Latest News


Haku

September 29, 2010

Gorgeous St.Petersburg

Takana viiden päivän Venäjän matka Pietariin! En ole käynyt Pietarissa aikoihin, vaikka kukoistava metropoli on kivenheiton päässä Helsingistä. Oli jälleen mukava matka :]Tykkään matkustella, ja nyt etenkin Yhdysvaltain matkani jälkeen koko maailmankuvani on muuttunut, mikään ei tunnu enää oikealta tai riittävältä, ja Suomi todellakin masentaa minua entistä enemmän, koko tämä ilmapirii mikä täällä on, Yhdysvalloissa ihmiset hymyilevät ja ovat positiivisia. Pietari teki hyvää! Onneksi Lontoo on vielä edessä :) Kaipuu Kaliforniaan on suuri.


Lähdin Venäjälle siis junalla, palasin sieltä myös junalla. Kätevää! Passintarkastus hoitui junassa, lehtiä lukiessani, ilman että täytyi lähteä jonottamaan mihinkään tulliin.


Pietaria sanotaan Pohjolan Venetsiaksi, sillä noin kuuden miljoonan asukkaan kaupungissa on siltoja ja kanavia satoja! Kaupungin halki menee Neva-joki, joka on myös yksi maailman syvimmistä, se on myös tosi leveä! So Huge! wow


Kaupungin iso keskusta muistuttaa tyypillistä eurooppalaista historiallista kaupunkia, sillä se on täynnä 1700- ja 1800-luvun rakennuksia! Kun kaupunkia alettiin rakentaa, siihen sovelletiinkin monen muun eurooppalaisen kaupungin arkkitehtuuria, kuten esim. Pariisin! Otettiin siis vaikutteita vähän kaikkialta :]


Rakennukset ovat oikeasti todella nättejä, valtavia ja edustavat oman aikansa mahtipontisuutta! Keskustassa ei ole kovin paljon Neuvostoaikaisia taloja, toisin kuin muissa Venäjän kaupungeissa, esim. Moskovassa. Sinne on jostain syystä säilynyt aika hyvin historiallisia rakennelmia.Mentäessä lähemmäksi lähiöitä ja esikaupunkia, kaupunkikuva täyttyy heti tyypillisistä venäläisistä mikrolähiöistä, joissa on kymmeniä 15-30 -kerroksisia jättikerrostaloja. Suomessa niitä sanottaisi pilvenpiirtäjiksi :D esim. Helsingin Vuosaaren Cirruksessa on 27-kerrosta ja se luokitellaan pilvenpiirtäjäksi.                                                                                                                 Hissi <3
Erään kerrostalon asukkaiden postilaatikot. Rapussa asuu satoja asukkaita :D Laatikot eivät mahtuneet edes kuvaan.
Kaupungissa on kaikkea kivaa, kauppoja, ostoskeskuksia etc! Hinnat ovat tosin vaihtelevia; brändivaatteille erittäin korkeat, 2-5 -kertaiset Suomeen verrattuna. Tavalliset vaattet maksavat suunnillen saman verran kuin Suomessakin, esim. H&M:ssä jne. Valikoimat Suomen vastaavista kaupoista ovat myös erilaiset.

Venäläisiä pikaruokapaikkoja. Sielläpäin tosi suosittuja ovat "lettupaikat", venäläinen vastine Jenkkien Burgereille.
Mäkki! :D xoxoxo Surpriseee                                  H&M...and surprise again:DD


Venäläinen 24h kauppa, ja "Okei" market.
Marketin alkoholiosastolta. Kuvassa vain murto-osa koko osastosta! : D

Ruoka on venäjällä suhteellisen halpaa, mutta kallistuu koko ajan, on vain ajan kysymys koska siellä ruoka tulee maksamaan saman verran kuin Suomessa :D Asuminen siellä on uskomatton kallista, kuten muissakin maailman miljoonakaupungeissa. Etenkin alkoholi ja tupakka ovat suomalaisittain erityisen halpoja.


Pietarilainen metro on ainoa laatuaan koko maailmassa, ja mielestäni yksi helpoimmin käytettävistä! Pietarin metro on kaivettu todella syvälle, jopa 110 metriin asti ja joen alle! Tämä johtuu taas maaperästä, mutta samalla metroja rakennettiin myös väestönsuojiksi mahdollisia ydinsotia vastaan. Metroasemat ovat erittäin koristeellisa ja niissä paistaa läpi Neuvostoaikainen mahtipontisuus. Etenkin vanhemmat asemat ovat kaikista hienoimpia, lähinnä linjan 1 ja 2 -asemat. Ensimmäinen metro avattiin 50-luvulla, ja kaupungissa on lähes 70 metroasemaa viidellä eri linjalla.


Maan alle ei ihan minuutissa mennä. Käytössä on vain liukuportaat, hissejä ei ole :]
Julkinen liikenne on muutenkin pitkälle vietyä, siellä on käytössä mm. "tilatakseja" joita on joka paikassa, ja ne pysähtyvät missä vain reitin varrella, ja maksavat noin 60 senttiä. Lisäksi paikalliset käyttävät myös ns. "pimeitä takseja", joita ei tarvitse 5 sekuntia enempää odotella, heilutat tien laidalla vain kättä ja auto pysähtyy kuin itsestään. :D Ne ovat todella halpoja, keskustassa ajaa tyypillisesti kahdella eurolla, pitkätkin matkat irtoavat noin 10 euroa!! Halpaa? Ei toki.

Autoa siellä ei siis tarvita välttämättä, toisin kuin Los Angelesissa :D Mutta silti vaikka julkinen on halpaa ja toimiva niin kaupunki tukehtuu autoihin ruuhka-aikona täysin! Joten itse käytin kyllä aika paljon metroa, autoa vain lyhyemmillä matkoilla, juuri ruuhkien takia.

Miliisiasema. Eli Venäjän poliisi. En ole ottanut pahemmin selvää, mitä miliisi terminä tarkoittaa, mutta se on ollut olemassa Venäjällä aina Vallankumousajoista asti! Nyt Venäjän hallitus päätti modernisoida lähes 100 vuotta vanhaa järjestelmää, ja päätti lakkauttaa 1.1.2011 miliisin, ja tilalle tulee poliisi. Hmm, mitähän se käytännössä sitten tarkoittaa? :D
"Miliisimaija"
Tiemiliisi
Miliisin päivystyskoppi ja vieressä vessakoppi, kätevä yhdistelmä! xD
Hieno paketti! Suosittelen Pietaria kaikille, etenkin niille jotka eivät ole ikinä käyneet Venäjällä aikaisemmin :] Viisumi maksaa noin 50 euroa, ja sen saaminen kestää viikon matkatoimistojen kautta. Kannattaa lähteä junalla, mutta jos haluaa säästää, Kampista lähtee aamupäivisin venäläisiä busseja ja tilatakseja todella halvalla 15-20e/suunta!

Yum! Green tea :]
Porkkanakakku! Joka oli pahaa... maku oli tosi vetinen :|
mm. Mun välipala<3
Syntymäpäiväjuhlien alkupaloja, venäläisittäin, aika juhlavasti katettuna!
Yöelämä jäi vaisuksi, en pahemmin käynyt ulkona, kävimme kerran yökerhossa, mutta ei ollut oikein fiilistä, koska mulle tuli matkan aikana flunssa ja kurkku tuli tosi kipeäksi:D Sitä paitsi oon nähnyt Pietarin clubit jo mm. viime vuonna kun olimme koulumme kanssa opintomatkalla ja eipä ne kummoiset ole, toki paremmat kuin Suomen vastaavat.

Tämmöistä! Kuvista voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä :] Metrokuvia en nyt ottanut, muutaman vain, koska se on siellä kiellettyä, valvonta on tosi tiukkaa ja jos jää kiinni nii saa sakkoja, ja pahimmassa tapauksessa menettää myös kameran :D Joten en riskeeranut ;p Menkää itse katsomaan millasta siellä on! :) Kuvaaminen Venäjällä on muutenkin jostain ihmeen syystä vieläkin tabu, ota yhdenkin kuvan kahvilassa tai kaupassa nin heti joku vartija tai joku tulee koputtamaan olkapäähän. huuuaah.

Finladskij-, eli "Suomen rautatieasema"


Palasin takaisin sunnuntaina Vainikkalan raja-aseman kautta, matkustin tällä kertaa suomalaisella Sibelius-junalla, menomatkalla se oli venäläinen Repin-juna. Itse asiassa Repin oli viihtyisämpi ja kodikkaampi kuin suomalainen juna. Mutta sillä ei kai ole enää väliä, koska joulukuussa 2010 tulevat liikenteesen uudet Allegro suurnopeus-junat.


Sibelius -junan vaunusta
Väsytti...
Mun piti lähteä eilen käymään Tallinnassa, mutta myöhästyin laivalta :D lol. Noh varasin uuden matkan ja käyn siellä ens viikolla, uudella yrityksellä:D hehe. Lähden siis Lontooseen Lady GaGan 13.10.2010 Helsingin keikan jälkeen, ja ennen sitä on rutkasti kaikkia projekteja, kiiiiiirettä pitää :] Nyt unia ja pusss puss kaikille <34 comments:

Anonymous said...

Eiks ne lätyt oo blinejä?

Alec A-style said...

yep!

Krista said...

ääää haluun kans pietariin, ihan tosi huippuja kuvia! Hei paljonka makso juna yhteen suuntaan, oliks saman hintanen mennessä kun takas tullessa, kuinka paljon tuli maksaa sillee yhteesä matka ilman yöpaikkaa ja shoppailua, tarkotan just viisumit ym?

Alec A-style said...

Kiitti! Noi vanhat junat makso 50e/suunta, katoin et uudet maksaa sit joulukuussa joku 85e.

Joo ne on saman hintaisia, ei väliä meno vai paluu ja onko juna suomalainen vai venäläinen. ja viisumi maksaa matkatoimistosta riippuen 45-55e! Yhteensä siis meno-paluu sinne, joku 150-170e! :]