Latest News


Haku

September 26, 2010

Train Journey to St.Petersburg, Russia

Matka alkoi Helsingin päärautatieasemalta Repin-junalla! Olin paikalla sopivasti vartin ennen junan lähtöä. Fiilikset olivat taas jännittyneet :]Junaan astuessani, jokaisen vaunun edustalla oli vaununhoitaja, joka tarkasti heti lippuni ja passini, ja keräsi samalla lipun pois, sen sai myöhemmin takaisin.Repin, ravintolavaunusta
Kyseessä oli siis venäläinen juna, joten kaikki käytännön jututkin olivat sen mukaisia :P Ravintolavaunussa tehtiin aitoa ruokaa, ja vaunu tuoksuikin ihan ruualle, siellä ei siis tehty mitään pikaruokaa, vaan vaikkapa jotain paistettua lihaa etc, siellä pystyi tekemään myös pöytävarauksen isompaa nälkää varten! Nicee.


Kattaukset olivat juhlavia
Ravintolavaunusta
Matka-aika oli vajaa 7 tuntia, lähdimme Helsingistä 15.25, ja olimme 21.52 Suomen aikaa perillä Finlandskij -rautatieasemalla. Pysähdyimme ennen Pietaria vain Pasilassa, Tikkurilassa, Kouvolassa ja Viipurissa. Ennen pysähdyksiä oli luonnollisesti passintarkistus ja tullikontrolli, joka hoitui junan sisällä osittain lennossa :]

Vainikkalan raja-asema ja tulli.
Kaikista ovista ei päässyt noin vain ulos.


Suomalaiset vain vilkaisivat passin ja tarkastus alkoi jo Kouvolassa, venäläiset laittoivat leiman omassa raja-asemassa, jolloin juna myös pysähtyi hetkeksi seisomaan, koska he veivät sinne kaikki junassa kerätyt passit. Myöhemmin passit palautettiin ja juna jatkoi matkaa.
"Tupakka paikka", junissa sai polttaa, ulko-ovien vieressä.
Oli vähän pelottavaa kulkea vaunusta toiseen, kun vaunujen välissä oli suuria rakoja ja vaunu heilui =D
"WC" Bathroom.

Juna oli suomalaisiin verrattuna erilainen, kaikki jutut, hätäpysäytysnappeihin asti olivat täysin omalaatuisia. :P Junahan on tosi vanha, kuulemma myös suomalainen Sibelius-niminen juna, joka liikkennöi yhdessä Repinin kanssa Venäjälle.

"Juomavesi" Nappia painamalla sai juomakelpoista vettää, joka vaunussa.

Kolme eri versiota "STOP", eli hätäjarrusta XDD, ehkä siell oli lisää erilaisia, en huomannut ainakaan? :D

Kyseiset junat poistuvat historian kirjoihin, kun 12.12.2010 aloittavat liikennöinin suurnopeusjunat "Allegrot", jolloin matka-aika puoliintuu 3,5 tuntiin!

Yum, green tea!
Junalla on mielestäni tosi kätevää mennä Pietariin, koska ne ovat mukavampia ja nopeampia kuin linja-autot. Linja-autolla kun menee, rajalla voi mennä odottamiseen huonommalla tuurilla monta tuntia, junasta ei tarvitse edes poistua ja se saapuu suoraan keskustaan.

Vainikkalassa vastaan tuli suomalainen Sibelius -juna, Pietarista. Rajalla seistään myös sen takia, koska Suomen puolella käytetään suomalaista veturia ja Venäjällä omaa, eri vaihtovirran ja jännitteen takia. Ja ne vaihdetaan aina kun raja ylittyy.


Lentokoneella en ole koskaan lentänyt Pietariin, siinä ei meneekkään kuin kolme varttia, mutta kaikki lentokenttäturvatoimet vievät oman aikaansa ja matkatavarapuoli on paljon kankeampi (junaan voit ottaa käyttännössä vaikka viisi kassillista tavaraa xD). Liäksi Pulkovon lentokenttä on aika kaukana Pietarin keskustasta, joten siinäkin menee oma aikaansa ennen kuin on "perillä" :] Nuo uudet junat kuullostavat tosi käteviltä kyllä.


Maassa maan tavalla. Kuvassa ruplia ja paikallinen TELE2-liittymäkortti! hihi

Saavuin ajoissa perille! Matka oli ihan leppoisa, nukuin jopa pari tuntia ja luin jotain lehtiä :D Kävinpä myös juomassa ravintolavaunussa vihreätä teetä :pPietarissa oli lämmin ilta, ihan kuin olisi ollut kesä! Kello oli paikalisittain 23, ja ulkona oli jo pimeätä :] Lähin metroasema oli nimeltään "Plosid Lenina", eli Leninin aukio. Metro näytti juhlavalta ja siistiltä. Täällä muuten kaikki käyttävät metroa ja julkisia, vaikkapa vain satunnaisesti, olipa sitten köyhä, spurgu, keskiluokkainen tai miljardööri. Koska välimatkat ovat keskustassa pitkiä, metrolla pääse tosi nopeasti! Etenkin ruuhka-aikoina maaalla voi joutua seisomaan autossa tuneja, metrolla pääsee minuuteissa perille. Ja se on todella tehokas matkutustapa täälläpäin :]


Palaan tänään iltapäivällä Helsinkiin ja olen myöhään illalla perillä! En ole päässyt nettiin koko matkan aikana kuin kolme kertaa ja siksi vain yksi postaus. Tästä matkasta tulee kuitenkin ainakin yksi postaus lisää, tai kaksi pienempää :)


Pietarin metrokartta
äää mulla on yksi US-postauskin vielä rästissä XD nomutta sekin oli jo työn alla ennen kuin lähdin tänne! Nähdään :] Seuraava reissu on UK-matka, josta myöhemmin lisää. Cya!


2 comments:

Anonymous said...

Siistin näköst matkaa tekemäs! Mut hei kysyisin et mist oot saanut läppäriis noi Pa:nuu-karhu tarrat :o aevan hemmetin mageet!

Alec A-style said...

Tänks :]! sain noi panun tarrat joskus kun tilasin sielt jotain stuffii nii tuli ns. kaupan päälle tjs :]