Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

15 November 2011

Weekday in Paris

Pariisin arki erosi huimasti Helsingin, Grenoblen tai amerikkalaisesta arjesta!


Pariisi on jotenkin niin satumainen. Upeat historialliset rakennukset, maamerkit ja shoppailupaikat, joita riittää.
Söpö toi kummitus
Pariisissa pärjää aika tyydyttävästi ilman ranskan taitoa, ja ihmiset ovat enemmän yritteliäitä englannin suhteen - toisin kuin muualla Ranskassa, jossa ei oikeastikkaan pärjää jos ei osaa yhtään ranskaa.
Kuvasta voi huomata miten jännästi nuo Ranskan kadut menee :p
Kulttuurillisesti Pariisi on upea! Siellä kyllä huomaa että ollaan Ranskassa ja Pariisissa.


Näitä maamerkkejä ja upeita rakennuksia on joka puolella maailmaa, mutta Pariisissa tämän Ranskan taian saa kokea varsin nopeasti. Mainittakoon Pietarin ja Los Angelsin, joissa saman upean tunnelman sai myös tuntea. 

Pariisin metrot ovat korvaamattomia liikkuessaan kaupungilla.
Näitä ns. joukosta erottuvia kaupunkeja ei kauhesti kyllä mielestäni ole. Monet muistuttavat toinen toisiaan, joissain on vain jokin tietty turistikohde ja that's it. Pariisissa löytyy tekemistä viikoiksi!
Kahvittelua, eli vihreätä! (Green Tea)
Pariisissa olisi upeata asua. En tosin haluaisi asua muualla Ranskassa, sen verran esimerkiksi Alpin Ranska on erilainen (lähinnä ihmiset ja käytöstavat) kuin Pariisi.


Kallis kaupunki ei voi muuta sanoa, mutta laatu ja kaikki tuon loisteliaan maiseman ylläpito maksaa. Pariisia kun  ei ole laajennettu vuodesta 1860-lähtien, joten asuntojen huoneet ovat yleensä pieniä ja kaupungin asukasluku ei ole kovinkaan korkea. Siellä taitaa asua vain pari miljoona ihmistä. Lähiöt on sitten asia erikseen.

En ole ajannut fillarilla vuosiin!! :D Frendit laittoivat mut ajamaan :p Vuokrasin fillarin yöllä, ja se oli oikeesti kätevä ja  nopein tapa liikkua keskustassa! Fillari maksaa 1,7e/vrk tai sen voi vuokraa viikoksi tai vuodeksi! Mut vuokraus vaatii luottokortin. Se syötetään laitteeseen ja sieltä varataan sun tililtä 150 € pantin. Jos hajotat tai et palauta fillaria, veloitetaan sulta tuo pantti.
Minulle täysin uusi arkipäivän juttu on (yleisestikin Ranskassa, ei vain Pariisissa) poskipusut, joita annetaan myös samaa sukupuolen edustajille! :)(:

Taidegalleriasta :p
Musta se on jotenkin kivaa! Harmi että Suomessa täytyy tyytyä vain halauksiin :P

Pikaruokaa ranskalaisittain :p
Perinteisempää pikaruokaa :--p

Minulla oli Pariisissa asunto, sen verran kuin siellä asuin - reilun viikon, ja vajaan viikon Milanossa.
"Vierashuone"

Näin ystäviä, jotka näyttivät minulle upeita paikkoja, nähtävyyksiä ja parhaimpia shoppailukeskuksia.

Ahh! :D Haluaisin takaisin Pariisiin, mutta opiskelut estää sen, mutta menen sinne joulukuun aikana:p


Tyypillinen arkipäiväni alkoi hakemalla aamupalaksi tuoretta patonkia ja lisukkeeksi esim. juustoa. Sen jälkeen chillasinkin joko itsekseni kaupungilla tai fendieni kanssa. Yleensä olen viettänyt aikaani jonkun kanssa.Iltaisin ollaan käyty syömässä. Ranskassa on yleistä että syödään ulkona. "Iltaruokailu" alkaa yleensä 20-21 aikaan.
Rakastan omletteja <3
Aika kului tosi nopeasti, ja olikin jo ilta! Pariisihan on tunnetusti valon kaupunki :p Eli vaikka oli ilta, niin joka puolella oli valaistusta. Eiffelin torni oli kyllä upea illalla! Etenkin kun siinä on valoshow, joka on vain kerran tunnissa, muutaman minuutin ajan.


Milanon tapaan Pariisista löytyy mielestäni kaikkien tärkeiden muotimerkkien liikkeet, onhan Pariisi yksi muotikeskittymistä.

Rakastan Pariisia myös tyylikkäiden ihmisten takia! Niitä siellä riittää :) Upeita asukokonaisuuksia ja tyylejä.

XO

1 comment:

Anonymous said...

Söpöt <3 Ihana tyyli Alec!