Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

25 February 2011

Stara-sivusto @ RIKOS

Stara -niminen viihdesivusto teki tänään tekijäoikeusrikkomuksen, ottamalla blogistani kuvamteriaalia, joka kuuluu minulle.

He ottivat ilman lupaa kysymättä kuvaamani kuvan Johanna Tukiaisesta. Aluksi he eivät edes ilmoittaneet uutisessa mitään lähdeviitettä blogiini. Meilini jälkeen he laajensivat screenshotin blogistani niin, että siinä näkyy blogini logo. Mutta viesteihini he eivät vastaa.

Varsinaisessa tekstissä ei kuitenka mainita blogini nimeä eikä kuvan ottajan nimeä. Päivittelyn jälkeen he syyllistyivät toiseenkin rikkomukseen, nyt siellä näkyy kaksi kuvaa, jotka on kopioitu blogistani, toisen kuvan kuvasi ystäväni, johon olen tarvittaessa myöhemmin yhteydessä.

Klo 22.40: Nyt, monen päivittelyn jälkeen he kirjoittivat blogini nimen myös itse tekstiin. Tämä ei vaitettavasti riitä, kyllä he viimeistään virkavallan soittoon vastaavat. Staran tomittaja, joka teit tuon "uutisen" minun uutisestani, olen ottanut jokaisesta editointivaiheesta kopiot PDF:lle.

Staran päätoimittaja/ vastaava päätoimittaja vastaisitko viesteihini heti. Jos asia ei selviä, vien asian maanantaina eteenpäin. Jos päätoimittajalle on epäselvää mikä meni vikaan lue kooste "Tekijänoikeudet ja kuvat www:ssä -artikkeli".

Stara on tietojeni mukaan toiminnut aikaisemminkin tällä tavoin. Esimerkki lukijoille: Ei YLE tai muu media voi käyttää esimerkiksi MTV3-kuvaajan materiaalia omissa uutisaiheissaan sellaisenaan, ilman että MTV3 on antanut siihen luvan ja asiasta on erikseen sovittu. Tämä on todella törkeätä ja kaiken lisäksi laitonta.

Asia on saatu sovittua Staran vastaavan päätoimittajan kanssa.

XX

No comments: