Latest News


Haku

July 30, 2015

Pusuja Kiovan Ukrainasta ❤

Terkut seuraajilleni täältä kohutusta Ukrainan pääkaupungista, Kiovasta!
Alec A-style ft. Russian George Rovals & Ukrainian Artem @ Kiev, Ukraine.
Independence Monument | Монумент Независимости Украины (2001) @ Independence Square (Maidan Nezalezhnosti | Майдан Незалежности) @ Kiev, Ukraine.
Flying below The Belorussia to Kiev, Ukraine by Ukraine International Airlines on Embraer-190.
Kiovassa sijaitseva perinteikäs neljän tähden valtio-omisteinen hotelli jossa asuin. Hotel Ukrayina | Гостиница Украина (1961). Former in 1991 Hotel Moscow | Гостиница Москва @ Kiev, Ukraine.
Tämä Maidanin aukion alueella oleva surullinen näky on vain jäävuorenhuippu. Kaduilla on ihmisten kuvia, ristejä, lippuja, kukkai ja kynnttilöitä. Vuoden 2014 vallankumouksessa sai surmansa yli 100 siviiliä, jotka olivat vain rauhanomaisesti osoittamassa mieltä. Siviilit ammuttiin suurimmaksi osaksi Hotelli Ukrayinaan (kyllä, sama hotelli jossa majoituin!!) linnoittautuneiden tarkkuusampujien toimesta. Ukrainan silloinen ja vallankumouksen johdosta syrjäytetty presidentti Viktor Yanukovych oli antanut käskyn ampua. Kyseinen herra lähti pikavauhtia maanpakoon Venäjälle, jossa hän tiettävästi edelleenkin oleilee. Järkyttävää!
Teen hetialkuun selväksi sen, että Kiova on täysin turvallinen paikka matkustaa ja viettää vapaa-aikaa. Tunnen oloni Ukrainassa jopa turvallisemmaksi kuin Venäjällä! Ja tämä ei edes ollut mikään vitsi. Verrattaessa Kiovaa Moskovaan on täällä ehdottomasti paljon ystävällisempi ja suvaitsevaisempi ilmapiiri - tämä yllätti minutkin täysin! Matka on ollut tähän asti todella antoisa ja tapahtumarikas. Ja lisää on tulossa. Kestää vielä hetken ennenkuin palaan Stadiin. ;) Ukraina ja ukrainalaiset vain on < 3. Harva pääse elämässään suoraan lentokoneesta juomaan kapinallisten kanssa vodkaa ja viettämään yleistä laatuaikaa!!! Omg. Kirjoitan tästä myöhemmin lisää.

Kun kävin ensimmäisen kerran Ukrainassa kaksi kesää sitten Harkovassa, teki maa tuolloin minuun erittäin suuren vaikutuksen! Päätinkin jo silloin, että jonain päivänä on pakko käydä myös Kiovassa - vaikkakin oon Kiovan lentokentällä käynyt monesti, mutta eihän lentokenttävisiitteejä nyt lasketa°!
Kiev Passenger Railway Station | Ки́ев-Пассажи́рский (1870) @ Kiev, Ukraine.
Arkisempaa Kiovaa. Tämä vielä Kehä II:n sisäpuolella! @ Kiev, Ukraine.
Kiova oli Neuvostoliiton aikana yksi maan tärkeimmistä ja suurimmista kaupungeista. Keskustassa oli toki paljon Neuvostotyylistä arkkitehtuuria - kuten tässä kuvassa oleva oman aikansa "Stalinin pilvenpiirtäjä" - mutta ei täysin sellaista jollaista Venäjällä tai Moskovassa näkee. Kiova on kuitenkin historiallisesti tosi vanha kaupunki. Se on perustettu vuonna 482, kyllä Rooman valtakunnan aikoihin! 
Kiev in the Night. The Dnieper River (Dnipro) @ Kiev, Ukraine.
Valitettavasti Meillä Suomessakin media antaa ymmärtää että Ukrainassa elettäisi kuin kolmannessa maailmassa, mutta näin ei asian laita todellakaan ole. Toki maassa käydään sotaa, mutta se on rajautunut vain tietyille Itä-Ukrainan alueille, esim. Donetskiin ja Luhanskiin. Nämä alueet sijaitsevat myös suhteellisen kaukana pääkaupungista Kiovasta, lähempää Venäjän rajaa.

Maassa on meneillään surullinen sisällissota, jossa vastakkain ovat ns. "Oikea Sektori" eli Yhtenäisen Eurooppalaisen Ukrainan kannattajat sekä Venäjänmieliset, jotka haluavat paikoin itsenäistyä Ukrainaista täysin omiksi alueikseen, ja osa taas ei ilmeisestikään itsekkään tiedä mitä haluaa. Käytännössä siis Venäjänmieliset eivät haluaa, että Ukraina lähenee Eurooppaa, vaan Venäjää. Nämä ovat näitä poliittisia juttuja taas. Suurin osa ukrainalaisista, erityisesti nuorista - jotka ovat Uuden Ukrainan tulevaisuus - haluavat olla osaa Länsimaista EurooppaaMielestäni Ukrainalla on täysi oikeus valita kehityssuuntansa itse ilman ulkoisia paineita. Tilanne on kuitenkin hieman monimutkainen, koska osa väestöstä - lähinnä Neuvostoaikoina syntyneistä - haluaa kehittää syvällisempää yhteistyötä Venäjän kanssa. Ja tässä on taas iso kuiluinen ristiriita - kun tilanteeseen ovat yrittämässä vaikuttaa myös eräät ulkopuoliset maailmanpoliittiset toimijat täysin omien intressiensä pohjilta, Ukrainasta piittamatta.
Ukrainan vuoden 2014 vallankumouksessa kuolleiden muistolle pystytetyt kuvalliset muistomerkit. Maidanin aukiolla sijaitseva sivukatu muutettiin juuri kaksi viikkoa sitten kävelykaduksi uhrien muistoa kunnioittaakseen. Koko kyseisen kadun varrella on tämännäköisiä muistomerkkejä. @ Kiev, Ukraine.
Törmäsin silmiinpistävästi joka puolella ydinkeskustaa tämäntyyppisiin teksteihin. Aidassa lukee "Kuolema natsi-venäläiselle kaappaukselle". @ Kiev, Ukraine.
Tämä näkyy suoraan Kiovan ydinkeskustasta. Tästä voi jokainen päätellä Ukrainan tämänhetkisestä tilanteesta jotakin. @ Kiev, Ukraine.
Ukrainassa on tällä hetkellä siirtymävaihe miliiseistä poliiseihin. Tämä on eräänlainen virkakoneiston "kasvojenkohotusoperaatio". Molemmat partioivat toistaiseksi omilla valtuuksillaan ympäri Ukrainaa. Poliisit ovat vielä ns. pilottivaiheessa ja niitä on vain tietyissä Ukrainan kaupungeissa, kuten Kiovassa. Tarkoitus on siis siirtää miliisit muihin työtehtäviin korvaamalla ne poliiseilla. Yhdysvaltain Kalifornia antoi ukrainalaisille poliisikoulutuksen sekä myös varusteet, mukaan lukien autoja ja aseita. Nämä uudet poliisit ovat siis täysin "uusia ihmisiä", ne on värvätty erikseen, eikä siis niin kuin Venäjällä kolme vuotta sitten, jolloin miliiseille annettiin vain uudet univormut, enemmän valtuuksia ja uusi nimi. Täytyy myöntää, että nämä uudet ukrainalaiset poliisit vaikuttivat hyvin jenkkiläisiltä. Heillä oli samanlainen työnote ja he näyttivät jopa nauttineen siitä kun ihmiset kuvasivat heitä! Miliisejä kun menet kuvaamaan, tiedossa voi parhaammassakin tapauksessa olla "ystävällinen" vittuilu, uhkaus ja "sakkojen" vaatiminen. Eheh. Oikeassa kuvassa mielenosoitus istuvaa presidenttiä Petro Poroshenkoa vastaan.
Ukrainalaiset ovat saanet kärsiä tarpeeksi ja aivan liian kauan - viime aikoina nuorten uhrien kustannuksella. Ydinratkaisu tässä konfliktissa olisi saada pikaisesti sota loppumaan. On täysin järjetöntä että omat tappaa omiansa - niin ukrainalaiset kuin venäläisetkin. Todella surullista. Kaikki sympatiani menee näille nuorille toivoille, jotka toivottavasti pääsevät vielä jonain kauniina päivänä kehittämään maataan oikeudenmukaisemmaksi ja toimivaksi markkinatalousvaltioksi. Ennen edellä mainittua, korruptiolle on ihan aidosti tehtävä jotakin. Sillä mitkään Ukrainan uudistukset eivät tule toimimaan jos korruptio rehottaa ja valtion eliitti sekä virkakoneisto vie käytännössä kaikki valtion rahat omiin taskuihinsa. Tämä kansantauti on voitettava mikäli Ukraina haluaa ihan aidosti Länsimaistua kohti omaa Eurooppaamme. Mutta ei tästä sen enempää, pidän ukrainalaisten uudistajien puolesta lippua todella korkealla ! < 3
Näitä virastoja ja ministeriöitä näytti Kiovassa riittävään. Joka kadunkulmassa oli jokin hallintoelin! Ukrainassahan on tuttuun Neuvostotyyliin suhteellisen raskas byrokratia, senpä vuoksi myös lahjonta on maassa "ihan ookoo juttu". Kuvassa Ukrainan energiaministeriö (Ministry of Energy and Coal Industry of Ukraine).
Hihih. Tässäpä Ukrainan tuliaisia #1. Peppua pystyy pyyhkimään niin Venäjän Putinilla kuin kuin Ukrainan Poroshenkollakin. Mitähän tapahtuisi jos Moskovassa myytäisi Putin-WC-paperia?
Ukrainalaiset ovat kaiken kaikkiaan todella ystävällisiä, ihmisläheisiä ja poikkeuksellisen hyvännäköisiä. Kadut suorastaan vilisevät kauniista naisista jumalallisine säärineen ja komeista ryhdikkäistä miehistä! Miten tämän geneettisen kauneuden pesä onkin juuri Ukrainassa! Ihmisten kasvonpiirteet ovat täälläpäin käsittämättömän symmetrisiä ja täysin luonnostaan. Se on kaunista. Ennenkaikkea tietysti ryhti ja luonne! Leuka loksahtaa välillä näitten juttujen kanssa. Eipä tätä näkyä ole edes Hollywoodissa, jossa suurin osa näyttää samalta liukuhihnakirurgian tuotokselta. Ihan mielelettömiä pakkauksia nämä ukrainalaiset! Moni huippumalli tulee juurikin Ukrainasta. Sitä en taas osaa selittää miksi ukrainalaiset vanhenevat kovin epäesteettisesti verrattuna heidän nuoruusvuosiinsa! Ehkäpä elämäntavat ja -tottumukset sekä geneettinen vanhenemisprosessi. Who Knows. Nautitaan elämästä kun ollaan vielä hengissä, jookos. ;)
It's Money. Honey. instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
Ukrainan Ortodoksisen kirkon toinen pääkirkoista. Kiovassa kirkkoja - kuten myös hallitusrakennuksiakin - riitti jokaiselle kadunkulmalle! Ei siinä mitään ihan nättejähän nuo on. Mutta nuo kirkkojen boostaukseen käytetyt rahat voisi käyttää ennemminkin lastensairaaloihin ja kansalaistensa hyvinvointiin. St Volodymyr's Cathedral | Владимирский собор (1896) @ Kiev, Ukraine.
Ukrainalaisia arjen askareissa. @ Kiev, Ukraine.
Savupiipputeollisuutta on Ukrainassa yhä valtava määrä, jopa ydinkeskustaa myöten! Tämä on ihan normaali näky kaikissa entisen Neuvostoliiton alueissa, myös esim. Tallinnan keskustassa on suhteellisen paljon erilaisia piippurakennuksia.
Tässäpä paikallisen kotini ikkunanäkymät. Oli ihan kivat aamupalaikkunanäkymät, täytyy myöntää. Kiova on kaunis paikka!
Sen lisäksi että se tärkein on täällä kunnossa, eli ihmiset, on myös paikallinen ruoka todella herkullista! Suomen hintatasoon nähden hinnatkin ovat käsittämättömän halpoja. Kaksi vuotta sitten eurolla sai noin 10 hryvnaa, mutta tänään saa jo peräti 26 hryvnaa! Kurssi on siis mm. sodan takia noussut 2,5-kertaisesti, mutta niin myös hinnat - eivät tosin ihan niin rajusti mutta kuitenkin tuntuvasti, kuten paikalliset sen ilmaisivat. Valitettavasti tavallinen ukrainalainen tienaa noin 1000-5000 hryvnaa (40-190 euroa) kuukaudessa, keskimäärin noin 3000 hryvnaa (110 euroa). Eli siis täysin naurettavan vähän verrattuna kaikkiin paikallisiin kulutushintoihin! Toivon syvästi, että maa saisi mahdollisimman pian kunnon johdon, joka laittaisi niin korruption kuin taloudenkin kuntoon. Venäjällähän oli samanlaisia ongelmia 1990-luvulla kun Neuvostoliitto hajosi ja maassa vallitsi täysi sekasorto, Ukrainassa kärsittiin silloin tosin vieläkin radikaallimmin.
Ukrainalainen ruoka on yksi maailman parhaimmista! Kuvassa kaikki lempparini < 333333 "Okroshka" -kotikaljakeitto, "Sirniki" -rahkaletut ja "Varenniki"-pelmenin tapaiset täytetyt taikinajutskat (kuvassa kirsikkatäytteellä < 3333).
Jillausjuomii. Päätin kokeilla valkoista kotikaljaa? Oli muuten hyvää mut vatsa tuli vähän kipeeks. Toi Cokis o jännä : D Siin lukee ukrainaksi "Halutsä?". No halutsä?
Ukrainan oma valuutta Hryvna (UAH) on kokenut kovia. Vuonna 2013 eurolla sai keskimäärin 10 Hryvnaa ja vuonna 2015 25 Hryvnaa. Eurolla sai välillä peräti yli 40 hryvnaa! Tseezus. Ainiin, Hryvnia pystyy vaihtamaan vain Ukrainassa eikä niitä saa virallisesti viedä maasta.
Kiovalainen metrojuna. Hyvin samanlaiselta näytti kuin Harkovan, Pietarin ja Moskovan vastaavat vanhimmat metrojunat!
Mutta eipä tässä muuta, kivaa on, päivät kuluvat erilaisten projektien ja kuvausten parissa. Tuntuu että aika vaan juoksee! :D Yritän myös nähdä mahdollisimman paljon sitä Ukrainaa jossa paikalliset elävät. Pakollinen metrokierroskin on tehtävä. Kelasin ajaa ykkös- tai kakkoslinjan ihan alusta loppuun ja pysähtyä jokaikisellä asemalla. En välttämättä tällä reissulla ehdi. Katsotaan! ;) Kiovan metro on vain hieman isompi kuin Harkovan ja huomattavan paljon pienempi kuin Pietarin puhumattakaan Moskovan metrosta! Vaikkakin Neuvostoaikoina Kiovan metro oli yksi tärkeimmistä ja isoimmista.

Matkoilla blogipostaukset ovat hyvin rajallisia, koska aika ei riitä teksti- ja kuvankäsittelyihin! Julkaisen seuraavat Ukraina-aiheiset postaukset vasta Suomessa. Matkoilla kuuluu nauttia kaikesta mahdollisesta ja bloggaaminen vie jopa kaksi päivää - se on liian paljon pois. Tähän on ratkaisu: Seuratkaan minua Snapchatissa @AlecAstyle ja Instagramissa! Myös Facebookissa tulee matkamatskua aika kivasti. Snapchatissa näkee nykyään reaaliaikaista streamia, joten kandee follailla suoraan sieltä! Täällä tulee sitten vähän syvällisempää ja kuvapainotteisempaa materiaalia, viiveellä tosin. ;) Pusut < 3
Independence Monument | Монумент Независимости Украины (2001) @ Independence Square (Maidan Nezalezhnosti | Майдан Незалежности) @ Kiev, Ukraine.
xX

No comments: