Latest News


Haku

February 20, 2013

┼ LOS ANGELES

Los Angeles. Niin rakas ja niin etäinen. Kaupunki sijaitsee toisella puolella maapalloa Helsingistä katsottuna. Aikaero Suomeen on 10h. Matkoihin menee välilaskujen kanssa noin 18-24 tuntia, käytännössä vuorokauden matka! Pitkä lento palkitaan, sillä LA:ssa minua on yleensä aina joku vastassa. Se on ihana tunne, kun tietää että joku on odottamassa. Suomessa minua ei yleensä ole kukaan itse kentällä vastassa, joten ymmärrettävästikin paluu Helsinkiin on joka kerta yhtä ankeata, vaikka Suomi ihan kiva onkin.
Taustalla näkyy CNN päärakennus ja Los Angeles Downtown. Los Angeles, California @ Hollywood 
Näkymät Runyoun Canyon'sta. Los Angeles, California @ Hollywood Hills
Los Angeles, California @ Runyoun Canyon, Hollywood Hills
Helipad! Näitä käytetään aktiivisesti myös LA:ssa. Los Angeles, California @ Hollywood Hills
Taustalla The Capitol Records. Los Angeles, Calfornia @ Hollywood
Los Angeles, California @ Hollywood
Öinen Los Angeles katsottuna Hollywood Hills'lta @ Los Angeles, California
Los Angeles, California @ Hollywood
Los Angeles, California @ Hollywood
Los Angeles, California
Taustalla First National Bank. Los Angeles, California @ Hollywood
Los Angelesissa on taikaa, sitä on vaikea selittää. Olen hehkuttanut sitä jo montaa kertaa aiemminkin. Meillä jokaisella on jokin sellainen paikka, jota rakastaa. Tunnen kaupungista ihmisiä joiden kanssa on mukavaa viettää vapaa-aikaa ja suunnitella kaikenlaista viihteeseen ja muotiin liittyvää. Ihmiset ovat aina se ydinkohta. Ihmiset luovat sen fiiliksen, ilmapiirin ja kaiken muunkin joka vaikuttaa suoraan mielialoihin. Elämänmyönteisyys ja yleinen positiivisuus on Los Angelesissa jokaisen perusjuttu. LA:n kaduilla on vaikea olla hymyilemättä! :) 

Arkeni Yhdysvalloissa menee paikallisten tai muualta tulleiden amerikkalaisten kanssa. En voisi koskaan kuvitella lähteväni jonnekkin Kanarialle tai vastaavaan turistihelvettiin, kuten Turkkiin tai Thaimaahaan. Vihaan turisteja ja turistipaikkoja. Sen sijaan matkustan mielelläni minulle entuudestaan tuntemattomiin paikkoihin niin työ- ja opiskeluasioissa kuin ihan huviksenkin! Minulla on taipumusta tutustua uusiin ihmisiin. Osaan myös aistia tietyt ihmistyypit, joten en juuri koskaan eksy mm. pyrkyreiden, onnennokijoiden, tyhjänpanttaajien sun muiden hyväksikäyttäjien seuraan. Myös LA:sta löytyy edellämainittuja ihmisiä!

Los Angeles ei mielestäni ole turistikohde ainakaan Eurooppalaisesta näkökulmasta. Se on kaukana, lennot kalliita ja myös Kalifornian arki syö rahaa. Samalla rahamäärällä saa huomattavasti leveämmän lomamatkan. Tyyliin viikon Loma Losiin maksaa saman verran kuin kaksi kuukautta lomaa jossain Turkissa tai Thaimaassa. Suurin osa LA:n turisteista on Japanista ja muista USA:n osavaltioista. Turistit hengaavat yleensä Hollywood Boulevardilla ja muutamalla muulla turistipaikalla.

Suosin yleensä vaihtolentoja kun lennän Losiin, sillä Los Angeles International - LAX - on hirveä lentokenttä. Erityisesti Homeland Security'ssa joutuu odottamaan jopa tunteja ennen kuin pääse noutamaan laukkujaan. Lentokenttää kuitenkin uudistetaan, koska se haluaa kuulemma päästä eroon huonosta maineestaan. Tämän vuoksi on helpomaa lentää Yhdysvalloissa ensiksi esim. Atlantaan, selvittää maahantuloshitit siellä, ja jatkaa lentoa Losiin normaalina Domestic- eli maansisäisellälennolla! ;) Olen ollut kymmennissä osavaltioissa ja kaupungeissa eikä yksikään paikka pärjää Yhdysvalloissa Los Angelesille ja Kalifornialle! Ei edes New York, vaikka se on paikkana ihan jees.

X

No comments: