Latest News


Haku

August 31, 2010

The First Week in US

Aika on vain valunut käsistäni, on ollut niin paljon kaikenlaista tekemistä ja ajanvietettä. Pääsin vasta nyt kirjoittamaan ja päivittelemään tilannettani. :) 

Twitteriähän olen käyttänyt koko ajan ja lähetellyt live-twiittejä, ja jotkut teistä onkin seurannut ahkerasti liikkeittäni Yhdysvalloissa Twitterin välityksellä :) Se on vain niin helppoa, ei vaadi edes nettiä, pelkkä toimiva gsm-yhteys riittää! Kuvia olen päivitellyt päivittäin Facebookkiin ja IRC-Galleriaan, mutta blogiin kirjoittaminen vie aina paljon aikaa.


Kello on 2.49AM, eli lähes 3 aamuyöllä. Olen tällä hetkellä vierailemassa Sarkun hotellihuoneessa, jossa kirjoitan tätä postausta :] (Täällä on saatanan paska Wi-Fi yhteys, eli hyvä jos saan tämänkin kirjoituksen ulos).

Olin lähes viikon Venturassa ystävieni kanssa, ja se oli yksi elämäni upeimmista kokemuksista:) Nyt olen taas täällä LA:n Hollywoodissa, ja tarkoitus on lähteä huomenna illalla (tai siis tänään) takaisin Venturaan, en tosin tiedä miten pitkäksi aikaa :) Paluu Suomeen alkaa jo kolkuttaa.. valitettavasti. Lento lähtee 5.9 ja Suomessa olen 6.9 noin klo 19.25 paikallista aikaa.


Johdannosta asiaan, eli kerron lyhyesti miten ensimmäinen viikko Kaliforniassa on mennyt, ja muutenkin fiiliksistäni.


Iltapala:) YUM!
Ensimmäinen kosketus Yhdysvaltoihin oli aivan mahtava. Tulimme Sarkun kanssa hotellille taksilla ja paikalla oli odottamassa paikallinen ystäväni ja myöhemmin ilmestyivät myös Sarkun kaverit. Taksikuski oli btw venäläinen XDD sen huomasi korostuksesta. Täällä on muutenkin todella paljon ulkomaalaisia, johtuen Meksikon läheisyydestä. Se on aivan osavaltion vieressä, ja täällä on tyyliin joka toinen tyyppi meksikolainen, tai sitten jostain Kiinasta etc. Melkein kaikissa paikoissa, kuten metrossa, käytetään englannin kielen lisäksi espanjaa, joka on Meksikon virallinen kieli.

Dinner :) with T.
Smirnoff Ice 12-pack Partypack;)) ostettiin Sarkunkaa puokkiin.
Ensikosketus oli siis kiva :) Hotellihuone ja sen sijainti olivat napakymppi, netti toimii hyvin, siivojat olivat mukavia ja samoin muu henkilökunta. Toisin kuin tässä Sarkun nykyisessä hotellissa, ja hintaero on vain  $ 15 halvempi. Tosin Sarkku sanoi että hän sai tämän huoneen ilman veroja (listahinta on siis lähes sama, taso tosin aivan jotain Ö-luokkaa), eli huone on siis vuokrattu laittomasti=D haha ei siis annettu kuittia. Lol.

Täällä on muutenkin outo henkilökunta, ne ovat kaikki meksikolaisia ja toimiston tyyppi stalkkaa koko ajan, tyyliin kun menen ulos puhumaan puhelimeen ilmestyy heti henkilökunnan mies seisomaan ja kuuntelemaan mitä mä siellä puhun, ja sitten se alkaa vielä kyselee että mistä minä puhelimessa puhuin =D haha, joo mutta huomena takaisin siihen ensimmäiseen hotelliin! Tosin minä lähden illalla Venturaan, jos plaanit pitävät.:)

Kuvassa oikealla koditon ja vasemmalla koko sen omaisuus
Täällä on tosi paljon kodittomia, mutta ilmapiiri on tosi rento, rakastan tätä ilmapiiriä:) Ihmiset hymyilevät kaduilla ja kyselevät randomisti mitä kuuluu jne. :) Välimatkat ovat Los Angelesissa ja Kaliforniassa yleensäkin todella pitkiä, siis aivan valtavia. En olisi ikinä kuvitellut että Hollywood, joka on osa LA:ta on niin valtava?! Kävellen kävelet yhtä katua päästä päähän yli tunnin! Ja enemmänkin. Eli täällä todellakin tarvitaan auto. Ajattelin hankkia syksyllä Suomesta ajokortin (jos aika ennen tammikuun army-timea riittää). Vaikka se maksaakin siellä about 2000 €, täällä sen saa peräti $ 25:lla... = DD Ehkä pitäisi sittenkin suorittaa sen täällä? :D

Iloinen asukas. Näitä täällä riittää, erivärisinä ja -kokoisina. Iyyy
Kadut ovat tosiaankin tehty autoja ajatelleen, tiet ovat leveitä ja monikaistaisia ja kävelyteille taas hyvä kun mahtuu kaksi ihmistä kerrallaan kävelee. Julkisia täällä käyttävät lähinnä köyhemmät tai kodittomat ihmiset ja turistit. Kaikilla on yleensä auto koska kortti, bensa ja itse vehje ovat halpoja. En tiedä onko muissa kaupungeissa edes mitän linja-autoja, paitsi koulubusseja, mutta täällä nuo bussit vievät tyyliin vain metroasemalta toiselle, eli ei niin kuin esim. Helsingissä, jossa pääseee jostain Itiksestä Malmille ja Pasilaan.


Ruoka on halpaa ja pakkauskoot ova isoja! Ravintoloissakin, lähinnä pikaruokapaikoissa, joita paikalliset suosivat on omat $ 1 Menut, jossa kaikki maksaa dollarin per ruoka-annos etc. Hämmennystä kaupoissa ja palveluhinnoissa aiheutta aina tuo veron lisäys jälkeenpäin vasta kassalla. Eli jos kaupan hintalapussa lukee $ 19.99, se on oikeasti verojen jälkeen jotain $ 22 luokkaa, minkä joutuu sitten myyjälle maksamaan. Tuo unohtuu tosi usein mielestä kun menet kassalle, ja sitten tulee "oho aini ne verot" =D hehe.Pinkkipullaa, anyone?

Eipä tässä muuta ensimmäisestä viikosta:) Kivaa oli, ei voi muuta sanoa. Nautin tosi paljon. Nuo oli nyt ensimmäiset jutut jotka vaikuttivat ns. arkipäivääni. Täällä on myös suuret lämpötilanvaihtelut. Päivällä, etenkin nyt kun täälläpäin on alkamassa kesä on tyylin +30 C, jopa lähemmäs +40 C, tai ainakin siltä on tuntunut. Ja sitten kun aurinko illalla laskee, 17.30-18 aikaan, PUM ilma viilenee heti. Jopa +10 C asteeseen. Vilpoisat ovat olleet illat :]


Menen nyt nukkumaan, ehdin vielä nukkua jonkun verran, koska tästä hotellista on Check-Out klo 11AM, eli 11 aamulla, jolloin on lähdettävä pois.

Hmmm... tädillä on söpö Superman-reppu, minikoossa :)

Palaillaan! Pusuja Suomeen, tekstailkaa siihen mun uuteen at&t numeroon, jos on asiaa :) Lupaan kirjoittaa ennen paluuta ainakin kaksi postausta! Jos aika riittää, postailen kolme :) Unia Homiet <3No comments: