Latest News


Haku

August 12, 2010

Suomen ensimmäiset metron laituriovet!

Huomasin toissapäivänä meidän metroasemalla tapahtuvan! Siihen oltiin vihdoinkin asentamassa näitä uusia laiturialueen lasisia metro-ovia. Projektihan alkoi jo talvella, kun rakentajat kävivät merkkaamassa ovien kohdistusmerkit, jotta ne olisivat oikeissa paikoissa kun metrojuna pysähtyy :)


Helsingin metro uudistuu, ja kaikkiin asemiin asennetaan v. 2013 metro-ovet, ja meidän iki-ihana Vuosaaren metroasema valittiin testikohteeksi! :) Uusia hienoja metro-ovia pääsee kokeilemaan noin parin kuukauden päästä ja niitä testataan läpi ensi vuoden, ennen kuin muutkin asemat saavat samanlaiset.


Ovet ovat musta aika lyhyet o_O. Ne ovat vain 170 cm pitkät.
Toisaalta ei se varmaan haittaa kun niitten yläpuolella ei ole mitään "kattoa" tms.

Vuonna 2014 tulee uusi automaatiometro! Tarkoittaa siis että metrojunat ajavat ilman kuljettajaa, tietokoneohjatusti. Samalla myös metroverkosto laajenee, kun metroa jatketaan Ruoholahdesta Espooseen asti. Sielläkin uusille asemmille rakennetaan heti alkuunsa metro-ovet.

Kuvitus tulevasta Espoon Otaniemen metroasemasta.

Espoon metroasemat tulevat olemaan btw noin kaksi kertaa Stadin asemia lyhyempiä, johtuen siitä että kun metrot automatisoituvat, niin ne kulkevat silloin myös tiheämmin, joten vaunut ovat siten lyhyempiä :) Jeeii! Samalla tulee myös uusia metrojuniakin ::)

2 comments:

Anonymous said...

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I enjoy seeing websites that understand the value of providing a prime resource for free. I truly loved reading your post. Thanks!

Anonymous said...

I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!