Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

27 October 2010

Matkapäivä Lontooseen

Pääsin vihdoinkin hetkeksi kaiken kiiren keskellä kirjoittamaan kuulumisistani :] Saatte kuvista isompia, kun klikkaatte niitä, vinkki! :]


Lähdin siis lauantai-aamupäivällä Helsinki-Vantaan lentokentältä, ja oli taas muutamasta minuutista kiinni etten olisi päässyt koneeseen enää=DD muahahaha.

Lentokoneeni Blue1 (SAS), Star Alliance Boeing 717

Osa Helsinkiä ylhäältä ilmakuvasta
Boeing 717 koneen sisätiloista. Sain kivan ikkunapaikan eturiveistä :)
Lento meni kivasti, vieressäni istui mukava tyttö, joka oli menosssa viikoksi siskonsa luokse Lontooseen, hänen kanssaan sitten juteltiinkin koko lennon ajan kaikenlaisia! Sekoitin aikataulut, lentoaika olikin 2h 10min, eikä 1h 10min niin kuin olin luullut =D hahah!

hmm havaitsin ilmakuvasta merestä jonkun tankkerin, mmm XD
Iso-Britannian ensimmäisiä ilmakuvia. Ennen Lontoota oli paljon maalaismaisemaa.
London, UK
Hmmm oisko kuvassa kuuluisa O2-areena?;o Jossa Lady GaGa esiintyy joulukuussa!
So, kentällä kaikki meni nopeasti, oli erittäin eurooppalainen tunnelma, mutta mukava sellainen. Turvatoimet olivat erittäin tiukat. Britanniassahan nostettiin yhdessä Ranskan ja Yhdysvaltojen kanssa yleistä valmiustasoa kentillä pari viikkoa sitten terrorismiuhan takia. Mutta joo.... Yhdysvallat oli täysin oma maailmansa ja kokemus kuten oon jo monesti sanonnutkin :] Se alkufiilis kun saavuin sinne omg.. haha.

Heahtrowin lentokenttärata. Rakastan lentokoneita ja lentämistä yli kaiken!
Tervetuloa Iso-Britanniaan! Welcome to UK! @ Passport Control Zone.
Mutta joo, Lontoon metrokartta (Underground) näytti erittäin sekavalta, sain melkein sydärin kun mun piti päästä Heahtrowin metroasemalta Liverpool Streetin asemalle, jossa on siis myös juna-asema.

London Underground Map. Ympyröidyt kohdat on ne paikat, joissa olin ja jonne mun piti päästä :)
Liverpool Street. Metro- ja juna-asema.

Oli kyllä erittäin helppo matka, yksi linjavaihto siniseltä punaiselle "Main Linelle", jossa pysäkkini oli. Pärjäsin hyvin ilman neuvoja:D Ainoa oli kun varmistin lipputädiltä asemani sijainnin ja hinnat, ja miten noi lippusydeemit toimii täällä:D Ne on muuten tosi monimutkaiset, tiettyinä aikoina return ticket (menopaluu) maksaa about £ 30, mutta toisena ajankohtana se voi olla jopa alle £ 5 !!! hmm, nojoo.


Kertalippu Lontoon mahtavassa maanalaisessa maksaa £ 4.50. Junat olivat erittäin nättejä. ALEC TYKKÄSI! Tuubin muotoisia, nicee! Ovetkin menivät kiinni tuubinomaisesti, joten ihmiset pääsivät änkemään junaan toden teolla=D matkustin metrossa vielä ruuhka-aikana, jolloin metrot olivat IHAN täysinnäisiä=DD


Liverpool Street Station, London, UK

Muahaha, oli vitun kivaa raahata laukkuani kaiken ihmismassan keskellä...noh joo oli se vähän rankkaa mutta onneksi oon tottunut tuon tyyppiseen änkemiseen, esimerkiksi Pietarin ja Moskovan metroista! :D Tosin Lontoon metrot olivat vieläkin ruuhkaisempia! Kirjaimellisesti. Ihmiset eivät edes mahtuneet sisään, ja kuljettaja joutui kuuluttamaan jokaisella asemalla erikseen että pois ovien luota, juna on täynnä! Huss


Huomasin myös heti että Lontoossa on hirveän paljon ulkomaalaisia, etenkin intialaisia ja islamilaisia, sen huomasi siitä, kun he olivat töissä ja pitivät yllään uskonnollisia vaatteita, esim. huntuja ja sellaisia ihme hattuja. Intiahan onkin Brittien entinen siirtomaa.

Clacton-On-Sea, UK
Nojoo, saavuin Liverpool Streetin rautatieaseman puolelle, ja ostin lipun Clactoniin! Oli aika easy keissi. Kävin siinä välissä ennen kuin junani lähti mäkissä hakemassa teen, hahaha sain mukaani teen lisäksi maitoa, vaikka en ees pyytänyt XD Unohdin täysin että täällähän englantilaiset juovat teensä maiton kera! Tosin Grey Tea...not Green ;/ :P hehe...


Matka kesti about 1,5h, saman verran kun kentältä Liverpool Streetin asemalle =DD Haha, Lontoon metroissa aika vasta kuluukin. Onhan Lontoo yksi maailman suurimpia kaupunkeja ja yksi muotikeskittymistä, josta monet trendit virtaavat muualle maailmalle.

Englantilaisessa junassa
Bad Day? Lil bit? mmkay
Matka oli jännä, juna oli moderni ja mukava ja matkustajatkin olivat ihan omaa luokkaa kuin Suomessa :p haha. Asemalla minua olivat vastassa Jazz Ja M! mmm, niceee..

 Jazz! 
Siinä sitten hengailtiin koko ilta, käytiin syömässä ja ihmettelemässä paikallisia mestoja!

Sää oli vähän vilpoinen, mutta tosi kesäinen, lähinnä kuin kylmä kesäpäivä! Sovittiin frendien kanssa seuraavan päivän suunnittelemista ja mentiin sitten kotiin nukkumaan:D

"A True American Classic" XDD Otin sellaisen =D en oo syönyt koko päivänä mitään.

Lopetan kirjoittamisen tähän. Täällä on järjettömän huonot Wi-Fi yhteydet!! Istun tälläkin hetkellä t-paidassa (=KYLMÄÄ) erään talon rapussa miniläppäri sylissä yrittäen kirjoittaa tätä blogipostausta ja ladata kuvia. Huoh. Koitan päästää kirjoittamaan lisää tänä yönä :) Kirjoitettavaa ja kuvia kyllä riittää!


Theheheh M:n ruoka-annos, sitruunaleivos "xtra" kermavaahdolla, sitä saa mitä tilaa (; ha!
Lähden huomenna frendin ja sen perheen kanssa Lontooseen chillaamaan;D muahaha, mut joo CYA sinne Suomeen. Täällä on muuten tosi kesäiset astelukemat, toissapäiväänä oli +15 C ja aurinkoista! hmm, mutta sadettakin kyllä riittää. XX

Meitsin ensimmäisen UK päivän iltapala :] yum.

3 comments:

Kiki Carousel said...

Ihana postaus, tekee mieli matkustaa! Tosin ei minulla ole ikinä rahaa enkä pärjäisi ulkomailla, joten jätän matkailun ilot ne paremmin hallitseville... :)

Alec A-style said...

Kiitos paljon :] Kannattaa kokeilla itsenäistä matkustelua myös itse, se on tosi kivaa!

Anonymous said...

oih, tiäkkö mitä : D mäki rakastan lentokoneita ja matkustamista yli kaiken : ) luin ihan innoisaan tuota Uk:n matkaa