Latest News


Haku

December 1, 2010

LONDON @ Shopping & Chill

UK:N koko sydän, yksi maailman tärkeimmistä kaupungeista monella osa-alueella, kuten muodissa, liikemaailmassa, kulttuurissa, politiikassa etc - LONTOO!


London oli huikea kokemus! Olen matkustellut paljon maailmalla, mutta Lontoo yllätti :) Monessakin eri asiassa, mutta vain positiivisesti! Kuuluhan Lontoo suuren luokan miljoonakaupunkiin, yksi Euroopan suurimmista 12 miljoonan asukkaalla!

Piccadilly Circus square

Kaiken lisäksi kaupungin asukastiheys on todella tiheä, se näkyi joka paikassa. Kaikkialla oli tungosta, metrot ja julkiset täynnä ihmismassaa... Edes Moskovassa, Pariisissa tai LA:ssa ei ollut tuollaista ihmismassatungosta mitä Lontoossa oli :D nice.


Onhan Englanti muutenkin pieni valtio pinta-alaltaan :) Saarivaltio. Mutta siellä on paljon maahanmuuttajia, jo senkin takia että Britannia on entinen suurmahti, sillä se oli emämaa, ja sen omistuksessa oli tyyliin puolet maapallosta XDD haha! Esimerkiksi Yhdysvallathan kävi itsenäisyys-sodan Britanniaa vastaan, koska he halusivat eroon UK:sta. Tämän takia molemmissa maissa on edelleenkin paljon samankaltaisuuksia, puhetyyli on tosin erilainen vaikka kieli onkin sama ;D hehe


Lontoon poliisi ohjaamassa
Moni lähtee opiskelemaankin juuri UK ja nimen omaan Lontooseen, koska on PALJON helpompaa lähteä sinne kuin Yhdysvaltoihin - ei opiskeluviisumeita, ei kalliita lentolippuja ja se on kaiken lisäksi lähellä.

Britannian parlamenttitalo
Britanniassa on erittäin kehittynyt koulujärjestelmä. Sieltä löytyvät maailman parhaimmat yliopistot ja tiedekunnat, mutta ilmaisia ne ei suinkaan ole, niin kuin Suomessa olemme tottuneet :) Laatu maksaa!

Lontossa on runsaasti yliopistoja!

Kyllä sielläkin saa tukia ja stipendejä jos on oikeasti älyllisesti lahjakas, mutta opiskelusta joutuu joka tapauksessa jotain maksamaan. Yhdysvalloissa tilanne on tietääkseni vielä pahempi, siellä mennään rahan tahdissa. Mutta molemmissa maissa arvostetaan tutkintoja. Eli jos ja kun valmistut yliopistosta tai ammattiin - saat takuuvarmasti työpaikan. Sekin on tosin suhteellista nykyään. Suhteilla ja sosiaalisilla taidoilla ja muilla skilleillä voi saada jopa paremman uran aikaiseksi kuin opiskelemalla Harvardissa 10 vuotta.

Queen's Buckingham PalaceBriteissä oppilaat aloittavat peruskoulun jo 4-vuotiaana!!! Sick.. :D Kauheata.. ei muuta kuin rispectia multa :) Britit osaavat jo kertolaskuja, kun suomalaiset vasta lähtevät koulun penkille opettelemaan aakkosia XDD haha


Hieno kaupunki! Kaikille löytyy varmasti jotain, ellei suuri väestöntiheys haittaa :) Siellä saa kokea aidon suurkaupungin menon. Lontoosta poispäin lähtiessään alkaa heti perus Britannian maalaismaisemat, niin kuin Emmerdalessa XDD


Lontoosta lähtee monet muotitrendit maailmalle, esimerkiksi hiustyylit ja vaatekokonaisuudet. Lontoo on aito muotimekka. Shoppailijan paratiisi.

YUM
Saat sieltä uusien lupaavien suunnittelijoiden persoonnallisia vaatteita, perusmassavaatteita H&M:stä ja muista vastaavista kaupoista ja tietenkin sitten niitä merkkivaatteita, jotka ovat merkkiuskollisia :) Pradaa...Versacea...LV:tä... itse en ole välittänyt aikoihin. Tyyli ratkaisee.


Kaikissa edellä mainituissa liikkeissä oli monta omaa vartijaa :D Kuuluu todennäköisesti liikkeiden imagokuvaan, jotta asiakkaat tuntisivat itsensä muita tärkeämmiksi :) En usko että joku haluaisi pölliä Pradan kaupasta jotain:D Se on ensinnäkin käytännössä mahdotonta, ja toiseksi joka puolella on kameroita, poliiseja etc.


Kaupungissa on erittäin kattava metroverkosto, eli Underground. Joka on avattu käyttöön jo 1870-luvulla! Nice. Sen kyllä huomaa niistä vanhimmista asemista :) Monet niistä on rakennettu Pietarin ja Moskovan tyyliin todella syvälle maan alle, mahdollista ydinsotaa ajatelleen.
Movie Theater!

Lisäksi siellä on kuulemma salaisia hallinnollisia maanalaisia linjoja, joista parlamentin kerma ja muut tärkeät johtohahmot pääsevät pakenemaan nopeasti, jos kaupunkiin tulee jonkinlainen uhka! Mieleenkiintoisia juttuja :P


Kaupunki on muutenkin täynnä historiaa, siellä on tapahtunut ja vaikuttanut vaikka mitä vuosisatojen ajan. Britanniassa on edelleenkin monarkia Ruotsin ja muutaman muun eurooppalaisen valtion tapaan. Siellä siis istuu ja hallitsee Kuningatar Elisabeth II.

Ongelmia on tuottanut Lontoon toispuoleinen liikenne!!
Virgin'n Ultrafast Taxi, anyone? ;))

Kuningatar on hallinnut Britannia ja sen imperiumia eli nykyisiä kansainyhteisöjä vuodesta 1952 lähtien! Eli yli puoli vuosisataa! Se on jo kyllä megaluokan suoritus:D Hänellä on siis edelleen paljon valtaa ja rikkauksia, esim. hän on Anglikaanisen kirkon johtaja, ja mm. Australian ja Kanadan Kuningatar ja paljon muuta!Niistä jutuista voitte lukea lisää vaikka Wikipediasta.. :) Poliittista valtaa, eli käytännön valtaa johtaa kuitenkin - (niin kuin Suomessakin) Britannin parlamentti ja pääministeri. Voimia 84-vuotiaalle ikinuorelle neidille;D hehe


Fiilikset olivat Lontoossa huipussaan, muuttaisin mielelläni asumaan sinne joksikin aikaa! En kylläkään pysyvästi:) US on mun juttu. Haluaisin kokea seuraavalla kerralla Lontoota enemmän, tällä matkalla olin siellä vain muutamia päiviä, reilun viikon kestävästä matkasta.


Olin siellä Halloween-viikolla. Halloween on UK:ssa ja US:ssa todella suuri juhla, kaupat ovat täynnä kaikkea  Halloween -stuffia ja krääsää. Yhdysvalloissa Venturan Searsin Halloween osasto oli myyty loppuun jo elokuun lopussa!!! Vaikka Halloweeniin oli vielä aikaa.. se kertoo siis miten he arvostavat sitä juhlaa :)

Brittiläinen postilaatikko
Kaverini ja sen tädin luonakin oli kaikkia Halloween koristeita talo täynnä! Yhtä paljon ja hienosti laitettuna kuin meillä Jouluna! hmm.. mageeta


Minun oli tarkoitus viettää Halloween Lontoossa, mutta aikataulullisista syistä vietin sen Tukholmassa, jossa olin viikonlopun ja palasin takaisin Helsinkiin.

Kaupat olivat luonnollisesti täynnä siis Halloween stuffia, mutta sen lisäksi vaikka olikin lokakuun alku niin kaduilla ja kaupoissa oli todella paljon kaikkea Jouluun liittyvää!! Ja Halloweeniäkään ei olla siellä vielä ehditty juhlia, vaikka se on siellä lähes yhtä suuri juhla siis.. :)


Ihana kaupunki! Suosittelen kaikille. Siellä on erityisiä "shoppailukatuja", kuten muissakin suurkaupungeissa. Yksi, jossa oli vaikka mitä kaikkea kivaa oli Piccadilly Circus! Muita paikkoja on missä kannattaa käydä ovat Covent Garden, Oxford Circus, Green Park ja Westminister!
Hehe Burger King on kaikkialla ;D Rantautuu jälleen myös Suomeen Helsingin Jätkäsaareen!
<3

Yeah. Nyt menen jatkamaan laukun pakkaamista, sillä lähden muutaman tunnin päästä terminaalille, sillä olen lähdössä tänään Ruotsiin viikoksi! :) Oon aivan haltioissani ja tosi iloinen (:
Rankan shoppailupäivän jälkeen vois ottaa pienet £ 6 massaget ;D

Formspringiin pääsee toistaiseksi vain pyynnön kautta, jonka minä hyväksyn tai sitten en. Kaikki feikkiprofiilit menevät suoraan spam-kansioon! Hyväksyn vain aidot ihmiset, en stalkkareita etc. Todennäköisesti hyväksyn sinut :) Muistakaa ennen kuin kysytte että järki käteen:D
Alec Starbucks'ssa = Green Tea and Carrot Cake = YUM

Kirjoittelen Ruotsista käsin jotain kivaa :) En usko että mitään suurta, mutta silleen fiiliksen mukaan, niin kuin tein US:ssa! :) Kannattaa seurata, ja lisätä minut Twitteriin, se on kaikille avoin ja voitte seurata siitä tekemisiäni suht-reaaliajassa.

Liverpool Streetin junalaiturit
Lontoon punaisia busseja näkee kaikkialla!!! :D Haha, mutta siellähän ei ole raitiovaunuja eikä johdinautoja.
Liverpool Street. Metro- ja juna-asema! Kiva paikka. Lähellä myös paljon kaikkia kivoja kauppoja.

Lisäämällä itsenne Googlen/Bloggerin lukijaksi, pysytte varmasti kärryillä kun julkaisen jotain uuttaa blogiinii :) Pääsette lisäämään itsenne siihen joko tästä tai sitten tuolta oikealta "LUE"-kohdasta.. :)


XX

No comments: