Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

26 April 2012

★ NICE | NIZZA ★

Nizzalainen ystäväni kutsui minut suoraan Ranskan Rivieran sydämeen - Niceen.
Mietin asiaa hetkeen, ja olinkin jo bookkamassa TGV-junalippuja!Olin tuohon aikaan menossa Pariisiin, jossa minulla on entuudestaan kavereita, mutta Ranskan Riviera oli yhä tuntematonta aluetta - vaikka piipahdimmekin Annikan kanssa joulukuussa 2011 Marseillessa, joka on Välimeren virallinen pääkaupunki.

Nice, France
Siitä ei kuitenkaan jäänyt kunnollista kokemusta koska minulla ei ole Marseillessa tuttuja. Sen sijaan Pariisissa olen käynyt monta kertaa.

Nice, France
Nice, France
Valintani osui aivan nappiin, sillä pääsin näkemään upean Nicen eli Nizzan lisäksi Cannesin ja Monacon. Nice muistuttaa btw hyvin paljon Kalifornian rannikkoja!
Arkkitehtuuri on tosin vain "hieman" erilainen ;p


Nice, France
Nice, France
Ranskan Rivieraa pidetään "Euroopan Kaliforniana", sillä mm. Cannes on virallisesti "Euroopan Hollywood", koska siellä järjestetään pitkälti samaa settiä kuin mm. Hollywoodin Oscar- ja Grammy-gaalat.


Matka junalla oli pitkä, koska Grenoblesta suoria junayhteyksiä Etelään ei ole, toisin kuin Pariisiin. Jouduin vaihtamaan junaa kaksi kertaa, ennen kuin olin Nicessa! Silmukohta niin meno- kuin paluumatkallakin on Marseillen St. Charles rautatieasema.


Ilman vaihtoja ja odotteluja olisin Nicessa 90 minuutissa. Mutta koska osa junista oli tavallisia TER-junia.. vaihtoajat.. myöhästelyt yms... matka-aika oli todella pitkä!
Lähdin Grenoblesta aamulla 8-9 aikaan ja saavuin Nice Villeen 18-19 tienoilla.


Nice Ville, France. Monet Ranskan rautatieasemista on rakennettu tolleen holvityyliin :p
Nice Ville, France
Menomatkallani juna myöhästyi sen verran, etten ehtinyt Marseillessa Nicen junaan.
Noh, SNCF upea asiakaspalvelu järjesti minulle ilman suurempaa paskanjauhantaa uuden lipun, joka sattui kaiken lisäksi 
olemaan TGV:n 1.lk lippu <; hihi!

Näkymiä junan ikkunasta lähestyessäni Etelä-Ranskaa. Kuvassa joku ihana ydinvoimala <3
Ranskassa on paljon teollisuutta, se onkin talousmahti heti Saksan jälkeen.
Ranskan rautatiet eli SNCF:n asiakaspalvelu on todella ensiluokkaista! He eivät jätä asiakkaitaan pulaan ja järjestävät aina jonkinlaisen vaihtoehtokuljetuksen keinolla millä hyvänsä lisäkuluitta. Sen lisäksi he saattavat korvata myös joitain muita ylimääräisiä kuluja.

TGV:n ikkunasta. Huomaa maisemista että on siirrytty Etelä-Ranskaan.
SNCF oli eräänäkin päivänä peruuttanut kokonaisen TGV-junavuoron Italian Milanosta Pariisiin (joka ei oo muuten mikään pikkujuttu, koska vaunupareja on yleensä vähintään 20kpl eli kyseessä oli ~1000 matkustajasta).
Nice, France. Kuvasta näkee miten Ranskan Rivieralla yleensä rakennetaan
Nice, France. Kaupungissa voi toki tehdä myös luxury-ostoksia
Nice, France. Häagen Dasz <3 Ahhhh
Yhtiö järjesti kaiken kuitenkin niin, että olin loppujen lopuksi vain tunnin myöhässä.
Jouduin sen sijaan matkustamaan junan lisäksi dösällä ja taksilla! :D


Nice, France. Virgin Store! Ranskan Virgin tykkää pitää puljujaan näyttävissä rakennuksissa
 Perinteisempää nizzalaista arkkitehtuuria

Kannattaa siis osata varautua tällaisiin. Peruutuksia tulee yllättävänkin paljon, eikä siitä kannata tehdä mitään suurempaa numeroa ;> Ottaa vaikka sitten hotlan ja harrastaa hyvää seksiä lento/junayhtiön piikkiin ;D haha jk.

Oikea kuva: Sää oli ihan K. Helsingissä oli samoihin aikoihin -20C! Vasen kuva: Iltapala <;

Kannatti myöhästyä :---D Tai siis en minä myöhästynyt, vaan juna. Ranskassa junat ovat aina myöhässä, ja se onkin Ranskan junien vitsaus, vaikka itse junakalusto on maailman parasta! Olin lopulta Nicessa vain 30 min aikataulustaan myöhässä.

Nice, France
Nice, France
Nice, France
Nice, France
Paikkana Nice on kaunis. Pitkät rantaviivat, rantaboulevardi ja vuoristoinen maisema. Alueella asutaan Alppityyliin, eli vuoristoillekin rakennetaan ja siellä asutaan.
Monacon rakentamistyyli on erinomainen esimerkki tästä!Saavuttuani Niceen minulle tuli eräänlainen kaipuu Kaliforniaan, koska alueen maisemat ovat erittäin samannäköiset (: Grenoblen Alppimaisemat ja Pariisin satumainen-kaupunkimiljöö ovat täysin erilaisia paikkoja. Ranskan Riviera onkin Ranskan ns. kolmas ulottuvuus, ja erittäin suosittu turistikohde.
Nice, France
Nice, France
Kyseessä oli ensimmäinen vierailuni Nicessa. Chillasin ja vietin vapaa-aikaa, en niinkään shoppailut, vaikka kävinkin katsastamassa mm. kaupungin tavarataloja - Nicetoile ja Galeries Lafayette.
Nice, France @ Nicetoile
Nice, France @ Nicetoile
Nice, France @ Galeries Lafayette
Nice, France @ Galeries Lafayette
Kadunvalaistus on hoidettu joka puolella kaupunkia todella kauniisti näyttävin efektein.

Nice, France
Myös hopeiset ja sädehtivät joulukuuset pistivät silmään! Kuuset etc. joulustuffi siivottiin kaupungista vasta joskus helmikuussa, eli pari kuukkautta sitten.

Nice, France
Nice, France
Nice, France
Nice, France
Kaupunki on historiallinen - rakennukset ja patsaat... Välimeren ilmasto - palmut, lämmin ilma, kauniit auringonlaskut, meri ja hiekkarannat... 

Nice, France
Nice, France
Nice, France
Unohtamatta tietenkään 2000-luvun modernia visuaalista koristelua, kuten ulkovalaistuksia, patsaita/taideteoksia ja urbaaneja sporia. Erittäin upea yhdistelmä! Tällaista onnistunutta "paketointia" samassa kaupungissa löytyy harvakseltaan.

Nice, France
Nice, France. Sporakalusto on aika samannäköistä kuin Pariisissa, Marseillessa, Milanossa, Grenoblessa...
Nice, France
Erityisesti turistit rakastavat aurinkolomakohteita - pitkiä rantaviivoja, merta ja hiekkarantoja. Itse en harrasta auringonottoja, eikä minulla ole aikaa tai halua makoilla hikisessä säässä rannalla vanhentamassa ihoani =) lol


Itse asiassa ollessani pari viikkoa sitten PR-matkalla Pärnussa keskustelin edellä mainitusta aiheesta erään henkilön kanssa. Pohdittiin juuri sitä, että paikalliset jotka asuvat ns. lomakohteissa, jossa on hiekkarantoja, merta ja vaikka mitä - eivät itse juurikan käy ottamassa aurinkoa. Se on enemmän sellainen turistijuttu.

Nizzalaista talvivisualisointia

Tottakai paikallisetkin käyvät silloin tällöin parilla "ottamassa rannalla aurinkoa" varjojen alla ;D;D;D Esimerkiksi Jenkeissä jengi tykkää uida enemmän omissa uima-altaissa. Siellä uima-altaan omistaminen on vähintäänkin perusjuttu. Saman huomasin Ranskan Rivierallakin; ihmisillä oli takapihalla jonkinlainen uima-allas.

Nice, France. Ranskassa ei voi välttyä missään poliiseista tai armeijan erikoisjoukoista
Nice, France. Viinipullo juotu. Päiväunet on ansaittu! @ Gare de Nice Ville
Kuten muualla Ranskassa myös Nicessa kannattaa puhua ranskaa jos vain osaa. Englannilla pärjää, mutta kun avaa suun ranskaksi saa taatusti huomattavasti paljon parempaa palvelua ja sympatiaa.
Nice, France
Nice, France
Ranskan postaukset lähestyvät loppua... :> jatkoa luvassa: Monaco, Cannes & ? :>
Nice, France. Modernimpaa Ranskaa
Postaustyyli muuttuu kesäkuuhun menneessä kuten totesin sen TWO YEARS ★-postauksessani. Muutokseen kuuluu myös koko blogiulkoasun eli layoutin uudistaminen. Oon ihan innoissani! Pääsen suunnittelemaan ja toteuttamaan kyseisen projektin täysin itsenäisesti alusta loppuun. :>

Nice, France. Monessa Euroopan kaupungissa maailmanpyörä on suoraan ydinkeskustassa!
Nice, France
Koulukiireet ovat tähän aikaan vuodesta pahimmat mahdolliset :R tämä vaikuttaa suoraan postausten kirjoittamiseen ja julkaisemiseen. Blogiuudistukset näkevät päivänvalonsa about touko-kesäkuussa USA2011-postausten myötä!


Mutta, no hätä :) Koulukiireet alkavat hellitä parin viikon päästä, joten pääsen taas pian kirjoittelemaan normaalin tapaan. P.S. Olen ajatellut hankkia tabletin! Mulla ei vaan ole mitään hajua varteenotettavasta kilpailijasta iPadille. :X Onkohan toi Galaxy Tab hyvä.. hinta ei ainakaan ole paha...
X

4 comments:

Anonymous said...

hihiii mä voin ihan kuvitella sut harrastamassa sitä hyvää seksiä jossain luxus hotellihuoneessa ja junat vaa meneee ohi :D joooo

Alec A-style said...

;D;;;

Anonymous said...

oot oikeesti tosi söpö :) mistä tuo pusero mikä sulla on usein on ostettu? (esim. siis alimmassa kuvassa näkyvä) Seurusteletko?

Alec A-style said...

Kiitän! Yup se on mun lempi neule, se on tilattu Tanskasta :) En oo millään halunnut luopua siitä, se on just makee! Himassa sitä on kivaa käyttää välillä aamutakkina :p

En seurustele. Vapaata riistaa just tällä hetkellä

XX