Latest News


Haku

December 12, 2015

Elämä Lapselle 2014

Elämä Lapselle -konsertti. instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
Ike aka. Isac Elliot - Baby I @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Tekniikan- ja tuotannon väki oli saanut valtavasti aikaiseksi kahden päivän aikana. Kulissien takaa vähän ennen h-hetkeä! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Ylläri- ja kunniavieraana oli tänä vuonna pitkän lätkäuransa lopettanut Teemu Selänne! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Anna Abreu - Right in Front of You @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Work. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Robin, Nikke Ankara & Janne Kataja pari minuuttia ennen Show's alkua! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Rakkaat lukijani, tämä on blogini 500. postaus! En olisi silloin vuonna 2010 uskonnut, että blogini elinkaari olisi näinkin huikean pitkä! :) Iso kiitos kaikille Teille, jotka yhä edelleen seuraatte elämääni sekä
ennen kaikkea Vanity Backstagea!

Aivan mahtava konserttielämys - suoraan paraatipaikoilta! 

Vaikkakin pääsin nauttimaan, jillaamaan ja tapaamaan niin ystäviä kuin tuttujakin, niin painopiste Elämä Lapselle -konsertissa oli kuitenkin korkeakouluni lopputyö! Tein tutkimustyötä konserttien projisoinneista, eli siis video- ja valotekniikan visuaalisesta suunnittelusta (mm. LED-Wall-seinät).

Sain lopputyöni kasaan viime joulukuussa. Aiheena Projisointisuunnittelu osana esittävää taidetta. Pääset tutustumaan koko lopputyöhööni tästä.
Anna Abreu (Right in Front of You) harjoittelemassa aka. vetämässä Soundcheckiä. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Anna Abreu - Right in Front of You @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Miklu aka. Mikael Gabriel MG (Woppaa) vetämässä bulifleimisti. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Bulifleimii. Miklu aka. Mikael Gabriel MG (Woppaa) Soundcheckeissä. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
JVG ft. Pete Parkkonen - Etenee @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Jeremy Folderol - We are Forever @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Elämä Lapselle -konsertti on siitä erikoinen tapahtuma Suomessa, että traditiota on jatkettu suorana lähetyksenä MTV3 -TV-kanavalla yli 20 vuoden ajan 1990-luvulta lähtien. Konsertteja on aiemmin pidetty Stadikalla, mutta on sittemin siirretty järjestämään viimeisen 10 vuoden ajan Helsingin Hartwall Arenalla. Konsertti oli ensimmäiseni näin paikan päältä seurattuna!
Konsertin pääohjaajan tukikohta tuotantoyhtiön lähetysautosta. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Saliohjaaja sekä projisointisuunnittelutiimi - täydessä työnvauhdissa. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Hieman konserttituotantotekniikkaa. Tässä vain murto-osa produktion kokonaiskalustosta. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Sain kiitosruusun! @ Elämä Lapselle -konsertti. instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
Konserttia juontamassa oli Janne Kataja, ja esiintyjäkaartiin kuuluivat tämän hetken kuumimmat artistinimet kuten; Robin, Isac Elliot, Mikael Gabriel, Anna Abreu, Pete Parkkonen, JVG, Nikke Ankara, Kliff, Haloo Helsinki, Benjamin. Olipahan yllärivieraana mukana myös Teemu Selänne! Postauksen kuvamateriaalikin on siis sen mukainen. Kuvia on vailkoitu hurjasti! Vaikka nämäkin, jotka blogiini asti päätyivät on vain murtaosa siitä mitä niitä yhteensä tuli! ZoMG.
Jenni Vartiainen - Eden @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Jenni Vartiainen - Eden ft. lähikuvakameramies. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Konsertti alkoi, mutta tästä suoralähetykseen aikaa oli noin pari minuuttia! Elämä Lapselle -konsertti @ Hartwall Arena, Helsinki.
Vuonna 2012 perustettu poikabändi (Elié Akili, Topias Keskitalo, Ville Visti, Tomi Tamminen) Kliff - Aseeton. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Haloo Helsinki! - Beibi (Soundcheck). @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Jannika B - Siva @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Minulla on monipuolinen kokemus konserteista ja kiertuetoiminnasta artistien kanssa. Olin muutama vuosi sitten Yhdysvalloissa Dismantlendin U.S.-Tour keikkakiertueella. Ja kaksi syksyä sitten Jari Sillanpään Suomen suurkiertueella. Tämän lisäksi olen seurannut Lady GaGan -konsertteja alusta asti vuodesta 2009 lähtien aina nykypäiviin asti. Lady GaGan viimeisin kiertue oli viime vuonna, jolloin kävin tsekkaamassa GaGan huikeata showta Tukholmassa, koska neiti oli päättänyt jostain tuntemattomasta syystä jättää Suomen ja Helsingin kokonaan pois kiertuekeikkakalenteristaan.
Konserttilava Hartwall Arenalla. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Konserttisalin, Hartwall Arenan viimeistelyvaiheita. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Valoheittimetkin toimivat täydellisesti! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Vielä hieman säätöä, säätöä ja säätöä. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Sama aika, mutta vasemalla päivä ennen konserttia ja oikealla konserttipäivänä. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Tunnelma oli käsinkosketeltavissa. Kun Hartwall Arenan kaikki valot sammuivat, laittoi yleisö kännykänsä taskulampun päälle, ja tässä lopputulos. Upean yksinkertaista! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Elämä Lapselle -konsertti oli siis tosi makea juttu näin ammatillisessa mielessä! Erityiskiitos tästä kuuluu ehdottomasti Blue Median vastaavalla tuottajalle Aarni Kuorikoskelle.

Keskityin konsertissa lähinnä projisointeihin, havaintoihin sekä henkilöhaastatteluihin. Sen sijaan että fiilistelisin pelkästään artisteja (tottahan toki tällaisissa kuvioissa pääsee nauttimaan ja fiilistelemään tuotannon anneista vähän niinkuin automaattisesti), fiilistelin teknistä tuotantoa! Huom. Kaikki postauksen kuvat ovat alkuperäisiä, niitä ei ole säädetty tai muokattu milläänlailla!
Konsertin lavalla käytettin valtavia Led-Wall-seiniä, jotka olivat todella tarkkaresoluutioisia ja hyvin valovoimaisia! Lopputuloksena upeat visuaaliset tehosteet, jotka onnistuttiin upottamaan todella tyylikkäästi osaksi Showesityksiä! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Led-Wall-seinät tositoimissa. The Show Must Go On! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Hartwall Arenan permanto oli lähes täyteen bookattu! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Tätä lähemmäs ei yleisö esiintyviä artisteja päässyt. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Fiilistelyä. Konsertin yleisö on perinteisesti muodostunut lapsista sekä teini-ikäisistä vieraista. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Elämä Lapselle -konsertti @ Hartwall Arena, Helsinki.
Se tunne kun olet esiintymislavan ja kirkuvien teinin välissä, onneksi tuotantoyhtiön edustaja tarjosi tuossa korvatulppia. :---D
Visuaalisiin tehosteisiin yritetään panostaa oikeastaan kaikkien artistien konserteissa niin paljon kuin vain budjetti antaa siihen mahdollisuuksia. Suomen konserttitapahtumissa ei käytännössä nähdä samanlaista teatraalisuutta kuin esim. Lady GaGan kiertueilla on ollut tapana nähdä. Siihen tarvittava tekniikka on nimittäin tosi kallista ja mikä tärkeintä - projisointisuunnittelijat (käytetään myös nimitystä videosuunnittelijat) - eli juuri ne henkilöt, jotka suunnittelevat ja toteuttavat esitysten visuaaliset efektit, ovat kiven alla. Kyseisiä ammattilaisia on erityisesti Suomessa todella vähän ja he ovat myös hyvinkin arvokasta työvoimaa. Esim. Jari Sillanpään kiertueella ei ollut omaa projisointisuunnittelija, toisin kuin Elämä Lapselle -konserteissa on ollut!

Tällaisten suoralähetyskonserttien toteutus on todella monimutkainen (ja hyvin hyvin kallis!) prosessi ja vaatii aitoa osaamista niin teknisesti, luovasti (visuaalisesti) kuin myös johtotasoisesti (ohjauksellisesti). Unohtamatta tietystikään itse täytekakun täytteitä, eli esiintyviä artisteja! ;P Elämä Lapselle -konsertissa kaikki vain näytti toimivan. Työmoraali oli todella korkea; jokaisella näytti olevan oma selkeä paikkaansa produktion työnkulussa, ihan kuin muurahaiskeossa! En mene tässä tämän tarkemmin näihin juttuihin. :D Te, jotka olette kiinnostuneet lukemaan ja näkemään lisää yksityiskohtia, tsekatkaa lopputyöni.
Kameramiehillä on konserteissa, ja erityisesti TV-suoralähetyskonserteissa todella iso merkitys! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Kuten kuvista näkyy, ovat TV-tuotantokamerat hyvin massiivisia. Suoralähetyskonserteissa kameroita on yleensä kymmeniä, jopa satoja. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Konsertissa oli kaksi ns. kraanakameraa, jotka sijaitsivat lavan oikealla sekä vasemamalla puolella, näillä sai upean lintuperspektiivinäkymän, erityisesti TV-katsojille! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Konsertin juontoparina toimivat monitoimimies Janne Kataja sekä Radio Novan Elina Kottonen. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Myös Teemu Selänne tuli piipahtamaan lavalla! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Janne Kataja hurmasi tutulla tyylillään niin konserttiyleisön kuin kotikatsomotkin! @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Olen ollut viihde- ja mediamaailmassa pitkään, minkä vuoksi tunnen itse artisteja myös ystävinä enkä siis puhtaasti vain ns. ammatillisessa mielessä. En ala myöskään mitään kaveriluetteloja Elämä Lapselle -artisteista laatiman. :D Monet lukijoistani, jotka ovat seuranneet blogiani ja elämääni jonkun aikaa, ovat varmasti perillä näistäkin "yksityiskohdista". :DD

Olen huomannut, että näissä alan kuvioissa on valtaisa hyöty siitä, että tuntee ihmisiä laidasta laitaan. Monilla se tuppaa rajoittumaan joko/tai tyylisuuntaan. Eli jos ollaan tekniikan väkeä, tunnetaan vain tekniikan ihmisiä. Tuotannon johto ja myös artistitkin tosin näyttävät tuntevan ihmisiä hyvinkin monipuolisesti. Tämä nyt on ihan ymmärettävää mahdollisten yhteistyökuvioidenkin näkökulmasta.
Kulissien takaa. Ike aka. Isac Elliot sekä Benjamin Peltonen & co. valmistautumassa pian alkavaan suoralähetyskonserttiin. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Ike aka. Isac Elliot, Benjamin Peltonen & co. @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Benjamin Peltonen - Underdogs @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Benjamin Peltonen - Underdogs @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Ike aka. Isac Elliot - Baby I @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Ike aka. Isac Elliot - Baby I @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Ike aka. Isac Elliot - Baby I @ Elämä Lapselle -konsertti, Helsinki.
Oli nyt hieman erilainen "keikkapostaus". :D Mutta esiintyvät artistit ovat nykyään tämäntyyppisissä konserteissa yhä enemmän vain yksi osa sitä koko esitystä, kokonaisuutta. Ne ovat ikäänkuin "upotettuina" itse showhun. Katsokaa postauksen kuvat sekä videot ja huomatkaa miten projisoinneilla on saatu lisää tila-avaruutta esityksiin! Ei sitä yleensä keikoilla tämäntyyppisin juttuihin kiinnitäkkään huomiota, kun aivot ovat narikassa ja katse kiinni itse artisteissa. :D
Alec A-style ft. Ross Lantea @ Elämä Lapselle -konsertti. instagram | kik | snapchat | twitter | vine | pinterest | foursquare | bambuser | skype | keek | linkedin | facebook | tumblr | path | pheed | flipboard @ ALECASTYLE
PS! Robinista on tulossa viikon sisällä oma postaus, jonne tulevat kaikki hänen mielettömät keikkakuvansa! Sitä ennen julkaisen Elämä Lapselle 2014 -videopostauksen. Sieltä löydät konsertin parhaimmat show-videot! Nämä videot löytyvät tosin jo nyt YouTube-kanavaltani. Eli heti hiou hiou hou tsekkaailemaan ja tilaamaan YouTubepäivityksiäni! (:}xX

No comments: