Latest News


Haku

August 6, 2013

Pintaraapaisua Ukrainan arjesta!

Alec Astyle chillin' ft. bbys
Intercession Monastery @ Kharkov, Ukraine
Ikuinen tuli @ Kharkov, Ukraine
Paikallinen frendi piirsi mulle kartan XD
Minulla oli alusta asti selkeä kuva Ukrainasta. Saavuttuani Kharkovaan se kuva meni nopeasti uusiksi. Ukraina olikin ihan erilainen kuin olin olettanut!

Venäjän matkoillani sikäläinen antama kuva Ukrainaista on olllut negatiivinen. Lähinnä pellemainen. Venäläiset tykkäävät heittää Ukraina-läppää, ja sitä muuten lentää "Hahol"Kaupunki - Kharkov - jossa olin, sijaitsee Itä-Ukrainassa lähellä nykyistä Venäjän rajaa. Kyseistä kaupunkia kutsutaankin ns. rajakaupungiksi, vaikka se onkin valtava ja tärkeä kolmen miljoonan asukkaan kaupunki. Ukrainan toiseksi suurin heti Kiovan jälkeen. Sijaintinsa vuoksi kaupungissa puhutaan käytännössä venäjää, ukrainan vahvoilla murteilla tosin. Enpä ole pahemmin kuullut kenenkään puhuvan keskenään ukrainaa, vaikka se onkin maan virallinen kieli. Venäjäkin on - alueesta riippuen - ukrainan ohella maan virallinen kieli.
Windows Installation service, anyone?
KVAS! Näitä oli Neuvostoliitossa joka kadun nurkassa! Kyseessä jäänkylmä kotikalja! YUM
Ukrainalainen raskaasti aseistettu rahankuljetus-saattaja
Ukrainian Hryvnia @ It's Money Honey
Neuvostoliiton Ukrainassa valmistettiin paljon autoja, erityisesti Zaparozhee. Niitä näkyi yhä Kharkovan kaduilla
Kharkov, Ukraine
Children's Playground @ Kharkov, Ukraine
Intercession Monastery @ Kharkov, Ukraine
Ihmiset ovat Ukrainassa todella hyvännäköisiä! Onhan moni huippumalli kotoisin Ukrainasta, yllättäen. Ihmisten lämminhenkisyys ja ystävällisyys tulivat myös tutuiksi. Tämä riippuu tosin täysin ihmisestä, vähän niin kuin Venäjällä ja Ranskassa. Vastaan voi tulla myös täysiä tukiaisia! Venäjän kielen (tai ukrainan) taito on Ukrainassa aivan välttämätöntä. Ilman sitä asioiminen tai puhumattakaan asuminen on Ukrainassa käytännössä mahdotonta.

Ruoka on Ukrainassa todella hyvää, ja Suomen mittakaavassa halpaa! Paikalisittain hinnat ovat muutenkin kalliita, sillä keskipalkka on noin 120 euroa, mutta esim. kokonaisvaltainen lounas maksaa 2-4 euroa! Röökiaski maksaa noin euron ja metromatka 30 senttiä, eli 3 hryvnaa. (!!) Kortilla maksaminen on aika harvinaista. Lähinnä niissä harvoissa hypermaketeissa, ja ulkomaisissa liikkeissä. Käytännössä kaikki maksetaan käteisellä. Ukrainan rahaa, hryvnia ei pysty vaihtamaan missään muualla kuin Ukrainan rajojen sisällä. Ukraina laaha selkeästi perässä, sillä Venäjällä oli samantyyppisiä ongelmia 90-luvun puolessa välissä.

Maa on kaunis. Kharkovassa on suuri määrä viheriöiviä puistoja suihkulähteineen ja erilaisia patsaita. Myös kirkkojen määrä on valtava. Onpa Kharkovan "Ploshid Pobedi" eli Voiton aukiolla järjettömän kokoinen Leninin patsas, edelleen. Lenin-setä vartioi yhä. :p
Nämä kuvat ovat eksoottisia. Ensimmäinen siksi, koska TUMMANIHOISIA ei tuolla seudulla pahemmin ole koskaan ollut! Toinen kuva kertoo ukrainalaisten elintasosta. Tuollaisia puhelimia Ukrainassa pääosin käytetään
Tyypillinen ukrainalainen ruokakauppa @ Kharkov, Ukraine
Hypermarketin ruokaosastolta, sokeria! @ Kharkov, Ukraine
Lisää hypermarketin herkkuja. Kanaa suoraan teurastamolta! YUM @ Kharkov, Ukraine
Paahdettuja vihanneksia, Borsch keitto & Kirsikka Varenniki smetanalla
Jauhelihalla täytetyt paprikat, Kirsikka Varenniki smetanalla, Paahdetut vihannekset & Vihreä Borsch keitto
Okroshka keitto, Kirsikka Varenniki smetanalla (lemppari), Paahdetut vihannekset & Tuore kinuskivohvelikakku
Satuin kulkemaan kaupunguilla, kun siellä oli jokin suuri 350-vuotis juhla. Venäjän Putinkin vieraili Ukrainassa Juhlan kunniaksi!
Jesus Christus @ Kharkov, Ukraine
Näitä Ukrainan kaduilla riittää. Marmoroituja kunniamerkkejä ja kadonnut lapsi -ilmoituksia.
Arki sujui rattoisasti. Jopa niin rattoisasti, ettei tehnyt mieli palata lainkaan pois Kharkovasta ! Palavereista miitteihin. Kuvauksia, ja niitten luonnoksia. Tutustuin paikallisiin, uusiin tuttavuuksiin. Chill'. Näin arkeni lyhyesti. Kaupungissa oli todella kuumaa ja ilmakin oli kuiva. Mutta sateitakin tuli suhteellisen paljon (onneksi), olisin muuten salee delannut! xD Ukrainasta on näin ollen tullut yksi lempimaistani! Ne ihmiset, ahhh !!! < 3 Perfect. Beauty. Is my Business puSS.


xX

2 comments:

Anonymous said...

Ukrainassa kaikki halpaa ja tossa kuvassa melkoinen/törkeä kasa seteleitä? Oma arvio 3000-4000 euron arvosta paikallista valuuttaa... pitäisi varmaan itsekin alkaa opiskelijaksi.

Alec A-style said...

Kyllä siellä suomen mittakaavassa edullista on! Ei tosin täysin ilmaista. Ei tuossa läheskään noin paljon ollut!

X