Latest News


Haku

January 30, 2011

Ensimmäinen viikko intissä

Vikko armeijassa oli opettavaista aikaa, tarkoitan nimen omaan ensimmäistä sellaista.


Lähdin Stadista Joensuun junalla Kouvolaan, jossa oli satoja uusia ja vanhoja varusmiehiä odottamassa jatkokuljetusta Prikaatille. Prikaati on btw aika kaukana Kouvolasta, bussilla sinne ajaa 35-40 minuuttia!

Armeija juna, jumalan selän taakse.
Mmmm Palveluksenastumismääräys, jossa mukana junalippu. Ja tietenkin Dr.Pepper ;))
Kouvolassa. Jonot olivat pitkiä varuskunnan busseihin
Ensimmäiset päivät menivät odotellessaan. Jengi joutui venaamaan ihan vitusti kaikkea, eikä kukaan kertonut mitä olimme odottamassa tai jonottamassa. Turhauttavaa, mutta sille ei voinut mitään ja se oli kestettävää.

Odottava aika on pitkä. Kuvassa Bile, Robble ja Saxlin
Ensimmäinen päivä meni armeijavarusteiden hakemisessa ja sijoittelemisessa ne kaappiin paikoilleen. Luutnantti tarkisti jokaisen varusteet, että kaikilta löytyi varmasti jaetut varusteet (koska jos ne sattuu hukkaamaan eikä ilmoita siitä kenellekkään, joutuu hukatut varusteet korvaamaan). Kävimme siinä välissä myös pari kertaa syömässä.

Alokkaita vastassa olivat myös huumekoirat XDD Kaikkien laukut tarkitettiin
Anyway päivä oli pitkä ja raskas (seuraavat päivät olivat kyllä vieläkin raskaampia :D), pahin vaihe oli illalla, ennen nukkumaan menoa, kun alikessut käskivät lopulta ajamaan hiukseni kokonaan ;EEEEEE Se oli tosin jo tiedossa, koska monet frendit jotka ovat käyneet intin sanoivat heti, ettei minun "inttiletti" menisi läpi, ja lähtisi viimeistään seuraavana päivänä. Ja näinhän kävikin. Se lähti jo ensimmäisenä päivänä. Se ajettiin vielä kahteen kertaan :::D Ekan kerran eräs alokaskaveri ajoi sen, alikessulle se ei kelvannut, noh sitten toinen alokasfrendi ajoi uudestaan, ja se kelpasi.

Sodanajan varusteet
Varustesäkit olivat btw ihan saatanan painavat! Liinavaatevarastojen vaatteet haimme ja kannoimme itse kasarmille, mutta varsinaiset varusvarusteet pakattiinn kuorma-autoon, joka toi ne kasarmille (niitä ei oikeasti olisi jaksannut kantaa).


Joo o, siitä lähti käyntiin meitsin varumiespalvelusaika. Herätykset ovat joko 5.00 tai 5.45, ennätys on 4.59! =D lol. Intissä syödään kolme kertaa päivässä, ja halukkaat voivat ilmoittautua myös iltapalalle, itse en ole siellä pakollisten käyntien jälkeen käynyt, koska se on aina vapaa-ajasta pois ja kestää vitun kauan kun sinne pitää komppanian tahdissa marssia ja odotella, iha turhaa ajantuhlausta, kun sitä vapaa-aikaa on oikeasti nyt p-kaudella 1-2 tuntia.


Taisteluvarusteet, joita käytetään btw myös sodanajanjoukoissa. Erillisiä "harjoitusvarusteita" ei siis ole
Prikaatissamme on muutama rakennus, joita käytämme aktiivisesti joka päivä. Muonituskeskus, eli ruokailutilat, Kaartin Kino, eli iso auditoria ja Sotilaskoti. Sotilaskodissa aka. Sotkussa ei pääse käymään kuin vapaa-ajalla, enkä olekkaan käynyt siellä kuin kolme kertaa. Pääsimme ensimmäisen kerran sinne vasta neljäntenä palveluspäivänä! Siellä on oma market, kahvio, pizzeria, jotain pelilaitteita, kirjasto, tietokonehuone ja muuta paskaa :D mm. joku sotilaspastori ja kuraattori.

Muonituskeskus @ Kaartinaukio, Vekaranjärvi
Kaartin kino. Karunnäköisiä rakennuksia
Huttunen pelamaassa jotain schaissee Sotkussa
Päivät ovat olleet pitkiä. Herätys tosiaan ennen 6, ja siinä lyhyessä ajassa pitäisi ehtiä pestä itsensä, laittaa sängyt eli punkat kuntoon ettei siihen jäisi yhtäkään rypyn ryppyä ja laittaa määrätyt varusteet päälle. Aikataulu on tiukkaa, jos myöhästyy saa paskaa niskaan ja huutoja, ja yleensä yhden mokan takia koko tupa tai ryhmä kärsii. Olen omalta osaltani hoitanut kaiken kunnolla, en ole ollut kertaakaan viimeinen, päinvastoin olen aina ensimmäisten joukossa valmiina istumassa jäkittämässä ja odottamassa komennusta siirtymisessä pihalle. Rangaistuksista lisää seuraavassa postauksessani.

Kasarmi @ Vekaranjärvi
Ensimmäiset viisi aamua olivat perseestä, sillä meillä oli "ohjattu aamutoimi". Tarkoittaa että alikessut huusivat ihan vitusti ja määrittivät jokaiselle ryhmälle ajan, kauanko vessassa sai olla - aikaa oli 2-3 minuuttia. Ajasta ei saanut myöhästyä, ja kaikkien oli siirryttävää tupiin kun aika oli loppunnut, vaikka olisitkin ollut vielä paskalla=DDD Karua.

Tällaiset maiset meillä on. Ihan kauniit ja hienot mutta SAATANAN kylmät. Ja etenkin kun noissa hangissa joutuu ramppaa ja makaa ja harjoittelee taisteluasentoja
Armeija tekee kaikista niin vitun hyvännäköisiä :))) Naama paleltunut ja hiuksia ei ole :) ahh
Päivät ovat yli 17-18h pituisia. Nukkumaan pääsee klo 22.00. Ennen sitä on vapaa-aika, joka alkaa yleensä siivoustarkastuksen jälkeen (ei olla koskaan päästy ensimmäisellä kerralla siivoustarkastuksesta läpi=DD), eli noin kello 19-21.

Tupamme <3
Siivoustarkastuksessa alikessut tarkastavat joka vitun ikisen pölyn lattialta ja kaappien takaa etc. Lisäksi meidän tuvan vastuualueena on WC/suihkutilat!!! iyyy. Noh, kyllä siitä on 2. tai 3. kerralla päästy läpi, jolloin vapaa-aika on alkannut! TOSIN vapaa-aika alkaa vasta kun muittenkin ryhmien tuvat ovat läpäisseet siivoustarkastuksen : DD Joukkueemme tupia on yhteensä kolme, joissa jokaisessa on 12-jätkää. Joukkueita on viisi kappaletta, ja jokaiseen joukkueeseen kuuluu noin 2-3 tupaa.

Paljaat punkat= keskeyttäneet alokkaat
Ensimmäinen viikko oli rankka. Mutta kyllä siihen on tottunut päivästä päivään. Vittumaisinta on sulkeiset -30 C pakkasessa, joissa seistään vittu vain paikoillaan ja harjoitellaan jalkojen liikkeitä. Toinen on ettei me saada käyttää edes pakkasella talvitakkeja. Kyllä, me käytämme -20 C pakkasessa kesätakkeja. JEAAAH! Se on kuulemma kiellettyä, mutta no can do, emmä oo jaksannut mitään showta vetää, oon tehnyt niin kuin on käsketty, silleen olen pärjännyt nyt aika vitun hyvin :)) Ja meijän tupakaverit ja tupahenki on kyl helvetin hyvä! Lisäksi muittenkin tupien tyypit ovat saatanan rentoja :] Osastollamme on myös pari kaveria siviilistä =D Olin aluksi wtf?! haha, iha rentoo! Palaillaan. Kirjotteleen seuraavaksi intin arjesta kunhan ehdin :]XX

6 comments:

Kiki Carousel said...

Musta on oikeasti mielenkiintosta lukea sun inttipäivityksiä, koska yksikään mun lusmuista kaverijätkistä ei ole armeijaa käynyt. Pidä ittes miehenä siellä! :D(Y)

Alec A-style said...

Thx! Onhan se kyl mieleenkiinoista itsellennikin, kun ei mulla oo mitää hajua mitä seuraavaksi tapahtuu. :D

Hyvin oon pärjännyt katsotaan miten mun jalka jaksaa, lääkärit tutkivat sitä, mut joo ei täs mitää, vähä joutuu kärsii ;D Pahaan paikkaan osui toi mun Facebookin tunnuksen poistamineni! Prkl. Toivotaa et ne palauttaa sen, intis on tylsää ilman naamakirjaa ;/

Anttila said...

Ihan mahtavaa, kun pistät näitä inttipostauksia! :D

Tosi kiva lukea näitä :) Itsellä armeija vasta edessä niin kiva tietää mitä kaikkea siellä tapahtuu sinun näkökulmastasi. :)

Kaikkea hyvää,
Alex

-sannajau said...

äääärgh noita sun hiuksia ku ne piti leikata. Ne oli nii hianot ;( :)

Alec A-style said...

heh:D vaihtelu virksitää, ja oli tääki kiva tunte ekan kerran miltä tuntuu kun on siili ja pakon edestä!

Mut nou hätä, hiukseni kasvaa nopee :) nyt on jo 2kk kasvannu, et kesäks kyl saan aika hyvin takas jo mitä oli :) eyy

Unknown said...

AAH näit on kiva lukee ku mun veli pääs just tammikuus pois intist ja toinen veli lähtee sitte heinäkuus :-) mut jos saan kysyy ni ooks siis Vekaral? :---D