Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

14 March 2012

Chill in Marseille

Irtiotto Grenoblen arjesta sujui erinoimasesti Ranskan Rivieralla ;)


Marseillessa oli todellakin upeata rentoutua ja tsekata uusia maisemia!

Marseille, Frace
Marseille, France
Silleen ei uskoisi että kaupunki on tosiaan Ranskan toiseksi suurin :o Missäköhän ne ihmiset asuu XD


Hotellimme oli osuvasti vanhassa satamassa, Vieux Port'ssa, joka on myös suosittu ja tunnettu kohde turistien keskuudessa.

Vieux Port, Marseille, France
Vieux Port, Marseille, France 
Vieux Port, Marseille, France 
Marseillen vanha satama, Vieux Port erään ravintolan taulussa
Vieux Port, Marseille, France
Vieux Port, Marseille, France

**** huoneemme <3 Marseillessa piti maksaa joku outo "kaupunkivero", joka veloitettiin hotellissa erikseen!

Marseillessakin kuten muualla Ranskassa oli joka puolella armeijan joukkoja vartioimassa mahdollisia terrori-iskuja.

Ranskalainen ruoka ei ole turhaan maailmankuulua! Se on täysin erilaista mihin on esim. Suomessa ja Yhdysvaloissa tottunut. Yum yum :p

Vieux Portin lähellä oli myyjäiset, joista sai vaikka mitä kaikkea käsin tehtyä!
Venäläistä vodkaa Casinosta XDDD loL!

Päätimme käydä syömässä paikallista ruokaa. No eipä ollut vaiketa arvata mikä se olisi ollut, kala tietenkin! ;D

Tilasin kala-annoksen, ja niin teki myös ystäväni. En olisi odottanut että mulle tuodaan kokonainen kala=D Se piti ihan itse kuoria yms. lol, en muista mikä tuo kala oli, mut ihan kalalle se maistui :]
Some fish?
Alkupaloja
Saimme ravintolasta "hyvän asiakkaan etuna" shotit! Jotka talo tarjosi. Oli jännää että ravintolassa viinilasi maksoi 3 €, mutta pussiteestä jouduin pullittamaan lähes 5 €!!! ::D haha

Ranskalaiset kadut ovat kauheita labyrintteja. Mulla on tapana eksyä normaalistakin kaduista, mutta tommoisisssa 5-6-risteyksissä menee terveys ja hermot kun etsii oikeata suuntaa!! En tiedä mitä nykyään tekisin ilman Google Mapsia XD Käytin sitä Jenkeissäkin aina kun liikuin yksin :DMarseille on kaunis paikka. Ranskan Rivieran auringonlaskut ovat upeita! Sellaisia lilan sävyttämiä :)
France <3
Ranskan Rivieran yössä @ Marseille
Päätimme käydä yhdessä Ranskan suurimmista kirkoista, joka sijaitsee kukkulalla (ja jonne oli helvetillinen kiipeäminen!). Notre Dame de la Garde'lta oli mukavat näkymät Marseillen ylle.
nunnapaparazzi
Meillä kävi kirkon kanssa tsägä, koska siellä sisällä oli menossa jonkinlainen messu. Otin sieltäkin parit shootit, mut en ollut varma olisiko se sallittua XD Ilmeisestikin oli, tai sitten mulla kävi tuuri, koska siellä oli kaksi vartijaa ja he kyllä huomasivat että kuvasin, mutta eivät sanoneet mitään. Ranskassa kun on erittäin oleellista millainen henkilö asioita hoitaa, toiset ovat veemäisiä nipottajia, toiset todella rentoja!

Notre Dame de la Garde, Marseille, France
Notre Dame de la Garde, Marseille, France 

Ranskassa siis voidaan erittäin hyvin joustaa eri asioissa, välillä taas ei yhtään. Esim. Grenoblessa junissa kysytään ja tsekataan aina kaikki junaliput ja alennuskortit yms. Etelä-Ranskassa, Pariisissa ja Pohjois-Italiaanpäin mentäessä minulta ei olla kertaakaan kysytty Carté 12-25 alennuskorttia! Junalippujakin vain pari kertaa piti konduktöörille näyttää.

Notre Dame de la Garde, Marseille, France 
Notre Dame de la Garde, Marseille, France 
Notre Dame de la Garde, Marseille, France 

Personaallista palvelua siis ;p aika paljon mennään asenteella "sitä saa mitä tilaa", jos olet omalla käytöksellään veemäinen, saat aevan varmasti samanlaista palvelua takas. Jos taas oot kiva ja puhut ranskaa saat upeinta palvelua maan päällä, tai sit ei ;DD Kokeilkaa!

Joulupukki puuhissa :o
Laitoin kirkossa rahaa tommoisen kolehtiin ja sytytin kynttilän ja toivoin erästä asiaa. Toivoa siis odotellessaan ;DD En todellakaan ole uskovainen. Tuo taisi olla ensimmäinen kerta kun kävin Katollisessa kirkossa ihan sisällä asti.


Kaupungissa oli paljon erilaisia kulttuurijuttuja. Vuoristoiseen maisemaan on onnistuttu rakentamaan vaikka mitä kaikkea! Mm. fudiskenttä keskelle kerrostaloja ja vuoria.


Zomg! Kirahvikirjasto josta sai kirjoja

Päivät menivät siis ravintoloissa, kaupoissa ja ihmettelemisen merkeissä, kun kävimme tsekkaa eri mestoja.


Näkymät hotelli-ikkunastamme. Vasemmalla Sushibaari, oikealla Vieux Port.
Rakastan näitä, halpoja karkkeja<3! Jenkeissä 99c Store ja Briteissä 99p Store. Marseillesakin oli vastaava halpahalli;>
Ranskalainen iltapala ;)) hieman erilainen kuin amerikkalainen <3 

Pidin Ranskan Rivierasta niin paljon, että päätin mennä sinne myös Uudeksi Vuodeksi! Siitä myöhemmin lisää :) Kävin silloin Nicessa (Nizza) ja Monacossa > Vaihdoin junan Grenoblesta Marseillessa määränpäänä Nice Ville.


Noniin nää Ranska-postaukset lähestyvät loppua.. Grenoblesta tulee viimeinen, ja loput onkin Monaco/Nice etc. Sen jälkeen tulee nonstop-postauksia USA:sta ;> On tää julkaisu U.S.postausten suhteen hieman venynyt. Ranskassa ei ollut kunnon nettiyhteyttä, ja palattuani Suomeen 7 viikkoa sitten, tässä on ollut kaikenlaista. Sen lisäksi koulukiire ja kokeet. Mut hiljaa hyvää tulee ;>

X

No comments: