Latest News


Haku

November 30, 2011

Shopping @ MILAN

Milano on upea! Uskomaton paikka. Maailmasta löytyy toinen toistaan upeampia kaupunkeja! Milano oli yksi niistä joka kolahti.


Kaupunki ei ole mikään valtava, kuitenkin yksi Italian isoimmista ja siellä on sporien lisäksi myös metro.

Keskusta on erittäin historiallinen, myös lähiöt ovat aika erikoisen näköisiä ^^ En ole aikaisemmin käynyt Italiassa! Arkkitehtuuri oli just sellaista kuin olen sen kuvista nähnyt. :)


Olin Milanossa vajaan viikon. Kaupungissa on paljon vaatekauppoja, koska muotimaailma on keskittynyt Milanoon. Siellä onkin kaikkien luxusmerkkien vaatekaupat edustettuina - vieläpä monin verroin, esim. pelkästään Guccilla ja LV:llä oli monia liikkeitä keskustassa.

Ystäväni lähetti minulle Pariisissa ranskalaisesta "reittioppaasta" rautalankaohjeet  Pariisin CDG-kentälle ;DD;
@ Frankfurt. Jhoo. Suora lentoni Pariisista Milanoon oli yllättäen peruutettu. <3 Ehanaa.  Mutta koska olin hyvissä ajoin kentällä, sain viime tippaan lennon Milanoon - Frankfurtin kautta. Noh ainakin viinitarjoilut lennoilla pelasivat ;D
Shoppailupäivät menivät hetkessä! Shoppailin vain kaksi päivää silleen kunnolla, koska se vie aikaa kun on uudessa paikassa ja haluaa testata kaikkia kivoja juttuja ja nähdä uudet, itselleni entuudesta tuntemattomat kaupat...


Syy miksi Milano on yksi muotimaailman keskuksista on yksinkertaisesti se, että siellä asuu monet huippumerkkien suunittelijoista ja myös muita edustajia. Huippumallit viedään melkein heti uransa alkuvaiheessa Milanoon ja Pariisiin.


Ihmiset olivat Milanossa rentoja ja mukavia - se ei haitannut etten puhunut italiaa, ja monet nuorista puhuivat englantia, tai ainakin yrittivät - toisin kuin Ranskassa. Ne vanhemmatkin ihmiset jotka eivät puhuneet italiaa, olivat kuitenkin mukavia.


Ehdin myös vilkaista nopeasti paikallista yöelämää ;P
Kaikki vähänkään laadukkaammat vaatekaupat palvelivat todella hienosti englanniksi! Italiasta ja Milanosta jäi erittäin hyvä maku. :)

Keskustan isoin kauppakeskus. Upean historiallinen, ja hmm kallis! Tosin tuolta löytyy myös H&M-tason liikkeitä.
Keskusta on tosi kaunis! Ja tietysti täynnä vaatekauppoja. Kaupunki ei ollut ihan niin valoisa kuin Pariisi, mutta Pariisi onkin "valonkaupunki" heh.


Milanoa ei voi myöskään verrata NYC:n tai LA:n valaistukseen - koska Milano on ensinnäin aivan erilainen paikka kuin Jenkkikaupungit, eli kadut ovat siellä aika pimeitä, vaikka mielestäni siellä pitäisi panosta nimen omaan siihen valaistukseen, koska kadut ja rakennukset ovat mielettömän upeita! :)

Tää on makee ;DD
Mulle tuli heti ekana mieleen Milanon keskustasta Pietari! Ne ovat jotenkin oikeasti aika samanlaisia rakennustyyleiltään! :D Pietarissakin keskustassa on valaistu lähinnä kirkot, sillat ja muut "nähtävyydet". Italialainen ystävänikin oli samaa mieltä että Pietari muistuttaa Milanoa, koska hän oli käynyt siellä.

Shopshop. Taustalla DUOMO. @ Milan
Via Monte Napoleone - luxuskatu, jossa kaikki ajelevat autotkin ovat viimeisen päälle luxusautoja. Kadulta löytyvät kaikkien luxusmerkkien upeat liikkeet, ja sieltähän nyt ei valaistuksestakaan puutetta ollut ;p


Via Monte Napoleone
Kaupat ovat erittäin kalliita, mutta palvelu pelaa! Onhan Milanossa kuitenkin H&M ja muita halppiskauppoja, joista löytyy silloin tällöin jotain pientä kivaa!


Hmm, Dieselin uutta talvimallistoa. En ole kyseisen mallin purplen väristä takkia nähnyt edes Dieselin verkkokaupassa sovitushetkellä :o enkä Pariisin Diesel-liikkeistäkään! Milanosta vain löytyy kaikki <3
Rakastuin Italiaan :) Kaiken lisäksi Italialaiset pitävät jostain syystä suomalaisista. Heti kun he saivat tietää että olin Suomesta (ja Ranskasta) nii johan se palvelukin alkoi pelaa entistäkin paremmin tai ihmiset vain muuttuivat entistä ystävällisemmiksi!


Sain ensimmäisen kerran elämäni aikana maistaa aitoa italialaista pizzaa Italiassa. Omfg se oli niin hyvää! Ja erilaista kuin Suomen tai minkään muunkan maan pizzat. Ja vielä tosi halpaa! Maksoin pizzasta muistaakseni 6 €, kun kävimme lounaalla. S u o s i t t e l e n kaikille! :)

New Yorkissakin oli monia paikkoja, joissa oli todella hyvää pizzaa. Helsingissä on muutama italiainen ravintola, joista saa suhteellisen aitoa italialaista pizzaa, mutta siitä joutuu maksamaan vähintään tuplasti enemmän kuin kebab-pizzoista.


Italiassa (kuten Ranskassa ja varmaan muissakin välimerekn maissa) ruoka-ajat ovat tarkkoja jolloin ruokaa saa, eli et voi mennä esim. klo 15 syömään, koska silloin lounasaika päättyy :D Seuraava yritys on sitten illallinen 18-20 eteenpäin... lol eli jos nälkä iskee joutuu turvautumaan pikaruokapaikkoihin! muaha

;D Italian tavaramerkki :p KINDER! Sorpresa
Viinipullon saa Italiassa eurolla :p hyvän viinin 3-5 eurolla! yum. Itse en oikeastaan pidä pahemmin viinistä - jos on pakko juoda, otan punaviiniä.


Tässä jonkinlainen pintaraapaisu Milanosta :p Postaan Milanosta vielä yhden postauksen, jossa on kuvia Milanon suuresta nähtävyydestä, eli DUOMOSTA. Se on VALTAVA ja upea keskiaikainen katedraali - niin valtava ettei mahtunut edes kamerani kuvaan. Oli siis vaikeuksia ottaa siitä kunnon kuva :DD

Dior @ Via Monte Napoleone
Eli täytyy sanoa, että ennen kuin palaan tammikuussa Helsinkiin, käyn ehdottomasti Milanon kautta! Se vain on belissimo ;p!

X

3 comments:

Anonymous said...

omg! liian luksusta :) Kiva toi Dieselin takki! Koska tuut takas suomeen??? :(

Anonymous said...

Kävitkö Milanon Abercrombie & Fitch -kaupassa ?

Alec A-style said...

Tuun takas kuukauden päästä jo! (omg)
Millainen liike se on, ja missäpäin? En ainakaan tietoisesti, tai en muista tota nimeä et siellä kävisin :)
X