Latest News


Haku

September 4, 2010

Los Angeles @ Shopping & Chill

Kävimme Sarkun kanssa, ja myöhemmin myös parin Los Angelslaisen kaverin kanssa shoppailemassa LA:ssa! Kokeilimme ensimmäistä kertaa myös paikallista metroa! Oli pakko, koska en saanut kyseisenä päivänä autokyytiä, ja välimatkat olivat liian valtavia, ja päivä oli tosi kuuma :)


Metroasemillekin kävelee jonkun matkaa, joten käytimme silloin tällöin myös paikallisia busseja, jotka veivät suoraan metroasemille. Ehdottomasti kätevä systeemi kävelyn sijaan! Säästy paljon aikaa ja energiaa. Auto on silti ehdottomasti ykkösvaihtoehto.

West-Hollywood Metrostation


Metrolippu maksaa $ 1.50 /per suunta /per linja. Täällä on muutamia eri linjoja, ja jos vaihtaa linjan kesken matkan, pitää ostaa taas uusi lippu, samoin myös busseissa. Eli melko kankea systeemi verrattuna moniin Euroopan ja Suomen julkiseen liikenteeseen. Mutta toisaalta, jos matkustaa paljon voi ostaa $ 6 päiväpassin tai n. $ 14 viikkopassin, joilla voi matkustaa rajattomasti, tosin niissäkin oli jotain linjakohtaisia rajoituksia :) En ole sen kummemmin perehtynyt noihin, koska käytin metroa vain muutamia kertoja. Metroajelukin on erittäin halpaa siis! Etenkin jos verrataan vaikkapa Lontoon metron lippuhintoja.

Los Angelesin metrojunat ovat ajattoman teräksisen värisiä:) Nätit!


Metroasemat, ainakin ne missä me kävimme olivat hienoja! Toisin kuin Suomen asemat, joissa on ajateltu vain rahaa, että rakennettaisiin mahdollisimman halvalla ja pitkäksi aikaa. Täällä on otettu huomioon myös ulkonäkö, onhan se kiva että asemat näyttävät kivoilta.

H&M on joka puolella! Kuvassa näkyy myös käynnissä olleet kuvaus-sessiot Chinese-teatterin edustalla
Chinese Theater, Hollywood

Poliisit valvoivat katua
Päivä kului varsin nopeasti. Päivällä oli tosi kuumaa, mutta kun aurinko laski, tuli vilposaa. Tein mukavia ostoksia!

U.S. Post Office. Yhdysvaltain postilaitos. Kävin postittamassa luvatut kortit :]
Meidän piti käydä kyseisenä päivänä Chinese Theater'ssa, mutta sen edustalla oli silloin käynnissä joku elokuva/sarjakuvaus, joten osa kadusta ja sen edustasta oli suljettu.

NASA'n ja Guiness World Records'n jonkinlainen näyttely, joka oli Hollywood Boulevardilla.

Nättiä, nättiä :) Tuntuu että on nähnyt vaikka mitä kaikkea, mutta tosi asiassa näin vasta murto-osan koko Los Angelesista. Ajan kanssa sekin murhe taittuu :) Ensi vuonna on luvassa vielä pidempi kuin kolmen viikon matka.

Pieni kenkäkauppa ;)

Wax Museum

Mäkki! IHIHI
Hehe. Aina kun olen käynyt jonkun kanssa Mäkissä, oon aina ostanut vain teen :) Se tuotti välillä ongelmia, koska myyjät eivät tajunneet että halusin vain kuumaa teetä! Täälläpäin kukaan ei juo kuumaa teetä :D "Sweet Tea" on sen sijaan suosittu juoma, mutta se on kylmä tee!
Metroturisti

1 comment:

Anonymous said...

ooo Cool, Mäki haluun kävästä US:sassssa :(!