Latest News


Haku

September 21, 2010

Salut! @ Alec in Paris

Kävin pikaisesti Pariisin keskustassa paluumatkalla Yhdysvalloista Suomeen. :] Air France'n toiseksi suurin, Boeing 747, valtava kaksikerroksinen lentokone lennätti minut yhdeksän lentotunnin aikana Atlantasta (US) suoraan Ranskan sydämeen!


Lento saapui parikymmentä minuuttia etuajassa! Olin jo 8 aamulla Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä, joka on myös Ranskan tärkein ja yksi Euroopan kiireisimmistä! Kenttä oli aivan kauhean sokkeloinen, olin niin tuskissaan...mutta siitä enemmän US:n paluupostauksessa!

Kone, jolla lensin Atlantin yli Eurooppaan :)
CDG
Finnairin Airbus 320 Lento Helsinkiin lähti vasta iltapäivällä, joten aikaa oli runsaasti, tosin kentällä meni pari tuntia kun yritin selvitellä käytännön asioita, kävin juomassa teetä ja lataamassa puhelimeni akun, pääsin lähtemään vasta 11 aikaa Pariisin keskustaan!

Lähijuna (RER)lippuautomaatit ft. jonot
Kentältä keskustaan pääse tosi kätevästi lentokentältä kulkevalla junalla :] Tosin kyseisenä hetkenä asemalla oli ruuhkaa! Laiturialueen ovissa oli puomit, jotka aukesivat vain näyttämällä lippua. Vaikka asemalla oli varmaan ainakin parikymmentä lippuautomaattia, silti ruuhka oli suuri, ja lippuautomaattia oli vähän vaikeaa käyttää:DLisäksi, siihen kelpasivat vain kolikot!! Seteleillä lippua ei voinut maksaa, tosin kortilla se olisi onnistunut. Jouduin turvautumaan ihmisiin ja pyytämään vähän apua, ja sain vaihdettua sopivasti kolikoita :) Kyseessä ei siis ole metro, vaan juna, joten se näkyi myös lipun hinnassa, joka maksoi 8,60 €! Mutta matkaa kentältä Pariisin keskustaan oli noin 40 min.Pariisin maanalainen/RER
Minulta meni siis yhteensä yli tunti junassa, itse keskustassa ehdin olee about 1½-2 tuntia. En viitsinyt riskeerata lentoani Helsinkiin, koska check-in:kin oli tekemättä (sitä ei pystynyt tekemään etukäteen edes tiskillä?!?!? Vain 2h ennen lähtöä! Finnair=shit), joten palasin kiltisti about kolmeksi kentälle, neljältä oli lähtö.
Pariisin juna/metro -laiturit/asemat whaeva olivat aika hmm suoraan sanottuna paskaisia:D Kunnon Ghetto meininki. Los Angelesin metro oli paljon nätimpi ja puhtaampi. Saa nähdä millainen on Pietarin metro! Lähden sinne nimittäin tänään iltapäivällä :)Lähes jokaisen aseman lähettyvillä oli suureet määrät graffittiseiniä :P Ihan nättiä! Graffitit ovat tosin yleensä merkki anarkiasta ja sekasorrosta. Ihmettelin että lähes Pariisin ydinkeskustassa oli noinkin paljon graffitteja :)
Kuva otettu junasta, Pariisin lähiökerrostalo. Aika iyyy :] Kunnon betonihelvetti.
Busted! Ranskan poliisi taltutti jonkun nistin :) thehe
Kyseessä oli ensimmäinen kertani Pariisissa ja ensivaikutelma oli aivan mahtava! En kadu yhtään sitä että lähdin kentältä yksin haahuilemaan :] Oli sen arvoista!Ihmiset olivat persoonallisia ja tyylitajuisia! Tuli kyseisen visiitin jälkeen pikkainen matkakuume Pariisiin :] Yhdysvaltoja ei kyllä tämäkään maa voita..

Mäkki! Piipahdin siellä vessassa ja netissä. Mäkki on siitä hyvä mesta, että se löytyy kaikkialta maailmassa, sieltä saa aina ne perusjutut (tee, vesi), ja yleensä netti ja vessakin ovat ilmaisia!
Ranskalaiset eivät nähtävästi oikeasti osaa puhua englantia, huomasin sen joka kerta kun yritin kysellä jotain neuvoja kentällä ja keskustassa. Siellä olisi kyllä hyvä ymmärtää edes jonkin verran ranskaa. Toki englannillakin nyt pärjää missä vain, mutta jos kaipaa elämyksiä pitäisi kyllä Ranskassa handlaa ranskaa :]


Pariisia luonnehditaan Euroopan sydämmeksi, se on yksi Euroopan ns. "tärkeimmistä" kaupungeista, sen kyllä huomasi! Kaupunki oli täynnä historiaa ja kulttuuria :) Muotia unohtamatta!Oli aivan mahtava näky, ihan kuin lehdissä ja TV:ssä, kun pariisilaiset kävelivät kaduilla ja söivät samalla patonkia. Terassi- ja kahvilakulttuuri kuuluvat myöskin Pariisin katukuvaan, ihmiset istuivat ulkona tai terasseilla ja seurustelivat keskenään :]

Kyseisenä päivänä oli myös pientä tihkusadetta=D Oli ensimmäinen kerta kuukauteen kun sain taas kokea miltä sade tuntuu xD Kaliforniassa ei yleensä hirveästi sada, ja Suomessakin ennen lähtöäni ei satanut pitkään aikaan.En ostannut Pariisista mitään, en ehtinyt, kiersin kyllä muutamissa liikkeissä, kävin parissa leipomossa, ja ruokakaupassa. Ostin äidilleni suklaata ja itselleni patongin ja cokiksen =D oli vähän nälkää :]

Tällaista :) Oli tosi kivaa, vaikka väsyttikin ihan sikana, takana oli pitkä 9h lento ja matka-aikaa yhteensä yli 20h! Menen käymään Pariisissa uudestaan, ehkäpä jo tänä vuonna! Sen verran nice city se oli :] Tosin UK on ehdottomasti etusijalla, siellä olisi tarkoitus käydä muutamassa kaupungissa moikkaamassa kavereita ja tutustumassa paikalliseen elämään. Mutta Pariisiikin on Helsingistä vain parin tunnin lentomatkan päässä! :)


Nyt on pakko mennä nukkumaan :] Lähden tänään iltapäivällä siis Pietariin, kyseessä on PR-matka, johon sain viisuminkin eilen, Venäjälle viisumin teko kestää tosin viikon verran. Anyway lähden junalla ja tulen sunnuntaina myös junalla takaisin.


Pääsen käyttämään viimeistä kertaa VR:n ja Venäjän rautateiden (RZD) vanhoja, Repin- ja Sibelius- junia. Joulukuussa ne siirtyvät historiaan, sillä tilalle tulevat uudet ja nopeat italialaiset Allegro-junat! Matka-aika tällä hetkellä on vajaa 7 tuntia, mutta jatkossa se on vain 3½ tuntia! :) Junalipun hinta tulee olemaan tosin saman hintainen kuin lentolipunkin.

Olin palaamassa keskustasta kentälle, ja eräs iäkäs nainen laittoi kyseisen lapun viereeni. Hän laittoi niitä kaikkien matkustajien penkeille, jotka kyseisessä vaunussa olivat. En ole ihan varma mitä tuossa lukee, mutta sen perusteella mitä sain kuulla jälkeenpäin, teksti on aika surullista : [ Harmi kun en osaa ranskaa.

Cya! Yritän päivitellä blogiani vielä tällä viikolla, ainakin kerran! En voi kuitenkaan luvata montako kertaa, koska minulla ei ole tietoa miten ja missä pääsen netin ääreen Pietarissa..:)4 comments:

Eini said...

Pietarissa punaiselta linjalta löytyy metroasemia joissa on kattokruunuja ja kunnon krumeluudeja seinissä ja katoissa. Ei uskoisi metroasemiksi.

Iina said...

Olin pari kuukautta sitten Pariisissa viikon verran ja nyt tuli hirveä hinku päästä takasin sinne! Muutamat kuvatkin (esim. se jossa on karuselli) on otettu vaan muutaman minuutin kävelymatkan päästä hotellista, jossa asuin. Ja tosiaan, vaikka ne metroasemat on tosi kämäsiä sisältä niin toimi kuitenki varsin hyvin ja nopeesti! :-)

Anonymous said...

Tuo lentokone näyttäisi kylläkin olevan Airbus A380 :)

Alec A-style said...

Jep! Olivat mahtavat metrot Pietarissa, harmi kun ei saanut kuvata :S koitin ottaa jotain salakuvia mutmut en tiiä mitä niist tuli!

Pariisi oli todellakin mahtava kaupunki ja metrokin toimii kivasti, niitä meni tiheään tahtiin kans :]

Hups, voipi olla pahoittelen! Sekoitan aina Airabussit ja Boeingit keskenään :] Nehän ovat periaattees sama asia Boeing on vain USAn versio ja Airbus eurooppalainen :] Mutta toi meidän kone oli AirFrancen toiseksi isoin sen tiiän ainakin =] Ja niillä on käytössä sekä Boeingit että AirBussit!