähtiluokituksia käytössä, mutta Radisson ja GLO ovat kiistatta neljän tähden hotelleja. GLO Kluuvi Hotelli oli todellinen pettymys. Myöskään hurraamista ei Radissoneissakaan ollut - ulkomailla kyseinen ketju on itse asiassa hyvä, mutta Suomen huonoos johtunee S-ryhmän omistuksesta. S-ryhmällä kun on vahvat perinteet tehdä palvelutasosta rahvasta, mitään sanomatonta ja suorastaan surkeata.
Radisson Blu Helsinki
Radissonissa pääsin valitsemaan huonetta, mutta Helsingin Business Class oli jotain niin aneemista - edes ikkunanäkymät eivät toiminneet! Taulu-TV oli ripustettu vinosti ja suihku/vessa oli pieni. Suihkun peilissä oli sentään integroitu TV. Ei ollut kummoinen elämys, en voisi tätä suositella kuin aamiasien takia.
GLO Kluuvin huoneet ovat tilavat ja avarat, sain huoneen sviittikerroksesta, joka on siis hotellin ylin kerros. Näkymät olivat kivat ja muutenkin moderni sisustus yksityiskohtineen tekivät vaikutuksen. Sinänsä mukava hotelli, mutta asiakaspalvelun taso oli jotain niin surkeata puhumattakaan aamiaistarjonnasta! Radissoneihin verrattuna GLO:n aamiaistarjoilu oli kuin suoraan jostain Keski-Kouvostoliiton hotelleista!
GLO:n suihku oli todella tilava! Vessat oli tässä myös erillisissä huoneissa. Suosittelen paikkaa kaikille, mutten sen asiakaspalvelua tai aamiaista!
Suosittelen tekemään hotellivarauksen suoraan hotellin omilta nettisivuilta, koska siinä pystyy vaikuttamaan hyvinkin paljon huonesijanteihin ja monilla ketjuilla on myös tarjolla erilaisia veloituksettomia lisäpalveluja, jolloin saa esim. tasokorotuksena business class -palvelut tai peräti sviitin. Tällaisilla pikkujutuilla voi maksimoida olennaisesti nautintoelämyksiään! Niin, ja hintakin on yleensä edullisempi kuin netin varaussivustoilla - niillä kun varaat, et edes käytännössä tiedä mitä olet varaamassa!

Huono hotelli (ja huonevalinta) voi pahimmillaan pilata loma- tai työmatkan! Mutta hyvässä hotellissa saa parhaimmillaan mukavuusorgasmin ;).
Boom Boom. Radissonissa oli mukava Lounge, jossa pystyi viettämään kivan illan esim. kaveriporukalla. :) Olin Radissonissa jo aiemmin - Viime kevään Kokoomuksen EU-Startissa!
Radissonin ravintoloissa oli tunnelmaa, ei tosin mistään luksuksesta voisi puhua, mutta oli siellä kuitenkin nähty vaivaa sisustuksenkin suhteen!
Radissonin aamiastarjoilu oli runsasta ja vaihtelevaa - joka päivää oli jotakin uutta! Nam Nam.
GLO:n rahvas aamiainen. Mielenkiintoista, eivätkö he siellä kuukauden aikana vaihda aamiasmenuutaan? Sillä joulukuussa ja tammikuussa oli täysin sama menu. Se oli kaiken lisäksi mitätön. Kuvanmukaisia Euroshopper vihanneksia, ja mysliä yms. shittiä. Lämmintä ruokaa ei käytännössä ollut! Kymmenen tähden pettymys. Lisäksi tuo heidän ravintolakin oli todella pieni.
Jouduin muutama kuukautta sitten naapurin aiheuttaman törkeän vesivahingon vuoksi asumaan kuukauden hotelleissa. Ensinnäkin vahingon ajoitus oli hirvein ikinä - olin just aloittanut kolmen päivän lopputyökirini, sillä deadline häämötti muutaman päivän päässä. Naapuri sotkii aikatauluni perinpohjaisesti, ja voinkin hyvällä omallatunnolla väittää, että ilman tuota keissiä lopputyöstäni olisi tullut vieläkin täydellisempi, vaikkakin erinomainenhan siitä tuli - tunnustusten kera. Joulukuussa oli muutenkin ihan hurjasti, joka päivä, kaiken maailman kokouksia, seminaareja ja loppytyöhöön liittyviä presentaatioita ja väitöstilaisuuksia. Kaikki kun piti saada monella rintamalla purkkiin ennen pitkiä Joululomia. Minulla kun oli vielä tuo valmistumispäiväkin, jonka vuoksi deadlinet olivat kohdallani vieläkin tiukemmat - jos olisin myöhästynyt yhdestäkään määräpäivästä ei olisi tutkintopapereita herunut. Naapurini suihkussa nukahtaminen koetteli ihan kirjaimellisesti arkeani!

Ironisinta tässä on myös se, että naapuri oli juuri muuttanut taloyhtiöömme aiheuttaen heti ensimmäisenä aamuyönä vesivahingon. Sitä viinaa voi nauttia myös hieman vähemmän! En voisi toivoa tuollaista vesivahinkohelvettiä kenellekkään! Onneksi asia on jo kunnossa, mutta tämä vantaan ihme ei suostunut korvaamaan mm. mattojani ja kasvejani, jotka kuolivat kuivausilmapuhaltimien johdosta - kaikkien kasvien lehdet alkoivat yhtäkkiä kellastumaan ja kuihtuivat lopulta kuolioon. Heitin osan roskiin ja osan jouduin ostamaan uudestaan. Onneksi vahingosta aiheutunut taloudellinen tappio ei ollut nyt tämän suurempi, enkä viitsinyt tällaisen pikkurahan takia viedä asiaa mihinkään oikeuteen, vaikkakin asianajajani oli jo valmis tuolle tielle lähtemään. Anyway, minä siis jouduin loppupeleissä tämän naapurin uhriksi, sillä mitään kuluja, haittaa tai vaivaa ei olisi ikinä tullutkaan jollei hän olisi sinne suihkuun nukahtanut.

Se, että jouduin ravaamaan ja asumaan hotelleissa ei silloista tilannettani edesauttanut. Tottakai niissä hotellihuoneissa oli nyt hiljaisempaa kuin silloin kotonani yms. mutta silti! Osa tärkeistä tavaroistani oli aina jäänyt kotiini, vaikka miten hyvin olin yrittänyt pakata tavarani mukaan... Yritin nyt toki nauttia tilanteesta sen verran kuin olosuhteet sen sallivat, mutta tuskin kukaan pystyy rentoutumaan kovin kunnolla kun joka puolelta suorastaan tulvii erilaisia paineita ja stressin siemeniä! En tuolloin edes tiennyt mistään remonttiaikataulusta, kuten ei kukaan muukan. Kävin jo ilman tätä vesivahinkokeissiäkin ylikierroksilla. Voitte kuvitella kaiken sen paineen jonka jouduin päivästä toiseen kestämään. Sitä piti vain ottaa päivä kerralla, eipä muu auttanut. Olin todella helpottunut, kun sain tietää ettei mistään kuukausien korjausvahingoista ollut kyse! Nojoo siitäkin selvittiin, ja otan tämänkin koitoksen eräänlaisena opetuksena vastaan - tiedän nyt ihan konkreettisesti kantapään kautta mitä tarkoittaa vesivahinko ja siihen liittyvä prosessi. :)

Hotellielämä on matkoilla kivajuttu - kunhan itse hotelli ja huonetyyppi ovat laadukkaita!
instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
xX

No comments: