Latest NewsFI Mens 728x90
Näitä käytän StockmannStockmann.com on24.fi AliExpress.com

08 December 2010

Kätevästi laivalla Ruotsiin!

Ennen varsinaisia SWE-postauksia, (joita tulee btw peräti neljä! :) välipostaus meno- ja paluumatkasta Ruotsin Tukholmaan (:

Silja Symphony
Ensinnäkin laivalla matkustaessa Ruotsiin on niin hyvät kuin huonot puolensakin.

Saavuttuani Tukholmaan kaveri haki minut Viking Linen keskustan satamasta :) Menimme heti Sture Planille teelle!


Ensimmäiset askeleet Tukholmassa :D Sää oli tulopäivänä kuta kuinkin vilpoinen Tukholmassakin :]
Lentokone on tosi nopea! Lennät sinne noin tunnissa, mutta kentillä sitten menee jokunen aika kaiken maailman turvatarkastuksissa ja lähtöselvityksessä. Lisäksi lentokentille joutuu aina ajamaan jollain, eli ne eivät ole missään kaupugin keskustassa, niin kuin yleensä satamat ja rautatieasemat. Joten kentiltä voi tulla lisäkuluja mm. taxin ja junan muodossa.

Lisäksi lentokoneissa on tiukat matkatavararajoitukset, niin tavaroiden kuin myös painon, laukkujen ja mittojenkin suhteen. Laivoissa tällaista ei ole. Ota vaikka kymmenen laukkua mukaan jos siltä tuntuu =D muahah

Stockholm Tunnelbana aka. Metro aka. Underground.
Laivan heikkouksiin kuuluu matkustusaika, joka on noin 18 tuntia/suunta! Se on aika paljon. Mutta jos ei ole mitään kiirettä laiva on kyllä paras valinta, se on niin helppo! Keskustan terminaalista suoraan laivaan, eikä mitään jonottamisia. Voit mennä vaikka heti hyttiinsä suihkuun ja sänkyyn :p Sitten parille tai vihreälle teelle laivan kahvilaan!

Hmmm, hytisä odotti ylläri kaksi Marianne karkkia ja Battery! :P naaaiisKannattaa aina hyödyntää laivayhtiöiden tarjouksia :D Muuten laivalippu voi maksaa monikertaisesti enemmän kuin lentolippu! Esimerkiksi Blue 1 nuorisolippu maksaa Tukholmaan 45 €/suunta. Siljan paskin mahdollinen C-hytti (päivä Tukholmassa -risteily) maksaa Club One kortin kanssa muistaakseni jotain 80-90 € luokkaa... joten ei oo kovin halpaa jos yksin matkustaa :D Pelkkä menolippukin maksaa tosin jotain alk. 40-80 € luokkaa. Joten siinä on sitten metsästämistä tarjousten perään :)! Nykyään mikään ei ole halpaa :f

Lähdin siis ensimmäistä kertaa Tukholmaan sitten lapsiaikoihin Viking Linella! Laiva oli tosi kiva ja viihtyisä, Viking Gabriella.


Siellä oli jopa halvempaakin kuin Siljalla, esim. Kopparbergin siiderit maksoivat vain 1,40 €/kpl , Siljalla 2,40 € =DDD muaha. Oli siellä ruokakin halvempaa, ostin jonkun salaatin kolmella täytteellä 9 €! Siljalla ei edes ole tuollaisia vaihtoehtoja, siellä on niitä ravintoloita joissa pääruuat maksavat 13-30 € -luokkaa. En tykkää yleensä buffeteista, ne maksavat lähes 40 €, enkä edes syö tai juo niin paljon...

Menomatkan salaattilautanen!
Paluumatkan pastalautanen!
Aamiaisbuffet on ok! se maksaa molemmilla laivoilla kympin verran ja on iha kattava jos on suurempi nälkä. Muuten kannattaa ostaa vain joku tee ja pari kananmunaa tai joku leipä :)


Paluumatkalla otin Silja Linen Symphonyn. Laivahan on sisaralus Silja Serenaden kanssa, eli ne ovat identtisiä keskenään. Tykkään kyseisten laivojen kävelykaduista "Promenadeista", niitä ei muilla laivoilla ole.

Munaa, anyone?
Hmm, sain ilmaiseksi sellaisen jaetun hytin XDDD Noh, päätin kokeilla sitä:D Enkä kadu yhtään! Sillä hytissä oli minun lisäkseni kaksi muuta matkustajaa. 

Pienenä rakastin tätä laitetta!! :D haha, alussa ne oli alkeellisia, konetta tönimällä, siitä sai muutaman lantin ulos;D;D


Molemmat olivat tosi mukavia! Kansainvälinen tunnelma jatkui, koska toinen heistä oli italiainen Aalto-yliopiston vaihto-oppilas ja toinen kiinalainen väliaikaistyöntekijä. Molemmat poistuvat Suomesta takaisin kotimaihinsa tämän kuukauden aikana. Kävi kyllä tuuri :) Olisi voinut olla hytissä vaikka joku kuorsaava pappa tai muu epämääräinen henkilö.


Sain jälleen uutta tietoa mm. Kiinasta ja Italiasta! Kaverit olivat siis Milanosta ja Pekingistä (: Kiinalainen oli todella ystävällinen, sain häneltä kiinalaisen joululahjan, esineen joka tuo kuulemma onnea. Lisäksi hän otti meistä kuvan, kuulemma muistoksi, sillä kaveri ei ollut käynyt ikinä ennen ulkomailla Ruotsin ja Suomen lisäksi.Hän myös sanoi että siellä ei todellakaan pääse käyttämään mitään Facebookia tai Twitteriä (tämänhän olen lukenut lehdistäkin, mutta nyt sain paikallista infoa), koska hallitus on blokannut pääsyn ko. sivustoihin ja valvoo sitä ankarasti. Säännön rikkomisesta seuraa rangaistus. Joten hän pyysi sähköpostiosoitteeni, joten minulla on sähköpostikirjeenvaihtaja nyt! XD Viimeksi sellainen minulla olikin hmm ala-asteella? XDDAnyway, matka sujui siis aivan kivasti. Hitaasti mutta varmasti! Lentokoneella lentäminen Tukholmaan on varmasti myös yksi vaihtoehto, jos ei ota eikä tuo paljon tavaroita ja haluaa matkustaa tosi nopeasti :)


Lähtiessäni Ruotsista siellä oli +1 C. Saavuin Suomeen Itsenäisyyspäivänä 6.12, ja omfg mikä lumikaaoshelvetti=DDd Minulla oli tapani mukaan vitusti laukkuja ja niitten kanssa oli ehanaa sukeltaa lumen läpi, sillä tiet olivat kirjaimellisesti lumikasojen peitossa, eikä lumiauraajat olleet ehtineet aurata kaikkia katuja, ja luntaa tuli vain koko ajan lisää... tervetuloa pohjoiseen! :)

Helsinki, Aurinkolahti 6.12.2010
Eyy, nyt pitäis lähteä hoitamaan asioita ja illalla kaverin kanssa leffaan ja ehk jotain muuta pientä :P


XX

No comments: