Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

17 December 2010

GAMLA STAD @ Stockholm

Tukholman vanhakaupunki, Gamla Stad on Jouluajan paratiisi! Siellä riittää hyvää tunnelmaa ja mieltä kaikille :)

YUM
Ihmisiä oli paljon, kadut ja kujat ovat täynnä pikkuliikkeitä - ja puoteja. Pienillä aukioilla toimii kaikennäköisiä putiikkeja, näin joulusaikaan teemana on tietysti ihan kaikki mikä liittyy jollain lailla Jouluun! :)
Ulkona oli tosi kylmää ja luntakin riitti :) Silti siellä jaksoi olla ja kierrellä niitä pikkuputiikkeja ja käydä välillä kupillisella kuumalla kaverien kanssa :]Vanhasta kaupungista löytyy jokaisella jotakin! Krsitallikruunuja ja tatuointeja ja lävistyksiä ;p

Vanhakaupunki oli myös koristeltu erittäin upeasti, joulukuuset, jouluvalot, joulumusiikki... sitä oli kaikkialla :) Itse asiassa koko Tukholmassa! Mutta Gamla Stad on rajattu alue, niin siellä siihen tunnelmaan pääsi heti kun astui metrosta ulos!


Vanhassa kaupungissa on oma metroasemakin :) Vaikka keskustasta sinne kävelee hyvin nopeasti! Ja mielellään käveleekin :)Alecin perus vihreä tee -hetki (; Vaikka tekikin mieli ottaa kupillisen kuumaa glögiä :]

Hmm päätimme Essin kanssa ostaa vohvelit! Ihan hullu ajatus syödä paukkupakkasessa ulkona vohveleita XDD Mutta ne maistuu just silloin toooosi hyviltä :] Yum Yum! Lämmin vohveli, ja hyvää oli.


<3
Tykkään tosi paljon kaikista tällaisista "kulttuuriperinnöistä", niissä on jotain magic'ia :) Juuri vanhakaupungit ja muut historiallisesti säilyneet alueet ovat lähellä sydäntäni, niissä on kivaa piipahtaa vaikkapa syömässä tai vain teellä :] Olen muuten modernia arkkitehtuuria ja kulttuuria rakastava ihminen. Kotini sisustuskin on moderni :)Olisi aivan upeata asua historiallisessa talossa, jossa olisi upean korkea katto ja kulmaparveke, joka aukeaisi suoraan johonkin kivalle paikalle, esimerkiksi Bulevardille tai merelle :) Mutta asunnon sisustus olisi todellakin niin modernia kuin vain voisi olla :p En nimittäin viihtyisi muuten kodissani.. :)


Anyway, kivaa oli kuten kuvista voitte päätellä :] Ahh Ruotsi...Sverige... <3
xoxo

No comments: