Latest News


Haku

December 21, 2011

112 Days Living in France

BOOM! Tänään on tasan 112. päivä Ranskan asukkaana. :]

@ Marseille, France
Kun elokuun lopulla astelin Helsingissä himastani laukkuineen ovesta ulos, en voinut edes kuvitella miten nämä 112 päivää tulisivat vierähtämään täällä Ranskassa ja Euroopassa!

@ Helsinki, Finland
On ollut paljon pettymyksiä, kokemuksia ja ennen kaikkea uusia näkökulmia! Harva pääse ja pystyy, (tai haluaa) ihan oikeasti asumaan ja opiskelemaan ulkomailla - prosessi ei todellakaan ole helppo! Muutto Suomen sisälläkin vaatii jo paljon erilaisia järjestelyitä. Ulkomaille se vaatii PALJON enemmän, ja on kaiken lisäksi paljon kalliimpaa!

Alueella on paljon erilaisia eläimiä! Tällainen tapaus tällä kertaa :) @ Grenoble, France
Kaikki se vaivaa minkä olen nähnyt että pääsen ylipäätänsä tänne asti... oletin että pystyisin jollain lailla "rentoutumaan" Ranskassa, ja paskat! :D Asuntola-postauksesta voitte vilkaista mihin mut täällä tungettiin, ilman mitään valinnanvaraa.

Joo no en allekirjoita tuota!! :D I don't LOVE Grenoble XDDD
Nojoo, Grenbole oli siis pettymys kuten moni on sen postauksistani huomannut. Edes nämä Alpit jotka ikkunastani näen 24/7 ei pelasta tilannetta. Paikka vain on niin masentava, ja ihmiset todella outoja - mulla on jo monta ranskalaista kaupunkia ja kaveria Grenoblen ulkopuolelta johon voin tätä paikkaa verrata! Ja tähän keissiin kun laitetaan vielä tämä asuntola, niin ugghhhh!
Kaupunkihan on keskellä Alppeja. Jännää kun ne on saanut rakennettua vuorille jopa tehtaita! XD
Nytkin mun varpaat paleltuvat varmaan kuolioon, kun huoneessa on sikakylmää! Ja mulla on kahet sukat + tossut päällä... oon myös elännyt ilman telkkariakin jo lähes puoli vuotta :---D tosi outoa! Kun on koko ikänsä ollut jonkinlainen TV jossain, vaikken sitä nykyisin edes katso, mut se on silti esim. Stadin himassani aina taustalla päällä ;D

Tätä on tullut syötyä elokuusta lähtien..... ihan hyvää se on välillä mut tulee jo korvista ja joka paikasta ulos lol
Nyt sitten alkaa jo kotiuttamisprosessi, eli paluu Suomeen! Sekään ei oo ihan yksinkertaista, mutta PALJON helpompaa kuin lähtö. Palaan kuukauden päästä Helsinkiin. :)

@ Marseille, France
Mua jännittää eniten se, että olen kuitenkin jo tottunut asumaan täällä, ja koko tähän ympäristöön - ranskalaiseen arkeen... miten se paluu Suomen arkeen tulee sujumaan... toivottavasti ei tule uutta kulttuurishokkia ;D Mulle iski jo 2kk USA-asumisen jälkeen tosi outo fiilis kun palasin Helsinkiin, mutta tässä puhutaan paljon isoimmista asioista!

Perus ruokaostos... leipää leipää patonkia juustoa
Poskipusuja jään ainakin kaipaamaan! Se on musta tosi makeeta, että voi moikata antamalla poskipusuja, joka on täällä arkinen normijuttu! Ja jos niitä pusuja ei anna, ranskalaiset pitää sua outona. Näitä EN jää kaipaamaan: ranskalainen byrokratia, tyly, jopa röyhkeä asiakaspalvelu, jäykkä koulusysteemi ja maikkojen "palvontakultti" ja yleinen kielitaidottomuus !!!! Suomessa nämä asiat yksinkertaisesti TOIMII. : >

Campuksesta. Tuon näköistä täällä on joka aamupäivä @ Grenoble, France
Saavutuksina voisin Ranska-ajaltani pitää sitä, että olen pystynyt asumaan vieraassa maassa ja tällaisissa olosuhteissa loppuun asti! Kaiken lisäksi saan myös opintoni täällä purkkiin niin kuin on vaadittu. Sehän on myös se pääpointti miks oon täällä. Eli vähimmäistavoite on saavutettu. Mutta myös hiukan ekstraa.

@ Paris, France
Ranskalainen yliopisto on ollut tyytyväinen minuun - ainakin vielä viime viikolla, kun oli vikat tapaamiset ennen joululomaa ;DDDD Lol, tapaan tänään viimeisen kerran päämaikan ennen tammikuuta. Tarkoitus on tsekkaa miten projektini etenee. Ja kyllähän se etenee! Haluan päästä pois täältä ;D Lennot Suomeen on jo varattu.

Täällähän minä asustelen parastaikaa ^^ @ Grenoble, Frace
Olen päässyt matkustelemaan, mutten mielestäni tarpeeksi paljon! Lontoon ja Berliinin reissut jäivät välistä. Aika ei riittänyt. Opiskelu Ranskassa on tiukkaa, ja on vaikea lähteä tosta vaan jonnekkiin jos haluaa opiskella ilman että tulee diskatuksi kursseilta ulos.

Tällaisia kuvia luotijunan ikkunasta parhaimmillaan tulee ;D Vauhdikasta! Tää on jollain lailla makee! @ TGV
Olisin mielelläni käynyt Pariisissakin tyyliin pari kertaa kuussa, mutta sekin jäi haaveeksi. Sen sijaan en ole missään vaiheessa suunnittelut esim. matkaa Milanoon, ja oon nyt menossa sinne jo toista kertaa heti UV:n jälkeen!

@ Milan, Italy
Uuden Vuoden matka Monacoon ja Nizzaan (Nice) tuli myös yllärinä! :) Alun perin suunnittelin että olisin UV:n Lontoossa tai Pariisissa. Nomut eiköhän tääkin oo ihan kohtuullista, vaikka lähtiessäni Ranskaan olin kelannut et matkustelisin tyyliin joka viikko jonnekkin :---D Multa tais silloin jäädä se pikkuseikka huomioimatta, että olin tulossa tänne OPISKELEMAAN, en matkustelemaan ;D Mut joo, meillä alkoi siis 5 päivää sitten joululomat, mutta ne loppuu tosin jo 3.1.2012! :D Ja mulla on just silloin pakollinen koulutunti, joten joudun palaamaan Monacosta jo 2.1.2012...

iPhonekameralaatua.jpg<3 Ranskassa panostetaan Joulukoristeluun tosi paljon. Joka paikassa valoja ja kuusia!
Tällaisia pohdintoja tänään. Ulkomaiset suhteet on mulle tosi tärkeä asia! Nautin kun saan uusia kavereita ja ystäviä ympäri maailman. Pitää olla kuitenkin varovainen, sillä on paljon ns. roskasuhteita, eli ihmisiä jotka yrittävät vain hyötyä toisista - pahimmillaan he voivat jopa ryöstää tai tehdä jotain muuta ei toivottua. Eli kaikki eivät siis hae aitoja kaverisuhteita. Tähänkin kyllä harjaantuu, kun saa tarpeeksi kokemusta. Sellaiset tapaukset pystyy yleensä aika nopeastikin tunnistamaan. Ranskasta ja Italiasta jää joka tapauksessa suuri määrä uusia kaverisuhteita! Mikseivät vain kaikki ihmiset pystyisi olemaan mukavia ja omina itsenään, persoonina.  :)

@ Paris, France
XO

6 comments:

Anonymous said...

Hei mistä oot ostanu tuon iPhonen takakuoren? Makee :)

Alec A-style said...

Thx! :) Tilasin Pariisista tossa kuukaus sitten.. http://www.vanitybackstage.com/2011/11/swarovski-ft-california.html :]

xo

Anonymous said...

Heips!

Kannattaa oikeasti varautua paluushokkiin, varsinkin jos olet sen "outouden" jo kerran lievänä kokenut.

Itse opiskelin myös ulkomailla ja sen jälkeen Suomeen palatessa paluushokki iski kasvoille. Sinnittelin Suomessa reilun vuoden ja sen jälkeen valmistuttani lähdin ulkomaille. Pysyvästi? En tiedä, mutta neljättä vuotta täällä ollaan.

Hyvää joulua, sulla on kiinnostava blogi!

Alec A-style said...

Hienoa! EIköhän se jollain lailla Suomessakin se totutteleminen mene :) Itse olen myös lähdössä kesällä taas pitkäksi aikaa pois..

Missä olet ollut vaihdossa, ja asut tällä hetkellä?

Anonymous said...

Olin Hollannissa vaihdossa, nyt asun Englannin pääkaupungissa ;) Voin suositella :)

Matkailu <3 Hyvää uutta vuotta!

Alec A-style said...

Hmm kiva! Joo Lontoo on kiva, tosin en oo kauheasti UK'ssa käynyt kyl täytyy myöntää! Joo ja kyllä tykkään Lontoosta :) Ranska</3 Tääl on kiva käydä ja nyt myös moikkaa tuttuja sit myöhemmin, mut en taatusti ikinä muuttaisi tänne! ;D;D; Kuin myös sinne!

XO