Latest News


Haku

December 7, 2011

MILAN 2011

Loistelias Milano! Pariisi on enemmän taian ja rakkauden kaupunki :p


Ihastuin Milanoon niin paljon, että olen varannut jo tammikuulle TGV-luotijunaliput. Lensin viimeksi Milanoon Pariisista, mutta matkaan nyt kätevästi junalla suoraan Grenoblesta! ;)


Ahh, Milanossa on kivaa shoppailla, katsella maisemia ja nauttia elämästä. Sieltä löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee!

Milano on todellakin maailman muotikeskuksista - keskustassa näki hirveästi tyylikkäästi pukeutuneita ihmisiä! Bongasin kadulta myös paljon hyvännäköisiä ja huoliteltuja ihmisiä. Kaupungissa asuu suuri määrä maailman tunnetumpien vaatemerkkien suunnittelijoita ja huippumalleja. 

Muotikuvaus keskellä Milanon keskustaa.
Varjopuolena voisin todeta että kaduilla myydään paljon feikkivaatteita, kuten Guccin ja LV:n laukkuja yms. Mikä on mielestäni erittäin raivostuttavaa. Ei mitään kunnioitusta suunnittelijoita kohtaan! Millaiset ihmiset oikein huijaa itseään ostamalla kehitysmaan lapsityövoimalla valmistettuja tuotteita? Säälittävää. Kadulla kuitenkin joka toisella oli jonkinlaista luxusmerkkien tuotetta päällään, ainakin laukun muodossa - LV:n laukkuja oli todella monella naisella. Muusta vaatetuksesta päätelleen suurin osa niistä oli feikkilaukkuja. Sen huomaa jo olemuksesta - halppisvaatteisiin (huppari etc.) pukeutuneella henkilöllä harvemmin on varaa ostaa tai käyttää tuhansia euroja maksavaa laukkua.

Duomo di Milanon aukiolla oleva valtava Galleria kauppakeskus
Nämä kaduilla kaupittelevat tyypit ovat yleensä afrikkalaisia tai romanialaisia. Paikallisten mukaan he ovat yleensä laittomasti maassa, ja feikkien myyminen on myös Italiassa kiellettyä. Poliisi ei vain jaksa puuttua asiaan. Pariisissa on sama ongelma btw. Arghhh raivostuttavaa, mikseivät kyseiset tuholaiset voi vain lähteä takaisin niillä banaaniveneillä (joilla he ihan oikeasti Italiaan rantautuvat) pilaamasta ihmisten elämää!

Näitä veistoksia rakennusten julkisivuissa riittää! Tämä yksityiskohta on Duomo di Milanosta
Mä en koskaan edes vilkaise näihin tyyppeihin, ja kun he tulevat minulle jotakin kaupittelemaan (myös Helsingissä), en kiinnitä mitän huomiota. Nykyään he ovat tosin erittäin röyhkeitä ja roikkuvat perässä vaikka näkevät etten välitä. Siinä vaiheessa haistatan vähintäänkin paska! :D Säälittävää! Hankkisivat töitä, joita kyllä saa, etenkin kerjäläisten/pakolaisten aggressivisella asenteella, joka on tullut yksipuolisesti esille. Tähän vielä pakko mainita, kun olin kerran Pariisissa ja ulkonakin oli tosi kylmää, kadulla istui nainen sylissään kehitysvammainen lapsi! Täysin mautonta kerätä sääliä ihmisiltä lapsen vamman kustannuksella, ihan järkyttävää! Tollaiset ihmiset kuuluvat vankiloihin. Noniin se tästä sitten, ja iloisempiin asioihin! X

Duomo di Milano
Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki ja siellä on myös Euroopan toiseksi suurin katedraali Duomo di Milano, joka on aivan uskomattoman upea näky! Katedraali sijaitsee Milanon ydinkeskustassa. Sen lähettyvillä on kaikki tärkeimmät kadut ja rakennukset.

Milanon keskusaukiolta, Duomo di Milanon edustalta
Duomo di Milano
Milanossa on myös metro, joka on muuten tosi kiva - siellä on kolme linjaa, jotka ovat todella helppokäyttöisiä! Kaikki linjat ovat eri väriset, ja metroasemat ovat saman väriset kuin itse linjat.
Milanon metrolaituri
Esim. linja 1, joka on punainen muistuttaa tosi paljon Helsingin metron väritystä! :P Kun astelin ekan kerran metroon, kelasin että ihan kuin olisin ollut Helsingin metrossa paitsi että kaikki luki italiaksi XD
Milanon metrojuna linja 1:ssa
Kapungissa on myös sporia! Ne on btw tosi makeet. Niitä on kolmelta eri ajanajaksolta - historiallisia, väritykseltään keltaiset, joissa on mm. puupenkit. Jenkeissä oli samantapaisia mm. Phoenixissä (josta on tulossa postaus) ja San Franciscossa.

Historiallinen spora

Sporassa tunnelmalliset puupenkit
Kuljettaja ei ollut poseeraustuulella ;D
Sitten on sellaisia 60-70-luvun sporia, väriltään oranssit. Ja 2000-luvun ultramakeannäköiset modernisporat! Ihan kuin jostain "Back to the Future" -leffasta :DD

60-70-luvun spora
Italiassahan on aika paljon auto- yms. teollisuutta, joten italialiset junat, lentokoneet, yms. ovat maailmalla laatutavaraa. Kaupungilla oli monia Ferrari-liikkeitä : D Sieltä tilaamaan itselleen a brand new Ferrari :D haha

Modernimpaa sporaa :p
Duomon edustalla on kunnon puluhelvetti :D Innostuin linnuista ja menin niitä lähemmäs, kunnes yhtäkkiä ne vaan kaikki hyökkäs mun kimppuun :DDDD Ihan kuin siitä trillerileffasta "Linnut" : DDD lol! Mut oli ihan makee kokemus sekin.


pului
On se jännää!
Ollessani Milanossa, siellä oli menossa silloisen (nykyään ex) pääministerin Silvio Berlusconin joku oikeudenkäynti! Niitähän sillä riittää :p hehe ihan jännä kaveri, aivan valtavasti valtaa, omistaa koko Italian median ja vielä jaksaa... aikoo kuulemma palata takas pääministeriksi jossain vaiheessa :D Noh jos ikä sen sallii, hänhän on jo reilusti yli 80vee. Paikalliset tuntuivat oikeasti vihaavan (ex) pääministeriä, koska se kuulemma "ajoi Italian rappiolle".

Oikeustalon viereinen risteys. Vieressä on myös Via Monte Napoleone
Milanon oikeustalo on tosi valtava ja pisti silmään, olin kaverille "mikä toi on". Sen rakennutti aikoinaan toinen italialainen mahtimies, Mussolini! : D Rakennus oli isompi kuin Suomen eduskuntatalo, aivan valtavat portaat yms.. mmmm

Duomo di Milanon katossa oleva Madonna
Toinen jytky mikä siel oli, liittyi ylläri kans Berlusconiin :D Keskustasta oli löydetty Silvion "verinen pää", eli joku tempaus häntä vastaan, niin keskustaan oli määrätty hirveä määrä poliiseja sen takia... XD lol

Milanon poliisivat olivat valmiina Berlusconin käskyttämänä
Noh, tosi jännä ensikosketus Italiaan! Ei ole mitään valittamista todellakaan. Italialaiset olivat tosi ystävällisiä ja vieraanvaraisia - vaikken puhukkaan italiaa, olivat he silti ystävällisiä vaikkeivat vanhemmat ihmiset puhuneet englantia. Nuoret puhuivat kyllä ihan sujuvasti englantia, ja ainakin yrittivät puhua, vaikkeivat olisivatkaan kovin hyviä siinä - toisin kuin ranskalaiset jotka eivät suostu millään puhumaan mitään muuta kuin ranskaa.

Näitä historiallisia monumentteja ja raunioita on kaupunki täynnä! En edes muista niitä kaikkia, vaikka kaveri selittikin aina mitä ne on :D

Italiassa kannattaa varata käteistä, sillä siellä ei ole tapana maksaa ostoksia korteilla : D Paitsi tietysti kalliimmissa liikkeissä yms. vaatekaupoissa. 


Milano
Kassatädit olivat tosi yllättyneitä kun maksoin mun 4€ ostokset kortilla XD (vaikka siellä oli korttilukijalaite)! :D Italiassa kortilla maksaminen maksaa kuulemma extraa, eli 4€ ostoksen päälle olisi tullut normaalisti jokin lisämaksu, mutta kun korttini ei ole italialaisesta pankista, minua tuo lisämaksu ei koskenut :D

Vanhan ajan sporassa!
Milanossakin kuten Euroopassa yleisesti, fillareiden vuokraus on normaali tapa liikkua kaupungilla!
Anyway, kandee varaa käteistä - myös Ranskassa. Monet pikkukaupat, ja kahviot yms. eivät hyväksy kortteja, tai sitten siellä on 10-20 euron minimiostoraja.

Milanon keskustan liepeillä sijaitsevan linnan sisäänkäynti. Victoria Beckhamn halusi kuulemma ostaa linnasta huoneen, koska se oli "niin kiva". XDD Hell ya!
Kirkkoja, kirkkoja... joka puolella! En ole uskontoihmisiä, mutta tykkään kauniista rakennuksista.
En malta odottaa tammikuista matkaani sinne! :) Ahh ja siellähän alkaa silloin alennusmyynnitkin <333 Olen Milanossa silloin vajaan viikon, eli saman verran kuin viimeksi.

Lentoni takaisin Pariisiin! Oli ajallaan ;p Bon Voyage! @ Lufthansa Airbus 321
Noh aamupalaksi croissantti, mehu ja kahvi (!?) sanoin sille kyllä että tee mut joo :DD
Milanon jälkeen minulla onkin sitten lento Helsinkiin. Siinä on muutama päivä välissä, jotta ehdin esittää lopputyöni professoreille. Täällä he suorastaan rakastavat oppilaiden esitysten arvioimista... siellä istuu tyyliin niin kuin jossain IDOLS-tuomaristossa 3-5 maikkaa rivissä, ja palaute kuuluu sitten perästä... kaikki englanniksi/ranskaksi XDD

Aamuinen Milano ilmakuvana...
Pohjois-Italiaa... Alppien yläpuolella :)
Boo, hyvää itsenäisyyspäivää sinne Suomeen! :) Aika jännä muistella viime vuotta, palasin samoihin aikoihin Tukholmasta Helsinkiin.

Aamuinen Pariisi... ilmakuvana :]

CDG1 Charles de Gaulle! Pariisin lentokenttä.
Perjantaina lähden ystäväni kanssa TGV-luotijunalla haistelemaan välimeren tuulahduksia! Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun menen välimerelle. Olemme kolme päivää Marseillessa, joka on Ranskan toiseksi suurin kaupunki ja myös välimeren "pääkaupunki" (Lyon onkin vasta kolmanneksi suurin kaupunki Ranskassa).

CDG on ympyrän muotoinen lentokenttä, kuten aiemmin oon sanonut se on ihan kamala... aivan valtava ja sekava!
Mun lempilentoyhtiö, Air France <3 vaikka käytänkin enemmän Star Alliancen lentoyhtiöitä.
CDG1. En tule vähään aikaan kyseistä kenttää käytttämään :) Lensin Suomesta Ranskaan CDG:n kautta, mutta lennän tammikuussa takaisin Helsinkiin Lyonista!
Addio!


XO

7 comments:

glamourbeibi said...

toilotat tääl kovaa äänee et kuinka shoppailet mut kas kummaa aina tyylii samat vaatteet kuvis.

Alec A-style said...

Glamourbeibi:
Hanki silmälasit tai uuden näytön ja lue muita postauksiani, vaikkapa http://www.vanitybackstage.com/2011/11/winter-is-really-here-o.html , siinä on yksi uusimmista vaatekokonaisuuksista Milanosta.

Kun opiskelen Grenoblessa harvemmin laitan täällä mitään ultrakivaa - koska kaupunki ei ole sen arvoinen. Kuvia tulee kyllä uusien vaatteiden muodossa, älä siitä huoli.

Ja en tietenkään ota mukaani Grenoblesta muihin kaupunkeihin enempään vaatteita kuin mun lempparit, joita yhdistelen. Ja tarkoituksena on myös aina löytää jotakin uutta kivaa! Se ei aina valitettavasti onnistu.

Kyseistä hopeatakkia, joka on ollut Paris/Milan-postauksissa en ole edes käyttänyt aikaisemmin kuin pari kertaa, vaikka ostin sen syksyllä 2010 Hollywoodista - olen käyttänyt sitä lähinnä nyt tänä syksynä.

Vaikka shoppailen paljon ei se tarkoita että ostan aina jotain - olen vaativa ja mulla kestää aina kun löydän jotain sopivaa! On eri asia shoppailla viiseuroovaate jejee, kun maksat vaatteista satoja euroja, kiinnität tarkasti huomiota siihen että se on varmasti sen arvoinen ja tykkäätt siitä tosissaab, niitä Hooäm kakseuroo rättejä voi shoppaillaa vaikka 37 laukullista I agree.Eikä hooämmässä mitää vikaa ole, ostin sieltä just viiden euron sormikkaat kun hukkasin edelliset.

Tykkään lisäksi käyttää lempivaatteita, ja tästä omasta tyylistäni en todellakaan luovu! Joudun kuitenkin ajan myötä luopumaan myös lemppareistani, kun uutta tulee tilalle.

XO

Pojka said...

Moi! Tosi ihania nää sun viime aikaiset postaukset! Oot panostanut, vaikka ymmärsin et siellä Ranskassa opiskeleminen on rankkaa :s:s kivaa että jaksat edelleen panostaa:) luen blogiasi päivittäin! Sulla on upea tyyli ja asenne. Muista et sulla paljon tukijoita! (älä missään nimessä välitä panettelijoista niil ei oo mitään omaa elämää nii ne yrittää pilata sun päivää noilla säälittävillä nimettömillä kommentteilla) Ihmiset herätkää! Ei Alec ole tehny teille varmasti mitään eihän se oo asunnut suomessakaa keväästä lähtien?!?! Tutustukaa paremmin ennen kuin tuomitsette. Olen nähnyt ja tavannut Alecin, hän ei varmasn ees muista mua mut jäi tosi lempeä kuva. Oot kiva tyyppi, jatka samaan malliin! (: koska tuut takas stadiin? Olisi kivaa nähdä joskus! Voisinko kirjoittaa sulle meiliä?:)

Eini said...

Ne huippumerkit valmistaa samoissa kehitysmaissa ja joskus ihan samoilla lapsillakin niitä tuotteitaan, kuin piraatti valmistajat. Ei kyllä kaikki, mutta aivan liian monet.

Alec A-style said...

Eini: Okei!
Anonyymi: Kiitos :) Joo! mun meilin löytyy PROFILE-välilehdestä.

x

Anonymous said...

Berlusconi on 75 vuotias :D

Anonymous said...

Wohou mikä postaus! :D Haluan nyt Milanoon!!! Ja tietenkin sinne Jenkkeihin...