Latest News


Haku

December 30, 2010

TALLINN 2010

Kävin tänä kesänä ensimmäisen kerran elämäni aikana Virossa, Tallinnassa. Sen jälkeen olen käynyt siellä pari kertaa palavereissa. Postauksen kuvat ovat kolmelta eri matkakerralta, joten jossain kuvissa ei ole vielä luntakaan :)


Talvella olen kuitenkin käynyt siellä nyt kaksi kertaa ihan huvikseni :) Vein ensimmäisellä reissullani mummoni (69) näyttääkseen millaista siellä on :) Hänkään ei ole käynyt siellä aikaisemmin.

Vanha Tallinnan sisäänkäyntiportti


Tallinna on kuitenkin todella lähellä Helsinkiä, ja kun haluaa vaihtaa nopeasti maisemia ja kulttuuria, niin Tallinnaa nopeampaa vaihtoehtoa ei Helsingistä käytännössä ole :)
Lentäen voi toki parissa tunnissa lentää aika pitkällekin, mutta se ei ole niin helppoa kun lentokentät ovat kaukana ja turvatarkastukset vievät oman aikaansa =D

hehe. Kuvia taxista iPhonella :p Aika mautonta pystyttää Hesburger suoraan Vanhakaupungin porteille. Tosin heti porttien sisällä on Mäkki ;f
Ennen kuin olen koskaan käynyt Virossa, minulla oli todella negatiivinen kuva siitä. Se on nyt pikku hiljaa alkannut muuttua.
Vaikka en ole kovin ennakkoluuloinen, mutta kyllä Viron suhteen sitä vähän oli. Kyllä siellä on mennyt tähän asti kaikki hyvin; ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja mukavia!

Uudempa Tallinnaa
Suurin osa suomalaisista menee sinne kylläkin tankkaamaan viina- ja röökivarastoaan. Suosittelisin kaikille kyllä muitakin vaihtoehtoa, just chill? 


Ymmärrän kyllä jos kuluttaa paljon röökiä ja alkoholia, ja kun sieltä ostaa isot määrät säästää varmasti jonkun verran, mutta sen lisäksi siellä voi mennä vaikka kahville tai parille vanhaan Tallinnaan :) Tai nauttia joku keskiaikainen ruoka-annos!Henkilökohtaisesti viihdyn Vanhassa Tallinnassa, en välitä Tallinnan keskustasta ja niitten ostoskeskuksista. Sinne on kivaa lähteä ns. seurustelemaan kavereiden kanssa :) käydä syömässä ja just chill! En siis lähde Tallinaan tekemään ostoksia=D Sitä varten on Tukholma, Lontoo ja Pariisi, jonne lentää parissa tunnissa.


Kävimme syömässä aivan loistavassa Olde Hansa nimisessä ravintolassa!
Tarjoilija suositteli minulle jänistä.. otin sellaisen veden ja vihreä teen kera :) Johannalle ja Artolle maistui villisika ja pullollinen viiniä.
Heheh loppulasku oli ihana:---D mut aika halpaa kuitenkin.Mun jänis-ateria maksoi noin 20€.Puitteet olivat erittäin keskiaikaiset! :) Niin kuin kuvista huomaatte jopa WC-tilat olivat keskenaikaisia XDD Pönttö oli puuta ja käsienpesu tapahtui tollaisella ihme viritelmällä :D

Tallinnasta tuon tosin himaan aina sitä aivan mahtavaa porkkanakakkua <3 (joka on vielä aika edullista ;o) ja tietenkin DR.PEPPERIÄ tölkeissä!!! Sitä kun ei Suomesta tölkeistä saa... ja rakastan juoda limua lasipulloista ja tölkeistä :) Dr.Pepper maksaa Tallinnassa vain 9 kruunua! Eli euroissa jotain 68 senttiä? xD Sekin aika halpaa.

Dr.Pepper hetki ;)
Virohan on siirtymässä nyt vajaan 20 vuoden käytössä olevasta kruunusta Euroon! Suomalaisille se on ehdottomasti hyvä asia, ei enää mitään rahanvaihtoja etc. Vaikka maksankin yleensä kortilla, niin käteistäkin kyllä pitäisi joka kerta vaihtaa, koska kaikissa paikoissa eivät kortit käy..

Viro siistymässä Euroon 2011
Tallinnassa hintoja ollaan merkitty myös euroissa jo kesästä lähtien.
Tallinnassa on paljon hienoja historiallisia rakennuksia, jotka ovat onneksi säilyneet tähän päivään asti :)Kävin taannoin Tallinnassa myös Johannan ja Arton kanssa. Johannalla oli sovittuna siellä joku haastattelu ja hän oli ostamassa itselleen uutta talviturkkia venäläisestä turkkisliikkeestä. Itse olin joka tapauksessa menossa Tallinnaan tapaamaan kaveriani, joten Jossu ja Artsi liittyivät seuraani.Tässä tämä pitkään työn alla ollut Tallinnan kuvakollaasi :) Näillä näkymin menen käymään Tallinnassa vielä tammikuun kolmas päivä. Nään siellä kaverin, just chill :) Kaveri on tällä hetkellä siellä, joten me tullaan hänen kanssaan mahdollisesti pois samalla laivalla (:

Tallinnassa oli joulukuussa ihan hirveästi luntaa!

Huomenna on Uuden Vuoden aatto!!! Omg oon jo ihan täpinöissäni. K O S K A, huomisen jälkeen alkaa UUSI VUOSIKYMMEN. 2000-luku siirtyy huomisen jälkeen virallisesti historian kirjoihin :) Hmmm.

Aivan upea kuva! Sain otettua tämän iPhonellani Tallinnan satamasta.
Minunhan piti lähteä Tukholmaan Uudeksi Vuodeksi. Suunnittelmiin tuli muutos, joten vietän sen mm. Helsingin sydämmessä Kampissa ystävieni kanssa! :) Lisäksi saan huomenna vieraita Tukholmasta, joten actionia kyllä riittää :)


Postailen huomenna perjantaina vielä jotain kivaa, ennen kuin ollaan jo 2010-luvulla ;D hehe. Cya 

Merimaisemat laivalta katsottuna ovat upeita! Etenkin auringonlaskun ja -nousun aikana.. :)


XX

No comments: