Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

05 March 2012

Domaine Universitaire ★

Campus, jossa opiskelin ja asuin. Ahh sitä aikaa 

Alec opiskelemassa tieteitä Ranskassa!
Euroopassa yliopistoilla on poikkeuksetta jonkinlaiset campusalueet, joissa sijaitsevat yliopistorakennukset, asuntolat, ja muut tärkeät opiskelijarakennukset, kuten ruokalat, kirjastot yms. yhdessä paikassa.

Domaine Universitaire de Grenoble, Bienvenue!
Grenoblen campus on valtava! Se käsittää peräti viisi eri yliopistoa: Université Joseph Fourier, Université Pierre Mendès-France, Institut polytechnique de Grenoble, Polytech'Grenoble, Université Stendhal. Alue on keskikokoisen suomalaisen kaupunkialueen kokoinen.
Kirjastoaukio Bibliothèque Interuniversitaire
Itse asiassa Campus sijaitsee tarkemmin Saint-Martin-d'Hères nimisessä kaupungissa. Mutta se luokitellaan yleisesti ottaen osaksi Grenoblea. Alueella on paljon muitakin pienempiä kaupunkeja.
Université Joseph Fourier IUT1
Maisemat ovat campuksessa upeat
Université Joseph Fourier IUT1
Campuksessa on oma juna-asema, noin 10 sporapysäkkiä kolmelta eri linjalta, bussiyhteydet ja valtavat kirjastot ja urheiluhallit. Siellä pystyi asumaan poistumatta koko alueelta =P
Grenoblen modernit sporat!
Spora lähdössä campuksen keskustasta kohti Grenoblen keskustaa
Campuksen keskustassa on peräti neljä pankkikonttoria! Oma posti yms. yms. yms. Opiskelijoita Grenoblessa on kymmeniä tuhansia. Kaupunki on Ranskan tärkeimpiä tiedekeskittymiä. Grenoblessa sijaitsee mm. atomitutkimuskeskus.

Bibliothèque Sciences
Bibliothèque Interuniversitaire
Bibliothèque Interuniversitaire
Bibliothèque Interuniversitaire Sciences
Bibliothèque Interuniversitaire Sciences. Yliopiston valtava pääkirjasto
Oli mieleenkiintoista asua campuksessa, koska meillä Suomessa ei ole tällaisia campusalueita, joissa opiskelijat myös asuvat. Tämä johtuu ihan siitä syystä että Suomi on väestöltään niin pieni maa. Saksassa on noin 80 miljoona asukasta, Ranskassa 60, Suomessa peräti 5.

Vanhempaa UJF rakennelmaa


Asuntolani sijaitsi sporapysäkin vieressä, mutta kouluun meni aina kävellen about 10 min! Campuksen keskusta, Bibliothèque universitaire oli yhden sporapysäkin päässä. Asuntola oli tosiaan vanha ja huonossa kunnossa. Se oli suurin peräti 1000 asukkaallaan.


Minulla ei vaihto-opiskelijana ollut mitään vaikutusmahdollisuuksia asunnon suhteen - oli ylipäätänsä hyvä että yliopisto sellaisen järjesti. Suurin osa Euroopan yliopistoista; Britannia, Italia, Espanja eivät automaattisesti tarjoaa asuntoja. Ne pitää yleensä etsiä ihan itse! Et silleen oon tyytäväinen että Ranska järjesti minulle "asunnon".


Campus rakennettiin vuosina 1960-1970. Suurin osa rakennuksista on alkuajoilta, ja päältäpäin katsottuna, niille ei ole tehty juurikaan mitään korjauksia. Vanhemmat koulurakennukset olivat vanhoja, mutta ihan siistejä, eli kunto ylläpidetään jollai lailla.

Keskimmäinen rakennus on elokuvasali. Omaperäistä ja kokeilevaa 70-luvun arkkitehtuuria
Amphithéatre Louis Weil
Elokuvateatteri takaapäin kuvattuna
Amphithéatre Louis Weil
Amphithéatre Louis Weil
Asuntoloiden tilanne on ihan toinen, vanhoille, esim. jossa minä asuin, ei ole tehty mitään sen jälkeen kun ne on rakennettu! Ne huolletaan tyylillä "kun jokin hajoaa korjataan se pian" ::D Eli jos patteri sattu irtoamaan, hupsista, se vaihdetaan sitten parin viikon päästä... hehe
Polytech'Grenoble
IMAG Grenoble
Maison des Langues et des Cultures
Maison des Langues et des Cultures
Campuksessa oli myös paljon selkeästi uudempia rakennuksia, jopa 2000-luvulta. Hallintorakennukset ja tutkimuskeskukset olivat kaikin puolin erittäin korkealuokkaista tasoa. Tästä voi tehdä nopean johtopäätöksen että päättäjiä ei kauheasti opiskelijoiden hyvinvointi ja elämä kiinnosta.

GIPSA-Lab
GIBSA-LAB. Professorini Head Offide oli tuossa, ja rakennus oli 3 min kävelymatkanpäässä asuntolastani ;>
GIPSA-Lab
Kaasusäiliöitä keskellä campusta <3 Turvallisuus ennen kaikkea! Yeah right haha
Ranska on edelleen suurvalta tieteissä ja teollisuudessa, myös sotilaalliseti. Onhan Ranskalla ydinase ja paljon muuta. Ranskalaiset yliopistot ovat erittäin vaativia, eikä niissä ole varaa lusmuilla. Huomautuksen saa jo jos ei teitittele tai puhuttele opettajia oikein.

Campuksesta löytyi myös silmiinpistävän rumia rakennuksia


Vähän samaa kuin armeijassa! Yliopistoissa on selkeä hierarkia, opettajat ovat oppilaiden yläpuolella. Myöhästyleistä seuraa välittömästä vähintään julkinen nöyrytys luokan edessä. Mutta itse maikat ovat AINA myöhässä! : D

Luonnollisena kaunista <3 Kuvassa jälleen Bibliothèque Sciences

Opiskelu oli tosi rankka, koska vaatimustaso jo itsessään teki siitä vaikean, opiskelu vieraalla kieleellä lisää sekin vaatimustasoa. Edellä mainittujen lisäksi koulupäivä olivat tosi pitkiä! 7.45-19.30 oli suhteellisen tyypillinen päivä, tosin yleisemmin päivä oli 9.05-16.30. Siinä välissä tämä kuuluisa 1½ h ruokatauko :::D Välillä se oli tosin "vain" 60 min mittainen.

Kouluruokala, CROUS Caféteria. Jonotus vasta muodustumassa! En koskaan jaksannut jonotella noihin...


Viikonloppuisin on välillä ollut sekä koulupäiviä että kokeita! Ranskalainen opetusmalli on tehokas, enkä ihmettele yhtään! Opiskelijat imetään kuiviin raskaalla työmäärällä... ranskalaiset istuvat yliopistojen penkillä jo 17-18-vuotiaina! Ja valmistuvat parikymppisinä.

Grenoblen talvi. Havinen näky, koska lumi ei pysy Grenoblessa kovin kauaa!
Talvinen campus
Suomessa ollaan lähempää 30v kun valmistaudutaan korkeakouluista. Suomessa ei tosin painoteta esim. työelämässä niin paljon tutkintoja, kuin Ranskassa. Hyvillä taidoilla ja suhteilla saa Suomessa erittäinkin korkeapalkkaisia duuneja.

Sadepäivisin sää näytti makealta!
INP Grenoble
UJF omaperäistä arkkitehtuuria
Campus oli erittäin mieleenkiintoinen, siihen oli onnistuttu rakentamaan arkkitehtuuriltaan erilaisia rakennuksia. Moni edusti selkeästi 70-luvun linjaa. Campuksen "luonnonläheisyys" oli silmiinpistävä, sillä siellä oli paikoin pikkupuistoja ja campuksen pohjospuolella virtasi valtava Iseré-joki.


Sää oli jokapäivä vähemmän tai enemmän "sumuinen"
Graffitit olivat läsnä myös campuksessa, kuten muuallakin Ranskassa
Koko kaupungin ympärillä oli tietysti makea Alppi-maisema! Tästä jää näin jälkikäteen mukavia muistoja. Vaikka ei sitä siellä paikan päällä heti tajunnut että elin
ainutlaatuisia hetkiä Ranskassa!


Bibliothèque Sciences. Mun lempparipaikka! Aivan upeat näkymät ja vieläpä luonnonmukaiset

La vie est belle ♥
Bibliothèque Interuniversitaire
X

No comments: