Latest News


Haku

November 3, 2011

PARIS 2011

Yksi upeimmista paikoista maan päällä. :) Olen ollut täällä nyt lähes kaksi viikkoa, enkä haluaisi palata takaisin Ranskan Alpeille.


Kävin ensimmäisen kerran Pariisissa viime vuonna, mutta en ehtinyt olemaan montaa tuntia keskustassa. Olin silloin palaamassa Los Angelesista Suomeen, ja välilasku oli CDG:ssa.

Eiffel Tower
Nyt on Pariisin taikakin koettu:) Aivan upeata! Kaikki nämä loisteliaat rakennukset, tyylikkäät ihmiset, vaatekaupat... ahh....<3


Milan ja Paris ovat taatusti jatkossakin mun tulevia kohteita, jonne matkustan säännöllisesti Hollywoodia unohtamatta, tietystikään.

Paris, France @ Taustalla modernimpi Riemukaari.
Ystäväni näyttivät minulle Pariisissa monet kivat shoppailumestat ja myös mm. Riemukaaren ja Eiffelin tornin yms. kivaa. Yleensä minua ei nuo ns. turistikohteet kiinnosta, mutta Eiffelin torni on makea, etenkin yöllä :)

Arc de Triomphe, suomeksi Riemukaari.

Kiivetiin ihan tuonne ylös katolle, ja rakennuksessa ei ole hissiä ;D
Riemukaareen on normaalisti sisäänpääsymaksu (12e?), mutta minulle pääsy oli ilmainen, koska olen Ranskan kansalainen.

Kierreportaat Riemukaareen XD @ Kuva ylimmältä kerroksesta.
;D Sama mut kuvattuna alhaalta ylös XD P.S. tos tuli oikeasti hiki kun noita pitkin kiipesi ;DD
Riemukaaresta pääsin taas näkemään kunnolla ja korkealta tärkeimmän osan Pariisia! Eiffelin tornikin näytti pieneltä muun Pariisin seassa. XD

Riemukaareja on rakennettu ympäri maailman. Yleensä jonkun sodan voiton merkiksi. Pariisissa niitä on neljä. Tämä oli niistä kuuluisin, jonka Napoleon Bonaparte rakennutti. Riemukaareja on myös Pietarissa, Moskovassa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa!
Arc de Triomphe'een on painettu seinään kaikkien Napoleonin sodassa kaatuneiden sotilaiden nimet.

Pariisissa ja Ranskassa kannatta opetella puhumaan, tai ainakin ymmärtämään ranskaa. Pääse nauttimaan enemmän :)

:)(:
<3
Pariisin kadut menee ihan ihmeellisesti, koska ranskalaiset rakastaa sellasii ympyrän muotoisia risteyksiä (vrt. Helsingissä viiskulma).


Eiffel Tower päiväsaikaan :)
Riemukaaresta menee 12-teinen risteys XDDD Siitä sitten navigoimaan minne pitäis mennä ;DD Se tuottaa ongelmia myös paikallisille.


Yksi tieristeys 11:sta ;DDD haha. Pariisin mittasuhteet ovat valtavia.
Pariisi on aika kallis kaupunki, ruoka yms. on tosi kalliita. Viinit ovat halpoja. Halvin viini lähtee eurolla ja jo muutamalla eurolla saa hyvän viinipullon.


Pariisin metro on valtava, ja on tietääkseni maailman toiseksi vanhin (avattu v. 1900) Lontoon metron jälkeen. 


Osassa metroasemistaa löytyy laituriovet :) Junia on monenlaisia, osa tosi vanhoja, osa moderneja! Eräällä linjalla kulkee täysin automatisoitu metro ilman kuskia :) Tos yläkuvassa koditon invalidi meni puomeista pummilla sisään.. eikä kukaan välittänyt... Pariisissa on hirveästi kodittomia ja kerjäläisiä!


Metro on kätevä ja alun jälkeen se menee aika jouhevasti! Kertalippu on 1,70e ja jos matkustaa päivässä paljon kandee ostaa päiväkortin! Metroasemat ja junat ovat kyllä tosi likaisia XDDDDD haha 


Vanhimmat metroasemat ovat tosi koristeellisia ja nättejä. Vähän samaa kuin Moskovan ja Pietarin metroissakin, mutta siellä niistä suurin osa on erittäin koristeellisia. Täällä vain osa.

@ Pariisin metro
Graffitteja on Ranskassa ihan kaikkialla, myös metrotunneleissa :p
En ehdi kauheasti kirjoitella (koko ajan on kiire, ahh tätä elämää!), katsokaa kuvia :)Twitterissä ja Facebookin sivuilla näkee enemmän kaikkea kivaa melko LIVENÄ. Postaan blogiini enemmän tavaraa, etenkin kuvien ja/tai videoiden muodossa :)


Olen ehtinyt tutustua yöelämäänkin yms! ;D Aivan mahtavaa, oon tosi iloinen että minulla on hyviä ystäviä!

Ahh näitä veistoksia, joita on joka puolella.
Ranskalainen elämäntapa ja ajattelumaailma on ihan toista luokkaa kuin Suomessa, monille täällä asuminen tuottaisi varmasti suuria vaikeuksia ja ns. kulttuurishokin. Kuten minulle ensimmäisen kuukauden aikana Grenoblessa.


Satuimme Arc de Triomphe'een, jolloin siellä oli jonkinlainen toisen maailmansotaan liittyvä juhlasydeemi.
Jos olisin päässyt asumaan ja opiskelemaan suoraan Pariisiin, enkä Grenobleen, olisin luultavasti ollut koko ajan iloinen :)

Turvatoimet olivat tosi tiukat! Kaikkialla oli poliiseja, teitä oli osittain suljettu ja paikalla oli myös sotilaita. Ranskassa armeijan joukkoja on muutenkin, etenkin asemilla ja kentillä. Pelottavia tyyppejä, ne kulkee aina partioissa ja niillä on kainaloissaan automaattiaseet :--D
Sillä täällä Pariisissa on enemmän kaikkea ja mun kaveritkin asuu enimmäkseen täällä.


Grenoble on liian pikkukyläkaupunki, vaikka siellä on alueellaan noin puoli miljoona asukasta.
Ainoa mistä tykkään Grenoblessa ovat ne vuoret eli Alpit! :) Se on uskomaton näky, kun koko kaupunkia ympäröivät satumaiset vuoret...


Grenoble on myös tosi kaukana täältä. 320km/h TGV-luotijunalla kestää ilman välipysähdyksiä 3h 7min! eli hmm noin 900km päässä on Grenoble? XD LOL! Ainoa pysähdyspaikka Pariisin jälkeen on Lyon, joka on toiseksi suurin kaupunki, ja on ihan Grenoblen vieressä.

Palaan pitkän loman jälkeen huomenna takaisin Alpeille :) Ei ole kyllä yhtään ikävää sinne ;D haha.. mutta velvollisuudet kutsuu, ja junani lähtee 19:43h Gare de Lyon'lta.


Nyt tsillaaaaa vielä kun voi ja huomee pakko herää aikaisin joskus 10am... 

XO

2 comments:

Anonymous said...

Is dat your boyofriend? ;)

Anonymous said...

söpöt :)