Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

24 June 2015

Juhannus Tallinnassa

Juhannuksen ilta-aurinko @ Tallinn, Estonia.
Saapuminen Viron tasavaltaan. @ Patarei sadam, Tallinn, Estonia.
Linda Linen Merilin katamaraani oli Tallinkin dinosauruksiin verrattuna raikas tuulahdus! Tykkäsin. Siinä sai ripauksen luksusta pienellä rahalla. :) Mikä parasta, Boarding meni hujauksessa kun Tallinkin laivoissa siihen menee vähintään 15-20min!
Kesä-Alec Juhannuksena! Tallinnan Vanha-Kaupunki on kyllä upea näin kesällä.
Keski-kesä on täällä! Juhannus ei mennyt tänäkään vuonna Suomessa, sillä vietin viime vuoden juhannukseni Dubaissa! Päätin lähteä tällä kertaa ystäväni kanssa Tallinnaan, jossa käyn muutenkin näin suomalaisittain hirveän vähän, about kaksi kertaa kolmessa vuodessa!

Oli kaiken kaikkiaan upea ja onnistunut päivä. Kokeilin ensimmäistä kertaa Linda Linen katamaraania, joka vei Tallinnaan vain 90 minuutissa, toisin kuin Tallinkin isot laivat joilla kestää reilu 2,5 tuntia! Seuraavan kerran kun Tallinnaan menen, otan ehdottomasti katamaraanikyydin, mikäli niitä on just silloin tarjolla (eivät kulje talvisin). Paluumatka meni perinteisesti Tallinkin Starilla, koska se on kaikista myöhään lähtevin laivavuoro (lähtö 22:30). Muiden laivayhtiöiden alukset lähtevät jo siinä 18-19 aikaan.
Menomatka taittui perinteisesti Tallinkin Star-laivalla. Tallinkin valtteina on juurikin monipuolisin liikennöintiaikataulu. En muuten ko. yrityksen ihailija ole.
Tällaisella upealla saarella olisi kiva rakentaa oma talo! ;D Tosin silloin pitäisi olla niin oma laiva, helikopteri kuin myös silta limusiineineen.
Matkustin Linda Linen Comfort-luokassa. Mietin aluksi VIP-luokkaa, mutta sen lisämaksu ja palvelut eivät palvellet matkatarkoitusta. VIP maksaa 40 euroa enemmän per suunta, ja siihen kuuluu kolmen ruokalajin ateria (???), kyllä mä ihan siellä Tallinnassa jossain upeassa ravintolassa syön puolet halvemmalla kuin vedän jotain mikroruokaa kiskurihintaan:D:D:D. Comfort-luokassa on VIP:in tavoin etuoikeus niin laivannousuun kuin myös poistumiseen. Ainoa mikä VIP:issä houkuttelisi on se sijainti: Laivan yläkannella ja paikkojakin vain 6 henkilölle! Eli siellä saisi tosiaan nauttia tunnelmasta. Comfortissakin kun istui 119 muuta kanssamatkustajaa. Jos on pakko jotain moittia, niin laivan ahtautta. Istumapaikat olivat kirjaimellisesti kiinni toisissaan, hyvin kun siellä pystyi persettä kääntämään! Mutta matka-aika on tosiaan se 90min kyllä siellä jaksaa istua, ja loppumatkan seistä vaikkapa yläkannella ja nauttia maisemista! (;
Siinäpä. Vasemmalla lähtö Makasiiniterminaalista Helsingistä (Olympiaterminaalia vastapäätä) ja oikealla saapuminen Patarein Sadamaan Tallinnassa.
Päivä oli pitkä, mutta hyvin antoisa, niin puitteiden kuin myös seurankin ansiosta! :) Sääkin olin suotuisa - luvattiin sateita, mutta ei niitä kyllä onneksi ollut! Kävimme mm. Vanhan Tallinnan Leib Restossa, joka kuuluu Viron 50 parhaimman ravintolan joukkoon. Enkä ihmettele tätä yhtään, sillä niin ruoka, ympäristö kuin myös asiakaspalvelukin olivat aivan huippua!
Kesä Kesä Kesä Kesä. Kokeilin matkalla ihkauutta Selfiedickiäni. On mahtava keksintö! Harmi et tuo etukamera on vain VGA-laatua, niin ne kuvat on vähän mitä on.
NAM NAM NAM. Siinäpä Juhannusateria. Kaikki oli tuoretta ja itsetehtyä. Uusia perunoita ja silakoita! Nam. @ Leib Resto ja Aed, Tallinn, Estonia.
Jälkkärinä oli tietysti haudatettua vihreätä teetä sekä raparperi-kukka etc. viritelmä! Hyvää oli. Ja kevyttä.
Pyörryin kun näin miten paljon ravintolalla menee voita???? Ne haki sitä lasteittan viereisestä kylmäkellarista! Eli rasva pilkottiin tollaisista valtavista kasoista pieniksi paloiksi. Tsiizus!
Jonkinlainen hipsterikahvila etc. Pisti silmään varsin erikoinen miljöö! @ Tallinn, Estonia.
Tallinnahan on hyvin pieni paikka, vaikka onkin Viron pääkaupunki, ja jossa myös asuu suurin osa virolaisista. Jännä tuossa kaupungissa on arkkitehtuuri. Siinä on mielenkiintoinen kontrasti niin keskiajan loistoa, 1800-luvun industrialismia sekä 1900-luvun Neuvostoliittoa. Mutta keskustaan on rakennettu myös valtava määrä uusinta ja hyvinkin modernia arkkitehtuuria!
Eihä Viro ole Viro (suomalaisille) ilman %%%%%%% -tuliaisia:D:D:: ahahah. Juhannus-glögiä, anyone? Itse en kyllä Tallinnasta hae muuta kuin paikallisia ruokaherkkuja ja muita elintarvikkeita joita ei Suomesta saa. Hyvin harvoin sieltä mitään alkoholia roudan. Joskus hyvän viinipullon tai tuliaisiksi likööriä tms!
Tällainen kiva Juhannus. : 3 Viime vuosien Jussit ovat ollet hyvinkin citypainotteisia. Tosin vuonna 2010 pyörähdin limusiinilla RMJ:ssa ja se oli yksi erikoisemmista Juhannuksista ikinä! XD Voisi esim. ensi vuonna kokeilla millaista on viettää juhannusta ihan ns. normaalisti. Se olisi mulle tarpeeksi extremeä! :)
Kotini. Helsinki. On se vain niin kaunis! Näkymä kauppatorin ja senaatintorin suuntaan. Kuvassa näkyvät Helsingin pääkirkot - Helsingin Tuomiokirkko ja Uspenskin Katedraali. @ Helsinki, Finland.
Tässäpä sitten 2min päässä Tallinnasta. Ohessa A- ja D-terminaalit, joista lähtevät Tallinkin, Eckerö Linen sekä Viking Linen laivat. Sää oli Juhannusaattona todella uhkaavannäköinen, mutta siitäkin huolimatta sadetta ei tullut ja myös aurinkokin loppujen lopuksi paistoi! Sää oli kyllä todella kaunis ja hyvä tälleen matkasäälle. Helle ois ollut liian hiostava!
Linda Linen laivaterminaali sijaitsee btw Tallinnan Kalasataman kaupunginosassa. Yay Yay, jotain tuttuja siis ;)))
Mulle ei auennut mikä toi Satamaviritelmä tuossa ylempänä on. Neuvostoarkkitehtuuria on kyllä joo, mutta onko tuo vain ns. taiteellinen luomus? Kyllä 1960-1970 -lukujen käsitys estetiikasta oli karsea. Patarei Sadam @ Tallinn, Estonia.
Eivät ne säätkän nyt niin kylmiä ole, jossei sada, niin silloin voi keksiä vaikka mitä kivaaNauttikaa kesästä! :) Pusss.
Matkalle! Voyage Voyage. instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
xX

No comments: