Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

20 November 2011

Paris is Magic

Taikaa! Pariisi kuuluu mun suosikkipaikkoihin. Se vain on niin omaperäinen, ja minulla on siellä ystäviä!

Olen tosi valikoiva ihminen, joten kohteetkin valikoituvat mieltymyksieni mukaan. Pariisi vain on upea :) PS: tämä postaus ei ole Pariisin esittelypostaus. Kirjoitan blogiini juttuja vain omasta näkökulmasta ja yleisesti elämästäni.

Vain osa postauksen kuvista on minun ottamiani. Ollessamme kaupungilla "kuvaaja" räpsäili muitakin kuvia kuin minusta ja kaveristani :) Varsinanen Pariisi-postaus, löytyy täältä. Sekään ei ole mikään esittelypostaus, sieltä löytyy kuvia, joita ehdin ja jaksoin räpsiä. :) Blogini kuvat ovat lähes aina minun ottamiani, tässä postauksessa se on poikkeus! Siksi monen kuvien kuvakulma ja rajaus on aika huono, minun kuvissani ei sitä ongelmaa ole.


Anyway! Itse aiheeseen ;) : Pietari muistuttaa jollain lailla Pariisia, mutta Pietari kätkee itseensä Pariisin tapaan Venäjän historian. Kulttuurillisestikin se on aivan erilainen kuin Ranskan Pariisi. Onhan kyse Venäjästä :)

Pariisissa aistii kaiken tuon historian ja 1700-luvun vallankumoukset mm. kaupungin arkkitehtuurista :)

Ei näitä asioita voi kauheasti sanoin kuvata. Kuvat kertokoon kaiken :) Paras tapa tutustua Pariisiin, on opiskella hiukan ranskaa ja matkustaa paikan päälle! ;D


Pariisi kuulu yhteen maailman suosituimpiin matkailukohteisiin (enkä ihmettele yhtään), ja se on myös yksi maailman ns. pääkaupungeista, niin muodin kuin kulttuurinkin osalta, ja tietysti myös poliittisesti. Onhan kysen entisen valtaimperiumin pääkaupungista!


Pariisin mahtipontiset rakennukset ovat ällistyttäviä. Osa metroasemista ovat vain niin upeita! Ei niistä voisi uskoa että kyseessä on metroasema, vaan joku museo. :)


Metroaseman sisäänkäynti
Aivan mahtava shoppailukaupunki! Kauppoja vieri vierin, katuja ja bulevardeja varmaan tuhansia! Menee vuosi että ehtii kaiken käydä läpi :DD Kauppakeskuksiakin joka paikassa! Hukuin ekalla kerralla täysin kauppoihin XDD


Minulle tärkeän osan Pariisista muodostaa kaverit ja ystävät jotka siellä asuvat. Kaikki se seura ja yhteiset chillaushetket, ei niitä voi korvata millään :)


Pariisin metro avattiin btw Lontoon metron jälkeen, sen jälkeen vuorossa taisi olla Moskovan ja Pietarin metrot. Ne ovat kaikissa edellä mainituissa kaupungeissa tosi koristeellisia, etenkin Venäjän metrot, joissa on valtavat kristallikruunut ja muuta taidetta.


Aika oli vähän erilainen silloin, nykyaikaisemmat metrot ovat kyllä Pariisissa ja Venäjälläkin pelkistettyjä. Musta metrot on yks tärkeä asia kaupungeissa. Kiinnitän niihin aina huomiota. Oikeassa suurkaupungissa on aina jonkinlainen metro. Pienimmissä on vain sporat, kuten Grenoblessa, jossa asuu noin 0,5 miljoona ihmistä.


Kun metroilla liikkuu paikasta toiseen, metroasemiin kiinnittää väkisinkin huomiota. Itse Pariisin maanalaiset metroasemat ovat kamalia XDD Virtsanhajua ja graffitteja joka paikassa!

Metrot rakennettiin aikaisemmin syvälle ydinsodan pelossa. Koska uskottiin ydinsotaan, ja siltä varalta ihmisille rakennettiin kaupunkeihin suojapaikkoja. Pietarin metroasemat ovat maailman syvimpiä, joka johuu ihan siitä että kaupunki sijaitsee suoalueella, joten ne oli pakko kaivaa syvälle maan alle.


Minusta Ranskassa ja Venäjässä on jotain tosi paljon yhteistä! Mutta silti ne ovat niin erilaisia... ainakin molemmat maat ovat aika hienostelevia ja korostavat omaa kulttuuriaan ja pitävät itseään edelleen jonain mahtivaltiona.


Ranskalaisilla on todella huono taipumus korostaa omaa paremmuuttaan kielensä avulla, sillä harva asia Ranskassa on kääneettynnä esim. englanniksi. Eivätkä ranskalaiset puhu englantia, vaikka osaisivatkin sitä. 


Pariisissa nyt tilanne on hiukan parempi, mutta muualla... omg! Kokemuksia kyllä löytyy ja liiankin paljon... puhun aika auttavasti ranskaa.

Hotel de Ville
Venäjää olen opiskellut lukiossa, joten esim. Pietarissa pärjään hyvin! Ei ne venäläisetkään kyllä englantia kovin hyvin osaa, paitsi nuoriso, jotka - toisin kuin ranskalaiset - jopa haluavat ja tykkäävät käyttää sitä vieraskielisten ihmisten kanssa. 


Anyway, Pariisi on siis myös tärkeä metrokaupunki, ja metro on taatusti tärkein kulkuväline. Sillä pääse helposti ja nopeasti ilman turhaa odottamista.

Tilannekuva
Pariisi on siis täynnä taidetta! Nykyaikaisemmat rakennelmat yms. on rakennettu kivasti keskelle historiallista kaupunkia. En lähde mitään opaspostausta kirjoittamaan, tietoa Pariisista ja nähtävyyksistä löytyy kyllä Googlettamalla :]

Meitsi hiihtämässä Pariisin ihmeellisessä maailmassa oikeassa kuvassa ;p

Tällä kertaa minulta jäi Pariisin lähiöt väliin, liikuin vain keskustassa. Viime vuonna pyörähdin ja näin lähiöitäkin, jotka olivat hyvin ghettomaisia. Ei tämä Grenoblekaan mikään paratiisi kyllä ole. Keskusta nyt on historiallinen ja sporat pelittää mut muuten on tosi tylsä paikka, ja ihmiset ovat tylyjä.

Ahh! Kaipaan niin takaisin Pariisiin täältä Ranskan Alpeilta :) Kun katselen näitä postauskuvia... mm. mutta meillä alkaa kohta puolin joululoma, niin ajattelin päiväksi pariksi pyörähtää Pariisissa! Vähän kavereita moikkailemaan ;D


Suunnittelen viettävääni joululomaa Lontoossa ja muuallakkin Briteissä. Uuden vuoden jälkeen kiikarissa on Milano (pakollinen shoppailureissu). Siihen väliin mahtuu ehkäpä jotain muutakin, saas nähdä! Ilmoittelen kyllä mitä keksin :p

X

2 comments:

Anonymous said...

oot upea <3
Mistä tuo hopea takki on Alec?

Anonymous said...

Söpöt! Rakastan sun jalkoja :) Koska tuut takas Suomeen? :3