Latest News


Haku

August 15, 2011

American Weekday @ CA

Viikot ovat vierineet nopeasti! Lähes kaksi kuukautta Yhdysvaltoja <3 Los Angelesissa on nyt maanantai aamuyö. Lentoni on huomenna tiistaina, saavun Suomeen keskiviikkona.
Iiihaaaa. :P Matka on ollut erittäin rikastava kokemus. Olen entistä kokeneempi Yhdysvaltojen ja ihmisten suhteen.
Sain mahdollisuuden kokea paljon erilaisia asioita ympäri Yhdysvaltoja ja etenkin Kaliforniassa. Olen enemmän kuin erittäin tyytyväinen matkaani ja kaikkeen jonka sain täällä kokea.
Arkeani on vaikea kuvailla ja selittää sanoin, se täytyy vain kokea itse... kirjoitin siitä viime vuonna aika hyvin. Katsokaa niitä kuvia, jotka kuvaavat Kalifornian elinympäristöä(ni).
Yum. Happy fucking 4th of July!
LA on siis paljon muutakin kuin Hollywoodia! Joten sivuutan Hollywoodin tästä omiin postauksiin. Postauksia tulee tulevaisuudessa monia erilaisia; keikkapostauksia, NYC-postauksia, Hollywood-postauksia, Bilepostauksia and more!
Viime vuoden U.S.-huumaan jälkeen on nykyinen matkani ollut enemmän sopeutumista Yhdysvaltojen arkeen. Ei ole ollut helppoa - eikä ole vieläkään. Täällä kaikki on niin erilaista kuin Suomessa; asenteet, ihmiset, arvot. Arki on siten tuntunut tänä vuonna enemmän oikealta arjelta kuin viime vuonna.
Yhdysvalloissa tarvitaan auto. Minne ikinä menetkin tarvitset auton. Julkiset kulkuneuvot eivät täällä toimii. Bensa ja itse autotkin ovat erittäin halpoja Suomen hintatasoon verrattuna. Ajokorttikin maksaa huikeat $ 20.
Auto korostuu erityisesti Kaliforniassa, jossa välimatkat ovat erittäin pitkiä. Se korostuu myös kuumissa osavaltioissa; Texas, Nevada, Arizona etc.
Kukaan ei jaksaa kävellä edes normaalisti yhtä mailia pidemmälle, etenkin +48 C helteessä. Se on jo hengenvaarallistakin, joten auto ja AC = kaikkien amerikkalaisten paras kaveri. =]
Ilmastointilaitteet ovat täällä yhtä perusasia kuin Suomessa vuokra-asuntoon sisältyvä jääkaappi, uuni yms. Niitä on joka paikassa, johtuen kuumudesta, ja myös kylmyydestä; New Yorkissa on esim. myös erittäin kylmät talvet.
Autoa ei tarvita vain jos asuu  Manhttanilla, mutta silloinkin sellainen pitäisi kuitenkin omistaa, koska jos Manhttanilta lähtee vähänkin kauemmas, eivät julkiset olekkaan enää niin käteviä, vaikka New Yorkissa on maailman valtavin metro, joka on kaiken lisäksi maailman ainoa 24/7 auki oleva metro. Auto on siis tärkeä asia Yhdysvalloissa!
LA:ssa ja muissa Kalifornian kaupungeissa siis ajellaan, ei kävellä. :) Jotkut lentävät jopa helikoptereilla, etenkin NYC:ssa. Onhan LA:ssa toki metro, busseja ja kaupunkien välisiä junia, mutta ne ovat oikeasti tosi kankeita. Helpommalla pääse kun hankkii auton. Autojen ikärajakin on vain K16, alkoholin taas K21. Lol
Joku metro/juna-asema LA:ssa :o
Helsinkiläisenä en tarvitse autoa, Suomessa muutenkin pärjää loistavasti ilman. Ajokortin hankinta on siis edessä, koska en jaksa koko ajan turvautua kavereitteni autoihin täälläpäin, tai etsiä takseja... koska niitäkin on vaikea löytää. =D Ellei satu olemaan Manhattanilla tai Hollywoodissa. ;D
Hehkee :D Kiertueella en oo päässyt käymään edes joka päivä suihkussa! Se oli kauheata. Onneksi sain lopulta New Yorkin Manhattanilta neljän tähden hotellin.
Arkipäiväni - kun ei ole ollut varsinaisesti mitään erikoista - ovat menneet aika rennosti. Lähinnä ajelua, chillamista; kahvittelua yms. Shoppailut eivät kuuluneet tämän matkan suunnitelmiin - toisin kuin viime vuonna - koska muutan parin viikon päästä Ranskaan. So, no shopping at this time. :) Jotain pientä kuitenkin. ;p
iHope, Yum!
Anyway, mulla on ollut kuitenkin lähes joka päivä jotain "erikoista". Leffassa käyntiä, tai ajelua jonnekkin viereiseen kaupunkiin tms. Näin päivät ovat menneet. :] Erittäin ihmissuhdepainotteinen arki! :p
Rannoilla en ole kauheasti käynyt, koska Kaliforniassa ei ole ollut nyt niin lämmintä, mutta koko ajan on ollut kuitenkin +26-28 C. Lisäksi olen herännyt aika myöhään. : D Lähinnä bileissä ollaan käyty uimassa yms. kivaa.
Jännää että New Yorkissakin on nyt koko ajan yli +30 ja kun itse siellä kaksi vikkoa asuin, oli silloin puuduttava helle +34-37C. =D Lämpimämpää siis kuin Kaliforniassa.
Minulla on Yhdysvalloissa monia ystäviä ja kavereita, jotka kaikki asuvat erittäin erilailla; osalla on upeat villat tai kattohuoneistot Hollywoodin keskustassa, toiset taas asuvat suhteellisen rähjäisissä vuokrataloissa.
Erään kaveriporukan asunto @ Long Beach, CA
Suomessa kaikki on erittäin keskiluokkaista (joka on toisaalta hyvä asia), johtuen "Pohjoismaiden hyvinvointivaltiosta". Täällä taas pitäisi olla tarkkana kaiken suhteen sillä käsitettä "keskiluokka" ei täällä tunneta. Kaikki on asteikolla surkea - paras. Suomalaisesta näkökulmasta täältä esim. vuokrattava "huonon kuntoinen" talo on ihan kirjamellisesti sitä =D Torakkahelvetti! Suomessa ei sellaista ole. Kaikki on suhteellisen tyydyttävää. Täältä tosin löytyy aitoa luxusta, jota ei Suomesta saa edes rahalla.
Ensi vuodesta sen verran, että opiskeluni on saatava päätökseen ja Ranskan vuosi tuo opiskeluun kauan kaivattua potkua opiskelumotivaationi.
Yks mun lempikaupoista U.S:ssa ja UK:ssa! ;DD Suuret valikoimat limua, karkkia ja ruokaa ja muuta, ja halvat hinnat! ;DD
Nam! Löytyihän sitä ruokaa D;D
Olen siitä erikoinen henkilö, että en jaksa vaivautua tekemään mitään - vaikka olisin esim. jossain asiassa erittäin hyvä - jos motivaationi ei ole kohdillaan. Tämä koskee aivan kaikkea; opiskelua, duunia etc. En siis edes mene töihin, jos koen että ei ole minun päiväni. Siitä huolimatta, tästä ei ole koskaan muodostunut minkäänlaisia ongelmia. Ihmiset ovat yleensä ymmärtäneet minua. Olenhan ollut esimerkiksi kolme vuotta graafikkona, ja olisin ollut neljännenkin ellen olisi mennyt armeijaan. It's Just Me! thehe.
Raskaustesti, anyone? $ 0.99,99 only ;D
Vuonna 2012 on luvassa paljon uuttaa. Yhdysvallat komeilee jälleen vahvasti visioissani. Alustavien suunnitelmien mukaan tulen asumaan Yhdysvalloissa 3-6kk, tämä riippuu monesta eri asiasta ja on osa muuttoprosessiani.
Uuh, Yhdysvallat on limujen luvattu maa!! Miksei Helsingissä voisi olla samanlaisia valikoimia :ff
Haha tää ois mulle!! Helsingissä voisi ollamyös myynnissä keitettyjä kananmunia, sillä en ikin jaksa ostaa niitä tai keittää=DD
Jep. :) Arjen kuvia Kaliforniasta :b Kirjottaminen näillä nettiyhteyksillä ja vanhalla miniläppärillä on yhtä helvettiä. Kuvatkin avautuvat sekuntien viiveellä.... Joten nämä postaukset ovat jääneet tavoitteesta, mutta kuitenkin olen päässyt kirjoittamaan niitä tällä hetkellä ~ 10kpl! :)
Pikaruokapaikkoja, joissa käyn lähes joka päivä;D Ralph's on 24/7 auki oleva supermarket :p
Videoita en ole päässyt ottamaan niin paljon kuin viime vuonna, mutta niitä on kyllä mukavasti! En vain ole pystynyt lataamaan niitä nettiin, koska ne ovat kaikki täysteräväpiirtovideoita, ja nettiyhteydet ovat mun epäonnekseni olleet erittäin surkeita. Hyvä kun olen saanut ladattua edes kuvia.
Ghetto. Postaan LA:n Downtownista myös oman postauksen. Siellä on surullisen näköinen kodittomien alue...
Koitan kirjoittaa yhden, maksimissaan kaksi postausta ennen lentoani..... kohta se on taas Finlandia & Helsinki! Mutta vain muutamiksi päiviksi. :) On kerrankin oikeasti mukavaa palata takaisin Suomeen, vaikka toisaalta olisin kyllä mielelläni jäänyt tänne.

2 comments:

Anonymous said...

Alec minne oot kadonnut :o

Tupla-v said...

Oih, mitkä nostalgiat viime 4th of julystä kesällä (: ja muutenkin jenkkejen reissusta.