Latest News


Haku

April 23, 2015

Upea Valtioneuvoston linna ♛

Valtioneuvoston juhlasali. instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
Kävin muutama viikkoa sitten Valtioneuvoston linnassa, jossa siis kokoontuu Suomen valtioneuvosto eli tuttavallisemmin hallitus. Linnassa on myös Suomen pääministerin kabinetti eli virkahuone, joka oli muuten kirjaimellisesti tsaarimainen - olihan koko rakennus rakennettu Venäjän Imperiumin aikana vuonna 1822. Paikassa kokoontui aikoinaan myös Suomen senaatti.
Kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin vuonna 1904 ampumalla murhannut Eugen Schauman muistolaatta. @ Valtioneuvoston linna, Helsinki.
Valtioneuvosto istuntosalissa on tuttu taulu koulun historian oppikirjoista, kyseessä historiallinen Valtiopäivien avajaisseremonia. @ Valtioneuvoston linna, Helsinki.
Sain kunnian istua Ministeri Laura Rädyn istumapaikalla! Pääministeri Stubbin myötävaikutuksesta salia on modernisoitu. Kynä ja paperi saivat kaveriksi Applen iPadit! @ Valtioneuvoston linna, Helsinki.
Rakennus sijaitsee Senaatintorin laidalla Helsingin tuomiokirkon vieressä. Alue on itsessään kaunista historiallista Helsinkiä, ja Valtioneuvoston linna ei ole tästä mikään poikkeus, se oli myös sisältäpäin todella kaunis!

Valtioneuvoston istuntosalin pitkällä pöydällä näkyi tuttuja nimikylttejä Suomen hallituksesta. Kyseisessä paikassa pidetään siis erilaisia hallituskokouksia. Tasavallan presidentin esittelysali eli juhlasali on aivan oma lukunsa. Jopa Metropolian Bulevardin upea kollegiosali jää selväksi kakkoseksi tämän salin rinnalla! Tasavallan presidentin esittelysali on todella juhlava ja se suorastaan sädehtii juhlavaa loistoa! Sali on koristeltu mm. marmorilla ja kullalla. Tuo on todellakin Suomen ykkössali - maassamme ei löydykkään yhtä koreata esittelysalia.
Valtioneuvoston Tasavallan presidentin esittelysali eli juhlasali @ Valtioneuvoston linna, Helsinki
Valtioneuvoston Tasavallan presidentin esittelysali eli juhlasali @ Valtioneuvoston linna, Helsinki
Valtioneuvoston juhlasalin päädyssä on yleensä istuvan presidentin muotokuva. Seinällä on kuitenkin yhä Halonen eikä Niinistö, koska muotokuvat teetetään käsityönä, joten eiköhän Niinistökin pääse tuonne parin vuoden sisällä ;) @ Valtioneuvoston linna, Helsinki
Rakennuksessa on paljon alkuperäistä 1800-luvulla tuotua koriste-esineistöä kuten erilaisia arvotauluja- ja maalauksia. Suurin osa niistä on kuitenkin viety Kansallismuseoon. Tuollaisen salin kun saisi joskus olohuoneeksi. ;)
Kuvassa Suomen vaikutusvaltaisimman miehen työpöytä - Pääministerin työpöytä! Stubbin työhuone oli hyvin tilava. Sisustus on Venäjän Imperiumin ajoilta, sillä huone on suojeltu. Tuo valtavan pitkä peili pisti heti silmään, sopii hyvin Stubbille! (; @ Valtioneuvoston linna, Helsinki.
Pääministerin työpöytä hieman lähempää. Angry Birdskin pääsi ministerin pötänurkkaukseen! :v Saa nähdä minkänäköiseksi uusi Pääministerimme Sipilä tuosta pöydä loihtii. @ Valtioneuvoston linna, Helsinki.
Suomen Pääministerin työpöytä @ Valtioneuvoston linna, Helsinki.
Stubbin pääministeripöytä näytti hyvin siistiltä, oli näköjään kertynyt hieman tuota luettavaa noin vaalien alla... @ Valtioneuvoston linna, Helsinki.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on heti Valtioneuvoston linnan pääaulassa. Seinälle on ikuistettu Suomen ainoan poliittisen murhatekijän nimi muistolaatan muodossa. Kyseessähän oli vuonna 1904 Kenraalikuvernööri Nikolai Bobrikovin ampumalla murhannut Eugen Schauman.

Kaiken kaikkiaan upea käynti ja visiitti Valtioneuvoston linnan tiloihin! Onhan se yleisessä tiedossa, että rakastan historiaa. En tosin vapaa-ajan matkoillani harrasta esim. museokäyntejä, sillä historiaan pysty tutustamaan muunlaisin keinoin kuin tuhlaamalla kallista aikaa joihinkin museovisiitteihin! Toki välillä niissäkin pyörähdän. Olen käynnyt esim. Pariisin Louvressa ja Pietarin Talvipalatsissa (Eremitaasi), mutta minulle riittää yleensä tasan yksi käyntikerta. Tiedän että jotkut käyvät jatkuvasti museoissa ja vieläpä joka kerta niissä samoissa! XD Muaha. Historiaan pystyy tutustuman juuri tällaisilla käynneillä. :) Suurin osahan meistä suomalaisista on varmasti joskus vieraillut Suomen eduskuntatalossa, joka on tosin nyt remontissa seuraavat kaksi vuotta. 
Pääkaupunkiseudun nuoret aktiivit! Petteri Lohivesi, Pessi Marttunen, Viivi Sinisalo, Antti Virolainen, Juho Mikkonen, Alec A-style, Jarkko Nissinen, Faisa Kahiye, Adele Botty. @ Valtioneuvoston linna, Helsinki.
xX

No comments: