Latest News


Haku

May 30, 2013

Venäjän kevät

eyeyeyy
Rajantarkastus
Welcome to the Russian Federation @ Finnish-Russian boardline
;D @ Vodka, Money & Love
Alkuvuosi on ollut ennätyksellisen hullunkurinen! Siitäkin huolimatta aikatauluuni on kuulunut aktiivimatkustelua projektien merkeissä. :p Kävin pitkästä aikaa Venäjällä! Pyrin käymään siellä about pari kertaa vuodessa. Mutta välillä en ole ehtinyt hankkia viisumia - Venäjällehän ei tosta vaan mennä.

Venäjä on aivan mahtava maa. Siellä on omat heikkoutensa, mutta kulttuuri on tosi kiva! Täysin erilainen kuin esim. Yhdysvaltain kulttuuri. Minulla on kuitenkin molemissa maissa läheisiä ystäviä ja muita kontakteja.

Äiti-Venäjä ei lämmöllä tällä visiitillä hellinnyt! Vaikka oli jo melkein huhtikuu, Pietarissa oli järkyttävän kylmää ja lumista. Viima viimeisteli kaiken! hehehe.
Allegroooooo @ Helsinki - St.Petersburg - Helsinki
Junatarjoilut! @ Allegro-juna
Alec A-style's Weekday
Venäjälle tarvitaan siis viisumi, jonka saaminen kestää matkan pituudesta riippueen about 0-60 päivää. Kätevämmin mm. Pietariin pääse junalla! Erittäin helppoa. Jos haluaa säästää, Kampista pääsee venäläisillä ns. marsuilla tosi halvalla! Itse suosin ylellisyyttä, ja mielestäni Allegro-junat ovat loistava keksintö! Olen kokeillut myös lentämistä, mutta se jäikin kokeiluksi... oli sen verran turhaa, rasittavaa ja hidasta! Nykyään pääse laivalla myös "ilman viisumia", mutta siihen liittyy liiankin paljon erilaisia ehtoja! Esim. laivalla Pietariin mentäessä, on sinun pakko tehdä pakollinen hotellivaraus ja joku kaupunkiajelukierros (kuin turhaa) yms. yms. Et siis voi lähteä laivasta omiinpäinsä ja yöpyä esim tuttavien luona. Laivat ovat kankeita ja hitaita - junilla ja marsuilla pääset joustavammin käytännössä aina silloin kun juuri sinulle sopii!

Venäjällä hintataso on jo nykyään Suomea korkeampi, erityisesti Pietarissa ja Moskovassa. Eli ne halvatajat ovat olleet jo jonkun aikaa historiaa! Ainoastaan röökit, viinit ja viinat ovat siellä edelleen tosi halpoja.

Mars Mars kaikki rohkeasti Venäjälle ihastelemaan maan mahtipontista historiaa! Esim. Pietarin metro on jo itsessään museo. Kaupungista löytyy toinen toistaan upeampia metroasemia. Aina ei tarvitse olla Hollywoodia. Suosittelen tutustumaan! (;
Weekday in Russia
Bunker? Nope. Soviet Elevator | Hiss !
Soviet Elevator | Hiss
Russian Food. YUM!
oboi
X

2 comments:

Anonymous said...

Puhutko venäjää?

Alec A-style said...

oui, da! Def