Latest News


Haku

August 20, 2010

Vuorokauden matka Yhdysvaltoihin

Pääsin vihdoinkin kirjoittamaan. Olen tällä hetkellä hotellissa Hollywoodissa, Los Angelesissa, Sarkku on nukkumassa ja kello on 3:22AM eli 3 yöllä. Aikero Suomeen on 11 tuntia.

Katunäkymä muutama tuntia sitten kadultamme.
Takana on vuorokauden mittainen lentomatka, kolmen kaupungin; Helsingin, Amsterdamin (Alankomaat) ja Memphiksen (US) kautta ja ensimmäinen päiväni Yhdysvalloissa! Aivan mahtavaa, sitä ei voi sanoin kuvailla :) Fiilis, joka tuli lentokoneessa, kun lähestyimme Los Angelesia, joka näytti aivan uskomattoman upealta ylhäältä päin katsottuna aiheutti totaalisen kylmät väreet.

Istuessani lentokoneissa kirjoitin jo silloin päiväkirjaani, mutten ole päässyt julkaisemaan sitä missään, koska lentokoneissa ei ollut nettiä, ja lentokentillä ei ollut edes aikaa avata konetta. Minulla on käytössäni tällainen tosi kätevä ja kiva Asuksen 901GO-mallinen yhden kilon miniläppäri :)

Matkan taittui mukavasti mutta mukaan mahtui tuttuun Alec-tapaan myös draamaa, itselläni ei tosin ollut henkilökohtaisesti mitään ongelmia lukuun ottamaata erästä ikävää tapausta ja pisintä Mannerten välistä (lento Euroopasta Yhdysvaltoihin) lentomatkaaa.  • Lento Helsingistä Amsterdamiin

Olin suuressa huumassa, ja minulle iski viime hetken paniikki kun olin vielä kotona kellon ollessa 9 aamulla ja olin tyyliin vielä boxereissa :D Minun olisi pitänyt olla siihen aikaan jo kentällä, koska kone lähti 11.15. Tilasin taksin vasta vähän ennen kymmentä ja olin kentällä joskus tasan tunnin ennen lähtöä. Äitini oli saattamassa. Riitta nukkui pommiin ja muut kaverit olivat töissä tai koulussa, joten mitään saattuetta ei ollut mukana:DAmsterdam
Olin jännittynyt ja pelkäsin samalla että laukkujen Check-In piste olisi jo suljettu enkä pääsisikään lähtemään =( pelko oli turha, koska kaikki sujui nätisti! Suomen puolella kaikki meni tuttuun tapaan nopeasti, toisin kuin muilla kentillä. Lento tapahtui KLM:n pienellä Embraer 190 koneella vajaassa kolmessa tunnissa.

KLM:n tarjoama välipala
  • Matka Amsterdamista Yhdysvaltain Memphikseen

Amsterdamin lentokenttä oli suomeksi sanottuna vitusta:D Kun laskeuduimme, paikalla oli bussi, joka kuljetti kiitoradalta kentälle. Kenttä oli sen verran valtava ja lentokone laskeutui nähtävästi kauemmaksi terminaalin porteista. Jatkoterminaaleihin oli pitkät jonot, jossa oli myös passintarkistus. Jonottaminen kesti kauan, mutta itse "tarkastus" oli turha, koska virkailija ei edes kysellyt mitään (ei edes avannut passiani), sanoi vain OK ja tyyliin heippa, kun sanoin että määränpäänä on Los Angeles.=D

Noniin, sitten alkoikin matkan vittumaisin vaihe. Samalla elämäni tiukin turvatarkastus, johtuen Sarianna Sihvosta, vaikka EN EDES matkustannut hänen kanssaan tai istunnut sen vieressä! Mutta liputhan oli kuitenkin bookattu yhteisesti ja maksettu luottokortillani. Lentoa operoi yhdysvaltalainen Delta Air Lines, ja heidän portilla oli tiukannäköisiä hollantilaisia turvatarkastajia ja muita tärkeän näköisiä rajaviranomaisia.

Istumapaikkani <3
Jonossa edessäni oli pari ihmistä ja sitten kun vuoroni tuli virkailija syötti passini koneeseen ja sen jälkeen pyysi minut sivuun... alkoi hetken kestävä kysely, ja ne kysymykset olivat jotain niin naurettavaa paskaa=D tyyliin "onko sinulla mukana tietokone tai kamera?" -"Joo." "Kenen ne ovat tai kuka ne omistaa?" Tässä vaiheessa olin jo wtf?! :D -"Minun." Hauskin kysymys oli "Millä lähdit tänään kotoa lentokentälle?" XDDDD "Taxilla." "Onko sinulla mukana eläimiä?" :DD Läpäisin testin, eikä minulta edes kyselty mitään matka-asiakirjoja.

Virkailija liimasi passini taakse jonkun pinkin tarran ja sanoi hyvä matkaa :DD Sitten seuraavalla pisteellä toinen täti luki passini koneelta ja pääsin laittamaan laukkujani skanneriin, ja jouduin itsekkin skanneriin, se oli kiva kokemus :D Jalat piti laittaa haaroilleen etc, mutta sekin meni hyvin:D Tämän jälkeen pääsin suoraan lentokoneeseen! Siellä oli kivaa, paikkani oli hyvä:) Etupäästä business-luokan vieressä ja kone oli Boeing 767, joka kuulu maailman suurimpiin, ja jossa matkusti noin 400 matkustajaa.


Jooo no eihän elämä ole mitään ilman draamoja =D Istuin hetken ennen kuin joku nuorimies tuli paikalleni ja kysyi "Are you Alec?" Olin -"Yeah". Sen jälkeen hän pyysi minut ystävällisesti mukaansa, ja sanoi ettei tarvitse ottaa laukkuja etc. mukaan (olin menossa hakemaan laukkuani). Noh menin mukaan, jonka jälkeen hän alkoi kysellä että tunnenko tuon Sarianna Sihvon ja kauanko olemme tunteneet yms. Vastasin kaikkiin kysymyksiin rehellisesti ja sanoin myös että me ei olla hänen kanssaan väleissä ja matkustan yksin ja hän tekee nähtävästi myös samoin. Nuorimies sanoi Okay, ja pääsin takaisin paikalleni. :D Ei mennyt edes kymmentä minuuttia enempää, kun tärkeän näköinen naisvirkailija tuli taas paikalleni ja pyysi mukaansa ja tällä kertaa myös matkatavarat piti ottaa mukaan =DDD Siinä vaiheessa olin jo että mitä vittua saatana?!!

Noh, ilmeni että Sarianna Sihvo oli joutunut epäilyttävien hekilöiden listalle, minulle ei tosin kerrottu mistä häntä epäiltäisiin, sanottiin vain että "varmuuden vuoksi" oli tehtävä niin kuin he tekivät. Minut sotkettiin Sarkkuun vain sen takia koska hänellä oli e-lipputuloste, jossa oli kirjattu myös nimeni, koska minähän ne liput alun perin maksoin. Sarkkua oli tutkittu jo alusti asti kirjaimellisesti joka paikasta, jokainen meikkipurnukka avattiin ja haarat yms. myös tutkittiin. Noh tällä kertaa laukkuni tutkittiin ainakin viiden ihmisen voimin, kun samalla paikalla oli myös joitain turvallisuus-ihmisiä seuraamassa tilannetta. Läppärini tutkittiin, kamerani avattiin joka puolelta, jopa akku otettiin ulos, ja USB-tikutkin muistaakseni tutkittiin myös. Lisäksi jouduin ottamaan kaikki korut ja kengät pois ja ne myös läpivalaistiin ja minutkin tutkittin=D Kun turvatarkastaja kosketteli paikkojani hellästi joka puolelta XDD olin kyl wtf, noh pääsin sitten taas takaisin lentokoneesen ja tällä kertaa pysyvästi. Sarkkukin pääsi jonkin ajan kuluttua koneeseen. Kysyin häneltä että "mikä tää oli?" Se oli ihan shokissa ja vastasi vain että "hän ei tiedä :o" ja oli ihan maassa. Kyllä mullekkin jäi tosta paska fiilis, koska ei edes kerrottu miks Sarkkua tutkittiin niin tarkasti ja sen takia myös minutkin sotkettiin mukaan koko paskaan, vain siksi että ostettiin liput samalle lennolle. LOL! (Tämä ei tule enää ikinä toistumaan! Joka päivä oppii jotain uutta.)

Kuvassa näkyy Pohjois-Amerikan rannikko, lähestyessämme Yhdysvaltain ilmatilaa.

Lentokone myöhästyi aikataulustaan tämän sirkuksen takia noin puolella tunnilla. Lento oli erittäin pitkä, yli 10 tuntia koneessa istumista. Olin kellonajoista aivan sekaisin kun Amsterdamissa oli eri aika, ja Memphiksessä eri ja itse LA:ssa ihan eri=D Niskani, hartiani ja peppu olivat iha puuduksissa istumisen jälkeen. Yritin nukkua ja sainkin nukuttua, tosin tosi huonosti, mutta parisen tuntia sentään. Lentoemot tarjoilivat monta kertaa ruokaa ja välipalaa. Sain myös viiniäkin! hihi. En kyllä juo sitä yleensä, mutta vaihtoehtona olisi ollut olut. Ja kaikki nuo kuuluivat siis hintaan :) Mieleenkiintoinen lento ja koko matka =DD Varmasti jää elää muistoihin! :)


  • US: Memphis Int. - Los Angeles, LAX. @ WELCOME TO UNITED STATES!

Pitkä, yli vuorokauden mittainen matka takana, yöunet ennen matkaa 0h, ja sen olen näköinenkin;D

Jenkeissä kaikki oli niin yksinkertaista! Passintarkastuksessa istui kunnon donitsikyttä ja puhui slangienglantia XDD haha, siellä jokainen joutui antamaan sormenjäljet ja joutui myös valokuvattavaksi. Tämän jälkeen mies vain kysyi mihin olin menossa, kenen luokse ja kenen kanssa. Tämän jälkeen pääsin hakemaan matkalaukkuni..... joka oli kadonnut !!!


Olin niin vittuntunut. Virkailija sanoi että "jossei se ole LA:ssa, tee katoamisilmoitus sitten siellä". Yritin vielä katsoa monta kertaa, mutta laukkuani ei ollut missään! Lähdin tämän jälkeen turvatarkastukseen, jossa piti ottaa kengätkin pois=D Mutta kaikki olivat tosi ystävällisiä :) Naisvirkailija sanoi minulle kun tulin ulos skannerista perus jenkkityyliin "Hi how are you?" =DD etc! Sit se oli mulle "Nice socks boy;)" XDDD haha :D Olin tuolloin ilman kenkiä ja minulla oli päälläni uudet Briteistä tilatut sukat:DD Otin käsilaukkuni ja menin suoraan LAX lähtöselvitykseen ja hain Boardpassini.

Sielläkin oli tosi rento meininki, jengi heitti läppää :D ja koneeseenkin päästettiin vasta 20 min. ennen lähtöä:D ihan jees :) Tässä välissä Sarkku tuli taas ihan hukassa viereeni, noh siinä sitten juteltiin ja lämpenin vähän sille vaikka lauantaista ei ollutkaan kovin monta päivää ja se lähetti edellisyönäkin voimakkaan sävyisiä viestejä. Lopulta puhuttiin asioista jonkun verran, ja tilanne vaan johti siihen että lepyin :) Olen erittäin lempeä persoona, mutta suutun ja loukkaannun tietyistä asioista erittäin helposti, enkä siedä yhtään valehtelemista tai iljettäviä juonitteluja, eikä minun tarvitsekaan. Elämä on joukko valintoja.


Lento Losiin oli jälleen Deltan lento, jossa oli niukka tarjoilu, joten ostin yhden drinkin $ 7.00 hintaan XD ja jonkun snacks packin Sarkun kanssa puoliksi:D koneessa kävi maksuvälineenä vain luottokortti, raha ei kelvannut. Mutta vieressä istuva täti (kone oli MD-82, ja meillä oli kolmen istuttavat paikat) oli niin kiva ja ehdotti oma-aloitteisesti että hän voisi maksaa luottokortillaan, ja me maksettaisiin hänelle käteisellä :)
Los Angeles, California. Illalla ylhäältäpäin kuvattuna.

Tosi mukavaa! Matka kesti nelisen tuntia, ja tullessaa Losiin fiilis oli ainakin nääääääääääääääääääääääin korkealla :) Lentokenttä oli järjettömän iso, Yhdysvaltoin tietääkseni toiseksi suurin heti Nycin John F. Kennedy lentokentän jälkeen, ja kuuluu myös maailman vilkkaimpiin.Kaverini odotti minua jo hotellini parkkiksella, ja me olimme vasta kentällä.. jouduttiin tekemään laukkujen katoamisilmoituksen Baggage Officessa, olimme niin toivottomia laukkujen suhteen, Sarkultahan katosi myös laukku. Mutta laukut tuotiin suoraan hotelliimme eilen illalla! Olin niin onneissani!! Sarkkukin kiljui onnesta kun kuuli uutisen:D Jouduttiin siis LAX:ssa metsästämään taksia, koska niitä oli tosi vähän (tai matkustajia oli liian paljon xD) ja siellä oli kunnon liikennekaaoshelvetti:D No löydettiin sitten taxi! Ja eihän se maksannutkaan Sunset Boulevardille, Hollywoodin kuin vaivaiset $ 75 ! Ihanan kallista.

Onnellisesti löytyneet ja palautetu laukut. Vasemmalla sininen on minun laukkuni.

Ilta meni kivasti, istuttiin hotellissame pitkään - minä, Sarkku ja kaverini. Sitten tulivat Sarkun Mexico-kaverit, jotka olivat myös tosi kivoja ja sopivan hulluja;D haha. Jäätin frendinkaa hotlaan, Sarkku lähti yöksi niitten rockifrendien kanssa jonnekkiin, ja mä nukahdin sit, toisin sanoen sammuin sänkyyni:D Olin niin saatanan väsynyt:D 


Tällainen lentomatka! Lisää stooria, pienemmissä muodoissa tulee kun ehdin päivitellä :) ja kuviakin voin ottaa nyt enemmän, koska sain laukkuni takaisin, eli nyt on taas kameralaturi, vaihtovaatteet, hiuslakka etc! Nehän olivat kaikki siinä kadonneessa laukussa :) menen nyt nukkumaan, kello on kohta 5 aamulla! :) Ensi viikoksi olisi luvassa tosi tosi erikoista ohjelmaa;DDD haha wooohou päivittelen.

Äsken napattu kuva kadun vastakkaiselta puolelta :) 99c Store, jossa kaikki tuotteet maksavat 99 senttiä (+verot).
Night! Ja sinne suomeen iltapäiviä :)


@Alec, LA, CA, US9 comments:

Unknown said...

Kiitti täst Alec <3

Anonymous said...

siistiä!

voit varmasti selittää tän asian kerran ku kerrot julkisestikin blogissasi että miten se sarkku pääs mukaan? eikö sillä ollu rahapula? :))

Alec A-style said...

:) En tiedä olihan sillä liput ostettuna koneeseen ja hotelliin. En ole kysellyt sen matkarahoista, koska toisten raha-asiat eivät kuuluu mulle. :)

Anonymous said...

hei! voitko tehö postauksen miten susta tuli tollainen?
synnyitkö kultalusikka suussa vai miten vaikutat noin rikkaalta?
voisin kuvitella sun ympäsille lauman paparazzeja ja henkivartijoita:)

joten ois kiva jos tekisit postauksen ittestäs :)

toivepostaus siis.

Anonymous said...

Mun serkku on tuolla Memphisissä, tulee vuoden päästä takas! :)

Anonymous said...

Vähä repeilin ku luin tota teiä jupakkaa :D:D aika kiusallista varmaaaa. siis se tavaroiden tonkiminen ja että tää sarkku joutu epäilyttävien henkilöitten listalle XD

Unknown said...

Ihme tää eka anonyymi. Mitä jonkun henkilön rahat sillekki kuuluvat. Ja hei seuraava anonyymi: Mä oon alecin henk.koht. henkivartija! :DDD Ja alec on vaan niin loistava. <3

-sannajau said...

äääää ois mullaki ärsyttäny toi lentokenttä jupakka ;p
vähä haluais itekki amerikkaa ku tää suomi on välil vähä asdfgh

Alec A-style said...

haha :) voi että noita aikoja:) Jälkeenpäin toi on vaa tommoinen hassu "pikkujuttu", suoraan leffasta=D vain mulle voi käydä noin XDD haha :D jeei, se on omasta tahdostaan kiinni:) Jos oikeasti haluat jotain, saat sen. Se voi vaatia tosin suuriakin ponnisteluja ja viedä myös aikaa.