Latest News


Haku

October 15, 2015

iPhone 6s ❤ Rose Gold

Uusin kulta < 3 @ Apple iPhone 6s Rose Gold
Odottavan aika oli jäätävä. Kirjaimellisesti. Aamulla oli -7 C! Onnekseni Haksin Mäkki aukes jo 8:lta!! :D Tee < 3
Dramaattinen muutos. Asiakkuuteni vaihtui kertarysäyksellä DNA:sta Soneraan. Soneralla ymmärrettiin sana asiakaspavelu sen varsinaisessa merkityksessään. Sonera huomioi uuden kullani myös Somessa!
Pitkä odotus palkittiin tuoreimmalla omenasadolla! Vuodesta 2010 lähtien pitkä perinne siis jatkuu yhä. Hankin silloin ekan kosketusnäyttöpuhelimeni! :D

Vaikka kaikki tietävät, että vihaan jonottamista, mutta on sitäkin välillä harrastettavaa. Olen yleensä halunnut iPhonen heti kun se on tullut Suomessa(kin) myyntiin. Minulle ei todellakaan käy joku postitus viikon parin päästä. :D::

Nomutta. Katsoin viime kuussa suorana 9.9 Applen lanseeraustilaisuuden, joka tuli Kalifornian San Franciscosta. Apple esitti odotetusti uuden lippulaivapuhelimensa - iPhone 6s. Sen lisäksi julkaistiin myös valtavankokoinen iPad Pro ja Steve Jobsin inhokkituote eli iPencil eli kosketusnäyttökynä! Myös iWatch sai pientä päivitystä. Kelloihin tuli lisää kaikenlaista pikkusälää sekä uusi WatchOS 2 käyttöjärjestelmä.
Tim Cook esittelemässä uutta lippulaivapuhelinta iPhone 6s:ää @ The Apple WWDC 9.9.2015.
Philip Schiller vetämässä iPhone hinta -kalvosulkeisia. Ei tuo 5s oikeasti ilmainen kyllä ole... @ The Apple WWDC 9.9.2015.
Tim Cook esitteli ylpeänä uutta valtaisaa iPad Pro:ta @ The Apple WWDC 9.9.2015.
Seurasin syksyn ensimmäistä ja isointa lanseeraustilaisuutta suorana. Kaikki sarjan kuvan otettu tuolloin! @ The Apple WWDC 9.9.2015.
Steve Jobsin (RIP) mielipide kosketusnäyttökynistä. Apple esitteli sellaisen kuitenkin tänä vuonna vaatimattomaan 99 dollarin hintaan :D:D.
On ollut jännää huomata miten Apple on kaikessa hiljaisuudessaan muuttanut iPadien ja MacBookien nimiä. Uusin MacBook Air ei ole enää MacBook Air, vaan se on vain MacBook. Vanhoja Air-malleja kuitenkin myydään ainakin vielä toistaiseksi. Sen sijaan iPad sai jo pari vuottan sitten Airin nimensä päätteeksi. Uusimmat pädithän ovat iPad Aireja. Nyt sitten iPad sai myös ensimmäisen Pro-versionsa - iPad Pro. Näen tässä selkeästi sen, että Apple näkee tableteissa tulevaisuuden. Ilmeisestikin iPad Minien kohtalo on hieman vaakalaudalla mm. uusien iPhone Plus -mallien myötä. Nyt päivitetty iPad Mini 4 voi jäädä viimeiseksi iPad Miniksi - sitähän ei edes päivitetty millään muulla tavalla kuin lisäämällä vähän tehoja yms. Tuskin yhtiö tulee kuitenkaan läppäreistään luopumaan, koska niillä tullaan ainakin vuosikymmenet hoitamaan monia sellaisia asioita, mihin ei tabletti kykenee. Tosin parissakymmennessä vuodessa tabletitkin tulevat olemaan tavallisen paperin mitoissa.

Erityismaininta rakkaalla DNA:lle. Tässä vaiheessa. Kiitos erittäin paljon harhaanjohtavasta markkinoinnista DNA. Menin nimittäin kuumeisena jonottamaan aamu 7:ltä uutta iPhonea, sillä DNA oli ilmoittanut että aloittaisivat myynnin perjantaina 9.10. Paskat!! Minulle selvisi vähän ennen liikkeen avaamista siinä 10 maissa, ettei DNA:lla ollut missään myymälässä yhtäkään uutta iPhone 6s myynnissä. Nice one. Kolme tuntia -7 C pakkasessa oli oikeastaan täysin turhaa. Taisivat menettää maksavan asiakkaan. Sad.

Noh. Minähän en koskaan luovuta.
Aamuinen Helsinki. Kalasatama & Hakaniemi @ 7 AM.
Oheistarvikkeet selviytymiseen.
Mulle Mäki tarkoittaa yleensä = Vihreä tee. :D:D Äärimmäisen harvoin sieltä muuta ostakkaan, kun en koko mestassa edes ikin käykkää. @ Hakaniemi, Helsinki.
Tällaista upean iPhone 5:n kanssa! Muisti oli jatkuvasti täynnä. Puhelin tahmasi. Kamera ei toiminut. Ohjelmat sammuilivat. Kyllä tällaisen arkisemman tekniikan pitäisi olla moderneinta mahdollista! Näin mediatekniikan insinöörin näkökulmasta. ;)
Upean ihana ja tasokas DNA-myymälä @ Hakaniemi, Helsinki.
Lähdin Hakaniemestä Stadiin, jossa mm. Laurikin jo pörräili uusien mallien perään. Kävin Kampin Sonerassa, jossa asiakaspalvelun taso oli suorastaan todella korkeanlaatuista (yllätyin, koska en odottanut Soneralta tällaista). Myyjä nimittäin "sai hommattua" minulle Rose Gold -mallin! Tästäkin yllätyin! Jonotukseni siis kuitenkin palkittiin. :') Soneralla oli käytössään joku ihme systeemi, jossa myivät puhelimiaan vain heille, jotka olivat tehneet jonkun listavarauksen. Kaikki uudet 6s:ät olivat siis loppuunvarattuja, ja siitäkin huolimatta sain kuitenkin omani!

Applehan on yleensä päivittänyt puhelimiaan kahden vuoden välein. Vuoden välein on kuitenkin tullut ns. väliversioita. Tänä vuonna 2015 siis 6s ja edellisvuonna 2013 5s. Viime vuonna 2014 puolestaan täysin uudelleenmuotoiltu iPhone 6 ja ensi vuonna 2016 on odotettavissa tuliterä iPhone 7!
Hyvältä tuntuu. Hyvältä. @ Apple iPhone 6s Rose Gold.
Apple iPhone 6s Rose Gold.
Apple iPhone 6s Rose Gold.
Btw, jouduin muutaman viikon käyttämään ikivanhaa, suorastaan antiikkista iPhone 5:sta! Silloin kolme syksyä sitten sehän oli uusinta uutta ja tuliterä iPhone. Ei kuitenkaan enää nykypäivänä. Puhelin oli suorastaan hidas, eikä sitä voinut edes käyttäkkään, koska muisti oli jatkuvasti täynnä! Tämänpä vuoksi myös someiluni oli hieman jäässä, kuten osa ehkä huomasikin esim. Snapchatin osalta, kun ei edes tehnyt mieli koskea koko puhelimeen!!! :D

Käyttökokemuksista sen verran, että tätä uutta iPhone 6s:ää käyttäessäni tulee suorastaan sellainen ns. voittajafiilis! Puhelin on todella nopea ja sitä on erittäin miellyttävää käyttää, ja pidellä käsissään. Se ei ole edes niin liukas kuin viime vuoden kutonenApple satsasi tänä vuonna kalliimpaan ja kestävämpään alumiiniseokseen. Lisäksi iPhonen kamerat ovat saaneet kauan kaivattua päivitystä. Viimeksi kameroita on päivitetty peräti neljä vuotta sitten! Takakamera on nyt 12 Mpx ja etukamera 5 Mpx. Selfiekuvista tulee siis vieläkin tarkempia!!! XD Full HD -videokuvaus vaihtui moderniin 4K-videokuvaukseen! Live Photos -toiminto vielä hieman mietityttää. Tim Cook väitti ainakin 9.9.2015 lanseeraustilaisuudessa, että kaikki Live Photos -kuvat ovat tavallisia JPEG-kuvia. Noh, ei se nyt ihan niin ole. Mulla ne näkyvät ainakin koneessa videotiedostoina. En ole myöskään vakuuttunut miten tuo tekniikka pakkaa noita kuvia. Ei siis innosta tämä "uutuus". :D Kuvaan mielelläni joko kuvia tai sitten 4K-videoita. Se on mulle noin yksinkertaisempaa! ;D

Tänä vuonna tuli myös täysin uusi värivaihtoehto - Rose Gold. Katsoessani kyseistä värimallia promovideoista- ja kuvista olin täysin varma etten tulisi sitä ostamaan! Se vaan vaikutti niin feministiseltä, enhän nyt mitään pinkkiä puhelinta ollut hankkimassa "Haloo?!?!". :D:D Kun näin kyseisen mallin kaupassa livenä, muutin mieleni lähestulkoon heti. Se on todellisuudessa hyvin kaukana mistään pinkistä. Värihän on alumiiniseoksessa, eli siinä on metallinhohtoa, jonka vuoksi puhelin suorastaan hehkuu! Minusta puhelin näyttää enneminkin Purplelta kuin Pinkiltä. Mutta eihän kukaan ole väittänytkään sitä pinkiksi, onhan sen nimikin Rose Gold. ;) Olen myös "hieman" kyllästynyt Gold-värimaailmaan. Kaksi edeltävää puhelintani ovat olleet kultaisia. Ajattelin että vaihtelu nyt todellakin virkistäisi, sillä 6s on ulkoisesti täysin samanlainen kuin viime vuoden kutonen.

Isoin ja mielenkiintoisin päivitys oli syyskuussa esitelty 3D Touch -kosketusnäyttö. Vaikka idea vaikuttaa yksinkertaiselta on kyseessä kuitenkin todella monimutkainen tekniikka. Älypuhelin on siis entistäkin älykkäämpi, sillä se reagoi kosketusherkkyyteen. Esim. painaessani kalenteri-kuvaketta pohjaan, ilmestyy näytölle ns. pikavalikko, josta uuden merkinnän pystyy tekemään lennossa ilman, että joutuu avaamaan sovellusta erikseen! Kaikki ohjelmat eivät vielä tue 3D Touchia sen uutuuden vuoksi. Kuitenkin suurin osa joista itse käytän tukee. Esim. Instagram, Whatsapp, Dropbox. ym! Toivotaan, että 3D Touchia nähtäisiin pian myös itse sovelluksissa, kuten peleissä! ;P Sovelluksenkehittäjät tekevät joka tapauksessa töitä tuon ominaisuuden hyödyntämisessä, sillä tässä on viikon sisällä tullut hurjasti softapäivityksiä nimenomaan 3D Touhciin liittyeen. iPhonen biometrinen sormenjälkilukija on sekin entistä nopeampi. Nykyisin phone avaa lukituksen sekunninmurto-osassa siitä kun hipaisee kotinäppäintä. o/ Niceone!
Apple iPhone 6s Rose Gold.
Apple iPhone 6s Rose Gold.
Apple iPhone 6s Rose Gold.
Myönnän että odotukset ensi vuodelle uudelta iPhone 7:lta ovat todella korkeat, koska Apple ei ole mielestäni tuonut mitään sen suurempia innovaatioita iPhone 4:n jälkeen. Silloinhan kuuminta hottia olivat ultratarkat Retina-näytöt. Tänä vuonna tulivat kuitenkin nuo 3D Touch -näytöt! Mikään muu teknologiayhtiö ei ole tällaista vielä massamarkkinnoille tuonut, tosin Samsung ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että olisivat tuomassa samaa teknologiaa tulevaan lippulaivamalliinsa ensi vuonna. :D lol!

Kyllä nyt kelpaa leikkiä tällä seuraavan vuoden ajan. :P En valita yhtään! Se oli tietysti ikävää, että Apple nosti jälleen hintojaan, jotka nousivat jo viimekin vuonna. Hinnankorotusta edellisvuoteen oli tullut 90 euron verran. Laadusta kuitenkin kannattaa maksaa aina!


Apple-postauksia vuosien varrelta


The Brand New Apple's 3D Touch in an Action. instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE

xX

No comments: