Latest News


Haku

December 10, 2010

Amazing Stockholm City

Viikko Tukholmassa meni tosi nopeasti (: Näin paljon kavereita, ja tutustuin uusiin, ja täysin erilaisiin ihmisiin vähän paremmin :p


Tukholma on todella viihtyisä kaupunki, josta löytyy jo paljon Eurooppalaisen mittakaavanmukaisia kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita, joita Helsingistä ei löydy.

Stockholm, Sweden <3
Tukholman keskusta esittelypöydällä

Kaikki trendit ja muut uutuudet saapuvat ensimmäiseksi Ruotsiin ja Tukholmaan, ennen kuin ne ehtivät Suomeen.


Tukholmalaiset ovat tyylikkäitä ja muotitietoisia. Sen näkee jo katukuvasta. Väkilukuun suhteutettuna siellä näkee todella paljon hyvännäköisiä ihmisiä, ja mikä parasta he osaavat myös pukeutua! (: Nice.

:) @ Hard Rock Cafe
Essi Hellsten <3
Kaupunkihan on myös historiallinen, niin kuin Lontoo, Pietari, Pariisi ja muut Euroopan kaupungit, sillä Ruotsilla on oma historiansa. Ruotsi on entinen suurvalta, jonka osana on Suomikin ollut omana provinssi-alueenaan.


Kaupugnissa on siis paljon hienoja rakennuksia ja siellä on myös Ruotsin vanhakaupunki "Gamla Stad", joka on aivan täydellinen ollakseen totta! Etenkin jouluaikaan siellä on paljon kaikkea pientä kivaa, kahviloita, puoteja ja mukavia ihmisiä.


Hintataso on Suomeen verrattuna keskimäärin sama. Jotkut tuotteet ovat halpoja, toiset kalliimpia. Valikoimat ovat paljon monipuolisempia kuin Suomessa, joten esim. nopeille vaateostoksille kannattaa suunnata ehdottomasti Tukholmaan Helsinkiin sijaan.

Kuninkaan linna. Nykyisen kuninkaan "työpiste" XD Kuningasperhe ei nimittäin asu tuolla :)
Niin kuin kaikissa päämiesten palatseissa, tässäkin on sotilas vartioimassa hovia!
Sen jälkeen voisin suositella Lontoota tai Pariisia, mutta onhan Euroopassa muitakin kivoja shoppailupaikkoja. Enkä tarkoita nyt shoppailulla mitään halpaa viinaa tai muuta turistikrääsää, vaan aitoa stuffia.Tukholmassa on myös hiukan lämpimäpää kuin Helsingissä, tosin ihan vähän vain, ja voi siellä olla välillä jopa kylmempääkin! :) Rahan suhteen Ruotsin kruunu on iha ok :D vituttaa vaan nuo valuutanvaihdot.. mutta sitä pitäisi kyllä olla jonkun verran taskun pohjassa, jotta voi maksaa esim. clubin narikanmaksut ja metromatkat.


Kruunu on nyt noussut tosi paljon, eli euron kannalta ei hyvä... :D sen kurssi on nyt noin 9 kruunua = 1 euro!! Se oli vielä vuoden alussa about 11 kruunua:D Ja joskus se on ollut jopa lähes 15 kruunua eurolta, mutta joo :D Nää raha-asiat on aina tällaisia.


Aww toivoisin että voisin muuttaa Tukholmaan pariksi kuukaudeksi:D Vaikken ole ruotsissa hyvä, niin ymmärrän kyllä puhetta, ja englantia siellä puhuvat käytännössä kaikki, ainakin nuoriso, mutta kyllä vanhemmatkin ihmiset puhuvat ;o Se tuli huomattua parin otteeseen kun kysyin neuvoja joltain 60-80- vuotiailta niin johan ne puhuivat hyvin sitä englantiakin! :)


Tukholmassa on siis tosi kätevää käyttää metroa, eli tunnelbanaa! Sillä pääsee kuten muissakin kaupungeissa nopeasti paikasta toiseen. Lisäksi lähijunat ja bussit ovat myös ehdoton must!

Tunnelbana Map
Hmm jotenkin tämä asema toi mieleen Hollywoodin Western-Hollywoodin aseman!

Tukholmassa otettiin kesällä käyttöön raitiovaunut eli sporat! Siellä tällä hetkellä muutama linja käytössä :) Junat, niin metrojen, lähijunien kuin sporienkin suhteen ovat hienoja! Tykkäsin.
Tukholman upouusi spora!
Jos Tukholmassa viipyy ainakin yhden päivän kannattaa ehdottomasti ostaa matkakortin, joka käy kaikissa kulkuvälineissä kaikkialla Tukholmassa.


Niitä myydään 1, 3 ja 7 päivän kortteina! ja sitten on kai 14, 30 ja 90 päivän korttejakin :D Mutta tulee paaaaaaaaaaaaaljon halvemmaksi ostaa kortin, kuin ostella niitä 3-4 € kertalippuja.

Lähijuna. Pendeltåget.
Torstai päivä oli todella kylmä kyllä :D multa jäätyivät kirjaimellisesti kaikki varpaat, sormet, nenä ja ehkä jokin muukin XDD Noh ne lämpenivät sitten yön aikana ;))


Tuon kylmyyden voi havaita monesta kuvasta tuosta "sumusta".

Hihi masokistin laiva? o_O jk. Keskeneräinen laiva ;D

Ajanvietosta ei ollut pulaa, tuntuu että paljon jäi vielä tekemättä kun palasin takaisin Suomeen!
Ruokaa!
Rakastan tätä juomaa <3
Kävimme Essin kanssa legendaarisessa Hard Rock Cafessa. Tunnelma oli mahtava, ja ihmiset olivat mukavia :) Musiikista puhumattakaan! Ruoka-annokset näyttivät hyviltä (me ei syöty siellä mitään), ja jonotusaika ruokapöytiin vaihteli 1 tunnista pariin tuntiin :D Suosittu paikka!

Hard Rock Cafe, Stockholm
Tilasimme kuitenkin Essin kanssa aluksi parit vihreät teet, ja lopulta vielä yhdet 100 kruunun drinksut :D haha XDD kallista, mutta drinkit olivat sen arvoisia! Yum.

Green Tea <3

Henkilökunta oli Hard Rock Cafessa btw todella persoonnallista, ystävällistä ja mukavaa! He jopa lauloivat jollekin pöydässä synttärilaulun :)
Henkilökunnassa oli monia jotka eivät edes puhuneet ruotsiakaan, vaan englantia! :D No tämä oli ainakin minulle hyvä juttu ;p

Europe <3 ! Joka on muuten ruotsalainen bändi.
Kävin ensimmäisen kerran Hard Rock Cafessa Los Angelesissa, Hollywoodissa :) Tänä kesänä, aika samanlaisilta ne vaikuttivat olevan, noh tietenkin Ruotsissa oli enemmän skandinaavista tunnelmaa, mutta fiilis oli kuta kuinkin sama.. :) Aivan loistava paikka.
Menen sinne varmasti toistekki kun olen taas käymässä Tukholmassa.En ole muuten aivan varma olenko käynyt pienempänä tietämättäni Hard Rock Cafessa... :)


Tällaista! Kaupunki oli täynnä joulun loistoa, ja koko keskusta oli koristeltu todella nätiksi :) iiiih ei ois tehnyt mieli lähteä pois.XX

No comments: