Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

28 April 2012

Cannes, France

Ranskan Rivieralla liikkuminen on helppoa niin autolla kuin junalla! Kaikki tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat mestat sijaitsevat suoraan rantaviivalla.


Nicesta Cannesiin ja Monacoon pääse hetkessä junalla! Myös Marseille ja muut isommat kaupungit ovat vain vähän matkan päässä. Italiaankin pääse TER-junalla.

Cannes, France @ Gare de Cannes
Yhdellä lähijunalla pääse kolmeen eri maahan! ;p Ranskan kansalaisena ja asukkaana junien lippuhinnat olivat naurettavia! Nice-Monaco junamatka maksoi yliopistoni opiskelijakortilla huikeat 1,80 € xDD
Cannes, France
Idea lähteä Cannesiin, Euroopan Hollywoodiin oli ystäväni, joka on alun perin kotoisin sieltä. Hän halusi esitellä kotikontujaan! Sieltä on btw kotoisin myös yksi ruotsalaisista ystävistäni.


Jännä juttu :) Koska paikkana Cannes on pieni. Siellä järjestetään lähinnä gaala-iltoja ja muita tärkeitä tilaisuuksia, jonne saapuu vieraita juurikin Hollywoodista.

Cannes, France @ Palais des Festivals et des Congrès
Cannes, France @ Palais des Festivals et des Congrès

Saavuttuani Cannesiin, päivä oli sateinen ;e En saanut kovin hyvin kuvia, mutta hyvää mieltä ja uusia kokemuksia sitäkin enemmän =)

Lokki | Seagull
Lokki | Seagull . Lokki tuli poseeramaan noin 10 cm päähän kamerasta ;>
Kuten kuvat kertoo, kaupunki on erittäin tyypillinen Ranskan Rivieran kaupunki; pitkät rantaviivat, kauniit maisemat, vuoria, jossa runsaasti asutusta ja historiallisia rakennuksia.

Cannes, France @ Musée de la Castre . Yksi alueen nähtävyyksistä - Linnoitus ja kappeli
Cannes, France @ Musée de la Castre . Linnoituksen sisäpihalla sijaitseva patsas, jolle kappeli on pyhitetty

Söpö ja idyylinen pikkukaupunki :p Vanhakaupungin (La Suquet) puoli on sokkeloinen ja siellä saa kiipeillä just sen takia kun kaupunki sijaitsee osittain kukkuloilla.

Cannes, France
Lounasta :] Meitsi otti munakasta espanjalaisittain, kaveri dikkasi enemmän tartarista (raaka liha)
Cannes, France . Tyypillinen vanhankaupungin katu, jollaisia löytyy mm. Tukholmasta ja Porvoosta


Gare de Cannes eli rautatieasema on poikkeuksellisen valtava verrattuna kaupungin kokoon =P Jännän näköinen rakennus! Muistuttaa 1970-luvun kokeilevaa arkkitehtuuria.

Cannes, France @ Gare de Cannes
Kaupungin sydän on Palais des Festivals et des Congrès, joka sijaitsee ydinkeskustassa erittäin keskeisellä paikalla suoraan merenrannalla.

Cannes, France @ Palais des Festivals et des Congrès
Itse rakennus on myös näyttävän näköinen. Rakennus ajaa saman asian kuin Hollywoodin Kodak Theater, jossa pidetään mm. jokavuotiset Oscar-Gaalat.


Palais des Festivals'ssa järjestetään monet Euroopan ja maailmankin tärkeimmät gaalat kuten Festival de Cannes ja NRJ Music-Awards. Siellä on pidetty myös kahdet Euroviisut.

Cannes, France
Promenade de la Croisette on 2 km pituinen boulevardi, joka sijaitsee Cannesin rantaviivalla. Sieltä löytyy kaikille jotakin; makeita ravintoloita, kahviloita ja kauppojaPalais des Festivals et des Congrès sijaitsee myös tällä kadulla.

Cannes, France @ Promenade de la Croisette
Cannes, France
Ihanan täydellinen paikka seurusteluille - erityisesti hyvässä seurassa. :]

XOXO

3 comments:

Anonymous said...

AWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW oot yli söpö :))) Oli pakko kommaa!

Ville said...

Toi alin kuva varsinkin on älyttömän hieno :) Magee postaus muutenkin.
Miten muuten kävi siinä lahjojen jaossa, mistä puhuit silloin 2-vuotis postauksessa?

Alec A-style said...

Kiitos molemmille! :)

Kävi silleen, että kommentteja on tullut paljon, ja päätin että jatkan kommentointiaikaa toukokuuhun asti! Siitä lisää seuraavissa postauksissa :) Otan kaikes rauhassa kaks onnekkainta, ja ilmoitan postauksessa nimet & lahjat

XX