Latest News


Haku

December 17, 2013

Julia Tukiainen 1983 - 2013

Julia Tukiainen @ Jollas, Helsinki
On todella raskasta menettää ihminen, jonka kanssa on jakanut yhteistä aikaa. Sitä miettii, että miksi juuri Julia sai tämän traagisen kohtalon? Tämä päivä 17.12.2013 on ollut myös minulle todella raskas. En ole tainnut vielä kertaakaan menettää yhtään ihmistä lähipiiristäni. Voin vain kuvitella Julian perheen surun ja tuskan, sillä tämä suru on saavuttanut myös minut itkien.

Olemme tunteneet Julian kanssa reilut neljä vuotta. Itse asiassa tutustuimme näihin samoihin aikoihin vuonna 2009. Tuttavuutemme jäi lyhyeksi, ja siitäkin huolimatta Juliasta tuli ystäväni. Valitettavasti en ole viime vuosina ulkomaankuvioni johdosta päässyt Juliaa kovinkaan aktiviisesti näkemään.

Kerron erään tarinan viime syksyltä. Minulla oli synttärini esibileet, jotka pidettiin teeman mukaisesti ambulanssissa! Sain ystävältäni synttärilahjaksi ambulanssin, kuljettajan sekä valkotakin. Juhlistimme tilaisuutta ajamalla Stadista Turkuun, jossa seuraamma liittyivät ystäväni Aleksi Rusi ja Anton Seling. Ennen kuin lähdimme ajaa kohti Turkua piipahdimme Jollaksessa. Tarkoitus oli pyytää Juliaa ja Johanna seuraamme. Muistan sen illan kuin eilisen.
Julia  Tukiainen @ Jollas, Helsinki
Julia Tukiainen ja Alec A-style malja elämälle
Julia Tukiainen @ Jollas, Helsinki
Soitin ovikelloa, ja oven avasi Julian Markku isä. Hetken kuluttua rappusista alas ovelle tuli itse Julia. Julia oli niin riemuissaan nähtyäni minut ja jäikin lähes puoleksi tunniksi Jollakseen jubamaan Juliaan kanssa niitä näitä ambulanssiauton odottaessaan pihalla! Julia ei päässyt lähtemään kanssamme Turkuun, koska kävi vielä silloin kosmetologikoulua. Johanna Tukiainen oli tuona iltana Lapin keikalla. Talossa oli myös ystäväni Heidi-Maria Pursiainen jolle Julia oli juuri tehnyt kasvohoidon. Julia kutsui minut tuolloin hänen synttäjuhliinsa, ja sanoi "Alec meidän pitäisi nähdä useammin, käydä kahvilla! Teen sinulle ensi kerralla kasvohoidon". Keskustelu oli todella lämminhenkinen, niin kuin Julia itse.

Julia oli luonteeltaan avoin, suorapuheinen, mutta hellä ja samalla myös herkkä. Symppis. On surullista menettää hyvä ihminen, joka on koko elämänsä yrittänyt ponnistella tavoitteitensa eteen. Julian viimeiset kuukaudet ovat olleet todella myrskyisiä. Näin hänet viimeksi Vappuna, jolloin olin ystäväni Jasmine Tukiaisen vieraana heidän Tukholman kodissaan yhdessä koko muun perheen - Marja Tukiaisen, Markku Tukiaisen, Johanna Tukiaisen ja Joel Tukiaisen kanssa. Julia oli jo tuolloin huonovointinen, mutta jaksoi positiivisuudellaan nauttia elämästä. Hänellä oli tuolloin haavena aloittaa syksyllä fysioterapeutin opinnot.
Kati Julin, Denise Astikainen, Alec A-style, Johanna Tukiainen, Julia Tukiainen
Lepää rakas Julia rauhassa. Liitymme kaikki - ystäväsi, perheesi, lähimmäisesi - aikanaan seuraasi. Silloin voimme jälleen kohdata hymysi kauneimman ja vilpittömän sielusi.

Sinua muistelleen

Alec A-style, James Bahamonde, Jasmine Tukiainen
xX

2 comments:

Joonaaa said...

Wau! Elegantti ja herkkä kirjoitus Alec. Pisteesi nousivat roimasti. En olisi uskonut sinulta tuontasoista muistelmaa, vaikka blogisi onkin mainiota luettavaa!

Anonymous said...

Voimia Alec! Lähipiiristä menettäminen on aina raskasta, erityisesti mitä nuoremmasta ihmisestä on kyse.