Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

10 November 2010

Paluumatka UK:sta Ruotsiin

Alkuperäinen idea oli että viettäisin Halloweenini Britanniassa, ja olisin muutenkin siellä vähän pidempää. Minun piti kuitenkin palata Suomeen, ja sain ystävältäni bilekutsun Tukholmaan! Halloween oli pelastattu :) Pääsin lähtemään Suomeen siis kätevästi. Olisin toki voinut viettää sen myös UK:ssa mutta silloin minulla olisi superkiire takaisin Suomeen.


Lentopäivä Ruotsiin alkoi jo varhain aamulla, vaikka lentoni lähti vasta 5.55pm! Lähdin Clactonista 9.50am junalla Liverpool Streetille :) Olin siellä hyvissä ajoin, ja kävinkin vielä jossain kaupoissa, jotka olivat ympärillä :) Ostin myös jotain ruokatuliaisia ja Halloween stuffia :] Minulla oli käsilaukun lisäksi, toinen aika painava laukku, joten sen kanssa ei voinut shoppilla missään ydinkeskustassa, etenkin kun kaupunki on pullollaan kiireisiä ihmisiä, olisin jäänyt jumiin niitten laukkujen kanssa ;D

Heathrow Airport, London, UK
Olisin voinut hyvin jättää laukut jonnekkiin säilytykseen, mutta Heathrowin lentokentälle oli matkaa metrolla Lontoon keskustasta 1½ tuntia! Lisäksi oli aina olemassa riski, kuten metron virallisissa tiedotteissakin luki että metrojuna olisi voinut rikkoontua, jolloin lopputulos olisi aika paska=D Ja olen yleensä liikenteessä tosi myöhään, on taipumusta myöhästelyyn! :D En voinut vain ottaa mitään riskiä että missaisin lentoni.


Pienen shoppailun jälkeen, menin paikalliseen kahvilaan, istuin join teetä ja datasin koneella, ja hoidin juttuja :) Lähdin siinä 3pm kohti Heathrowin lentokenttää, joka on rankattu toistuvasti maailman vilkkaammaksi lentokentäksi. Johtuu aika paljon sen takia, koska siellä tehdään tosi paljon välilentoja :) Esim. Suomestahan ei ole Yhdysvaltoihin kovin montaa suoraa reittiä, joten Los Angelesiin lentäessä joutuu välillä lentämään Lontoon kautta.. :)

Heathrowin lentokenttä, terminaali 5 :] Kuva A10 porista, ja näitä oli joku A-E asti ja 1-40 asti XDD
Lentokenttä on siis valtava! Sinne pääse myös junalla 20 minuutissa, juna on tosin paljon kalliimpi :) Minulla ei ollut mitään kiirettä ja maksoin matkastani one-way lippu, £ 4.5. Kentällä on viisi terminaalia, ja niihin oli kolme omaa metroasemaa =D Kertoo jo jotain lentokentän mittasuhteista. Lisäksi jokaisessa terminaalissa oli oma kentän sisäinen juna!!! XD Koska porttejakin oli satoja=DD haha.

Lentokentän turvatarkastuspisteet

Undergroundilla matka oli siis pitkä:D Jouduin vielä vaihtamaan linjaa Holbornilla Centralista Piccadilly linjaan! Noin kymmenen asemaa ennen Heathrowin Terminal 5:sta (joka oli siis oma asemansa) junana kuljettaja ilmoitti että T5 suljettiin ja että sinne ei päässyt sillä hetkellä sinne lainkaan=DDD Ihanaa. Olin ihan paniikissa että mitä nyt teen :D Kuljettaja yritti lohduttaa et jollain asemalla olisi ollut korvaavia busseja suoraan T5:een..

Check-In
Hihi, mun välipalat ennen koneen nousua :p Ostin yhden Cosmon, kentällä ei varmaankaan olisi saanut nauttia alkoholijuomia ;D haha!
Noh sitten kun alettiin lähestymään kenttäaluetta, niin kuljettaja ilmoitti iloisesti että hyviä uutisia kaikille Terminal 5 menijöille, että asema on jälleen käytössä=DDD haha!


Tällaista:D Juuri tuon takia en ottanu riskiä että lähtisin shoppailemaan, ja juna hajoaisi matkalla enkä sen takia ehtisi koneeseen. Isoissa kaupungeissa se on normaalia että kulkuneuvot hajoilevat, eikä se ole mikään ihme, päinvastoin, se on enemmänkin sääntö kuin poikkeus :]


Kentällä oli vielä kivasti aikaa, vein isomman laukkuni baggage Check-In:iin, jolloin se lähetettiin (tarkastusten) jälkeen koneen ruumaan. Seuraavaksi olikin turvatarkastus, mutta istuin hetken ennen sitä penkille ja söin välipalan ja hengähdin:D Turvatarkastus meni tosi nopeasti ja sujuvasti, en joutunut ottamaan edes kenkiä pois tällä kertaa :DD haha!


hehe onnistuin nappamaan kuvan koneen lentäjästä :p @ British Airways Airbus 319

Turvatarkastusten jälkeen odotin että infotauluihin olisi ilmestynyt tieto että portille olisi saanut mennä.. lähdinkin sitten mestästämään E-portin junaa:D ja siinäkin meni sellainen reilu 20 min. ainakin ennen kuin olin koneen lähtöportissa! :D Haha, aikamoista... koska lentokoneyhtiöt helpottavat ihmisten matkustelua lentokoneissa.. se on oikeasti aikaa- ja hermojavievä operaatioa! Ja nämä terroristipelot eivät helpota tuota tuskaa yhtään.

Lontoo ilmakuvasta ilta-aikaan, tärähtäneet kuvat :f
Jeii lentoni oli siis Tukholmaan Arlandan lentokentälle, ja matka-aika oli 2½ tuntia! Lentoyhtiönä British Airways ja konetyyppi Airbus 319, joka on hiukan kevennetty versio normaalista yleisesti käytössä olevasta 320:sta :]

Koneen runko oli 3 + 3 istuttava :) Minun vieressäni ei istunut ketään! aww:D

hmm tarjoilut!

Aivan mahtava lentoyhtiö! Tykkäsin! Melkein yhtä hyvä kuin AirFrance :) BA:lla oli normaalit tarjoilut, välipala, juomia, myös alkoholijuomat, joita sai aina pyytämällä lisää, maksutta.

Arlanda! Ruotsissa oli jo pimeätä ja koneen ikkunasta oli vaikeaa ottaa kuvia :S
Saavuin Tukholmaan hiukan aikataulusta myöhässä, ja ystäväni olivatkin jo minua vastassa :) Hyiii Tukholmassa sai taas kokea että palasi takaisin pohjoiseen=D oli kylmää verrattunaa Lontoon ja UK:n ilmastoon, siellä missä olin!


Arlandan kenttä oli ihan tyhjä XDDD haha uskomatonta :D ei ketään! Eikä kello ollut kuin jotain 19 :D


Nojep, olin siis kaksi yötä Ruotsissa, ja minulla oli jo etukäteen varattuna lippu Silja Linelle! Laivana oli Silja Europa :D awww rakastan kyseistä laivaa! Tulee niin paljon muistoja lapsuudesta :) Kyseinen laivahan liikennöi normaalisti Turusta Tukholmaan, mutta nyt se oli jostain syystä menossa Tukholmasta Helsinkiin.. :]


Ostin laivan Tax Freestä jotain pientä;DD hehe
Kävimme piipahtamssa tukholmalaisessa karaokebaarissa ;D haha

Jännä matka :) Aivan upea! Harmi että lähdin hiukan aikaisemmin, mutta olinhan minä sentään yli viikon silti :) Tähtäsin kylläkin vähintään kahteen.. :D mutta joo, ensi kerralla:) menen muutaman viikon päästä taas Eurooppaan, siitä sitten lisää seuraavissa postauksissani.
Kista Galleria, Stockholm, Sweden
Taco välipala ;D
Ihmiset olivat niin UK:ssa kuin Ruotsissakin jälleen tosi kivoja ja mukavia! Ihmettelen vieläkin miksi asun vieläkin Suomessa? En viihdyy täällä ollenkaan, ja heti kun palasin takaisin minulle iski pienenmuotoinen masennus. Ei minua pidättelee täällä mikään :) Suurin osa "kavereistani" puhuu minusta paskaa, eli en voi edes oikeastaan luottaa kovin moneen. Hauskinta on, että suurin osa näistä hyväksikäyttäjistä luule etten ole perillä missä mennään :DD haha, olette niin väärässä:D Miettikää esimerkiksi sitä miksi en ole ollut moniin teistä omasta tahdostani missään yhteydessä. Onhan minulla perhe kuitenkin täällä, mutta äitiä ja broideja voi tulla moikkaamaan koska vain myös ulkomailta :) Ensi vuonna on kuitenkin luvassa pysyviä muutoksia.

<3
Löydätte btw Youtubestani kaikki tähän asti lisätyt videot UK:sta, Ruotsista ja US:sta!


XX

1 comment:

Anonymous said...

Löysin tän blogin ihan randomisti ja ihanii noi UK postaukset kun oon pian itse muuttamassa sinne päin niin tuli ihana fiilis! Kiitos!:)